Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Mededeling - dinsdag 21 januari 2020
Om nog onbekende reden worden de dag- en weekoverzichten niet meer verstuurd. Kijk daarom in de rubriek "Laatste berichten" om een overzicht te krijgen van de recente berichten. Excuses voor het ongemak!
Facebook
Geplaatst op 7 maart 2017 om 12:00 door asteri

Goede morgen allen,
Ik gebruik facebook op mijn Samsung tablet, zowel via de IE browser en ook via de app. Tot vanmorgen was er geen enkel probleem, echter plotseling ,via de IE , zie ik onder de postings niet meer de mogelijkheid om te reageren op berichten. Open ik via de webbrowser Chrome facebook, dan zie ik de mogelijk wel bestaan.
Als i via de PC facebook open met IE ook dan geen probleem.
Ik heb de tablet al helemaal uitgezet, maar dat maakt geen verschil. Ook heb ik bij de instellingen gekeken, maar ook daar zie ik niks vreemds. Rare dingen die apparaten hoor!
Heeft iemand misschien een verklaring of tips voor mij?
fijne dag
asteri

vreemd, ik zie hier in mijn clubprofiel het bericht wel staan, maar niet bij de laatste bericht ff kijken of als ik wat bewerk het wel in de lijst komt.

18 reacties
Truus zegt:

Waarschijnlijk is facebook uitgelogd in de IE browser op de tablet.

7 maart 2017 om 13:00.
Marixius zegt:

Uitloggen is niet het probleem. De tijdsinstelling die het bericht heeft meegekregen is de vermoedelijke oorzaak. Zeer waarschijnlijk liggen verschillende tijdsinstellingen (verkeerde tijdzone?) op de apparaten van Asteri ten grondslag aan de problemen. Een reactie geven op een bericht waarvan de reactietijd vóór het tijdstip ligt van de oorspronkelijke plaatsing zal bij Facebook niet gaan. Kennelijk kan dat wel op de website van SeniorWeb, want enkele reacties van Asteri worden geplaatst vóór de reactie waar op gereageerd wordt.

7 maart 2017 om 13:19.
asteri zegt:

Hoi Dirk,
Allereerst dank voor je reacties, ik probeer de andere postings te verwijderen, al die dubbele meldingen, maar dat lukt me niet.
Waar vind ik de standaard instellingen van IE??

7 maart 2017 om 13:23.
asteri zegt:

Wat veranderd als ik terug zet naar standaard instellingen?? Gaan er dan gegevens verloren??

7 maart 2017 om 13:27.
asteri zegt:

Hallo Dirk,
Dank voor je reakties, Ik probeerde de eerdere postings te verwijderen, maar dat lukt niet. Wat veranderd er als ik IE terug zet naar standaard instellingen?? Raak ik dan gegevens kwijt?? of Instellingen??

7 maart 2017 om 13:35.
asteri zegt:

Marixiusssssss mijn tijden kloppen, het was copy and paste.
@ Truus,
ik ben uitgelogd en opnieuw ingelogd op IE, maar het probleem blijft. Gek he?

7 maart 2017 om 13:42.
asteri zegt:

het wordt steeds gekker hier op mijn PC staat 14.47 precies zoals op mijn horloge. Terwijl mijn posting wordt geplaatst op een heel ander tijdstip, ben ik nou gek of is SW van de leg?????

7 maart 2017 om 13:48.
Dirk Boom zegt:

Misschien op de tablet eens naar de instellingen van IE kijken, en deze op standaard zetten.
Hoewel het niet de bedoeling is, kan er wel eens een verandering/storing insluipen.
Kan er een update van zijn geweest?

7 maart 2017 om 14:07.
Dirk Boom zegt:

Asteri,
Dubbele postings kan alleen de beheerder van een club verwijderen. Als je naar Clubs-overzicht gaat en de internetclub kiest, dan blijkt LucasB dat te zijn. Klikken op zijn naam geeft het e-mailadres.
Het op de standaardinstellingen zetten van IE verandert niets aan IE zelf (behalve dan bepaalde instellingen). Echter gebruik je wel IE? Ik zie het namelijk niet in de Playstore staan.
Zelf gebruik ik op de tablet Firefox en die heeft geen keuze 'standaardinstellingen', maar als je het ook gebruikt, dan zou je alles eens kunnen langslopen.
Een andere mogelijkheid is dat je een storing hebt in de IE-app.
Wat ik nu eerst zou doen: de app verwijderen en weer toevoegen.

7 maart 2017 om 15:28.
asteri zegt:

Dank voor je antwoord Dirk,
Ik ga het proberen app verwijderen en weer toevoegen.
en het is nu Rotterdam 17,09 hier :D

7 maart 2017 om 16:09.
asteri zegt:

Hoi Dirk,
Ik dacht dat op de tablet het blauwe wereld bolletje Explorer was, maar waarschijnlijk niet. Hoe kan ik zien welke browser achter dat wereldbolletje schuilt ? Het is een standaard app,

7 maart 2017 om 17:34.
Dirk Boom zegt:

Ik zie dat je de vraag op deze plek hebt vervolgd.

7 maart 2017 om 21:50.
asteri zegt:

Hallo allemaal,
Vandaag, zomaar out of the blue, zie ik dat facebook via de staandaard browser van Android weer gewoon aangeeft dat ik kan reageren. Zo zie je maar weer dat het soms niet aan eigen apparatuur ligt. En dat even afwachten ook veel oplost. Leer momentje ha ha .
Excuus dat er naar aanleiding mijn vraag zoveel reuring is onstaan, wat betreffende de tijd van plaatsing in SW. Ook dit bleek aan de ste te liggen.
Ik merk wel dat mijn Samsung tablet erg traag reageert. De fotos die ik er op heb staan, zijn op een kaartje opgeslagen. Ik heb op de tablet nog 7 gig aan ruimte over. De cache heb ik regelmatig geleegd.
Als beveiliging heb ik Avast er op staan. Meg welk programma zou ik mijn tablet op kunnen schonen?Ik zie dat Avast ook een cleaner heeft, maar welke is aan te raden?
Dank voor het meedenken
asteri

9 maart 2017 om 13:37.
Dirk Boom zegt:

Mooi dat het probleem is opgelost, ondanks alles wat tussendoor kwam.
Als de tablet erg traag is, is hij waarschijnlijk niet nieuw meer. Op den duur, door toegevoegde apps, updates, bestanden, komt dit voor. Een z.g. soft-reset kan helpen.
Met cleaners heb ik geen ervaring maar ik zie wel dat er in de Playstore ook een Androidversie zit van CCleaner. Ik zou die eerst eens proberen.

9 maart 2017 om 14:37.
asteri zegt:

Hoi Dirk,
de tablet is ongeveer 2 1/2 jaar oud. Veel apps heb ik er niet op. En alle fotos op een kaartje.
Wat is een softreset?

9 maart 2017 om 14:46.
Marixius zegt:

Wellicht ook handig om de Facebook app samen met de Facebook messenger te installeren, dan hoef je niet meer via de browser naar Facebook. Bovendien zie je dan ook direct eventuele meldingen.

9 maart 2017 om 15:39.
Dirk Boom zegt:

2 1/2 jaar is niet erg oud.
Een soft reset is dat je tablet opnieuw begint maar dat je foto's blijven staan. Je apps komen vanzelf terug (mits je ingesteld hebt dat hij altijd een backup maakt). De reset zet je in werking door enkele knoppen tegelijk in te drukken. Ziet er wat eng uit maar gaat goed. Ik zou er gezien de leeftijd van de tablet nog even mee wachten, tenzij hij erg stroperig is.
Waarschijnlijk kun je beter eerst eens kijken of er niet teveel apps open staan want daar wordt hij ook trager van.
Verder eens met Marixius dat je het beste de apps voor Facebook en evt Messenger kunt gebruiken.

9 maart 2017 om 20:24.
asteri zegt:

Dank voor jullie adviezen, dat ga ik doen ! En met resetten wacht ik nog wel even op jouw advies.
Goed weekend
asteri

9 maart 2017 om 22:21.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club