Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
snelheid internet
Geplaatst op 14 december 2013 om 21:39 door HAN665
L.S.,
Ik heb online als browser met snel internet. Maar wat is snel. Er wordt vermeld : LAN-verbinding, snelheid 100,0 Mbps. Wat betekent dit laatste cijfer?
9 reacties
avatar
Ex-lid zegt:
Ik moet het een beetje raden, maar ik vermoed dat het om een bedrade verbinding gaat, met een snelheid van 100 megabits per seconde tussen je computer en de modem/router. Dat is niet vreselijk snel; het gaat waarschijnlijk om een al wat oudere router...?

Maar dit zegt allemaal niets over de snelheid 'buiten', dus tussen je router en de rest van de wereld. Die snelheid wordt door je provider aangegeven in bijvoorbeeld je contract. Let wel op: de aangegeven snelheid is de maximaal haalbare, en die wordt in de praktijk vrijwel nooit gehaald...
15 december 2013 om 09:02.
Anna zegt:
Ik wil me graag aanmelden bij deze club.
17 december 2013 om 20:08.
HAN665 zegt:
Het betreft een bedrade verbinding tussen het modem/rauter en de PC.Ik gebruik het ook voor de laptop en de iPad.Het merk van het modem is Huawei HG655d.Name :Home gateway
18 december 2013 om 09:06.
avatar
Ex-lid zegt:
Ik neem aan dat je de router in ieder geval met de iPad draadloos gebruikt. Bedraad is meestal wat sneller en bedrijfszekerder dan draadloos, hoewel het verschil steeds kleiner wordt.

Wil je de snelheid 'buiten' weten, doe dan de test op bijvoorbeeld deze site.
18 december 2013 om 10:51.
HAN665 zegt:
Hier de gegevens van de speedtest : Download speed 12.2Mbt/sec;
Upload speed 0.9 Mbt/sec.

Kunt u uitleggen wat deze waarden "zeggen" over de snelheid van mijn internetverbinding? Het betreft een bedrade verbinding.
19 december 2013 om 18:12.
Marixius zegt:
Een en ander is afhankelijk van het soort abonnement dat je bij je provider hebt afgesloten. Voor een ADSL verbinding zijn dit geen ongebruikelijke waarden. Voor een kabel- of glasverbinding is het aan de lage kant. Uiteraard speelt ook mee op welke wijze je de Speedtest hebt uitgevoerd. Waren ook andere processen op je computer actief? Deelde je de internet verbinding op het moment van de test met andere computers, tablets of smartphones via WiFi of bedraad?
19 december 2013 om 21:51.
avatar
Ex-lid zegt:
In aanvulling op het commentaar van Marixius hier ter vergelijking wat je bij een kabelboer als Ziggo mag verwachten qua snelheid:

het goedkoopste abonnement (Alles-in-1 Basis) belooft een downloadsnelheid van 20 Mbit/s, en een upload van 2 Mbit/s. Dat zijn dus maximumwaarden.

Ik heb zelf een Alles-in-1 Plus, maximumwaarden 60 en 6, en bij de speedtest die ik daarnet deed had ik een daadwerkelijke throughput van 40 en ruim 5 (draadloos). Met name de downloadsnelheid varieert met het tijdstip van de dag: op zaterdagmorgen 06:00 uur bijvoorbeeld haal ik wel eens 55 Mbit/s. Zowel hier in huis als 'buiten' is er dan niet veel belasting van het netwerk.

Staar je overigens niet blind op die getallen: als jouw internet voor jou snel genoeg aanvoelt, dan is het toch OK? Het ligt er maar helemaal aan wat je met je internetverbinding doet, en of je ze in huis nog deelt met andere gebruikers...
20 december 2013 om 11:49.
HAN665 zegt:
Dank voor uw antwoord. Met de door mij opgegeven snelheden , ondervind ik wel dat het afspelen van videobeelden op mijn iPad 3, soms onderbroken wordt en dat het laden van bv app van de NPO erg lang duurt. Dit ondervind ik ook bij de app van "3 Op reis " en WappZapp. Kan dit dan toch het gevolg zijn van mijn internetabonnement ?. Online verkoop dit pakket onder de noemer van "snel internet" .
20 december 2013 om 17:02.
Marixius zegt:
ADSL wordt snel internet genoemd, maar als je wat verder van een wijkcentrale zit loopt de snelheid aanzienlijk terug. Alleen met kabel of glasvezel zijn goede snelheden te behalen. Online videobeelden op de iPad vraagt nogal wat bandbreedte.
20 december 2013 om 19:44.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club