Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Draadloze versterker TP-Link instellen
Geplaatst op 24 november 2017 om 16:43 door johnvanmeer

Omdat op de 1e verdieping het wifi-signaal te slecht was heb ik een versterker(TP-LINK) gekoppeld aan mijn router (KPN V8) en een adapter op de verdieping op een stopcontact aangesloten. Dit werkt prima echter nu wil ik de naam (SSID) en het wachtwoord aanpassen. Kan iemand mij zeggen hoe ik dit voor elkaar krijg? bij voorbaat dank voor reactie!
John

14 reacties
BenW zegt:

Wat is het type van de adapter?
Als u het niet weet, kunt u eventueel hier zoeken. Mocht deze er bij staan, dan kunt u ook van daaruit verder lezen hoe e.e.a. ingesteld kan worden.

24 november 2017 om 17:06.
Dirk Boom zegt:

Er zijn veel types TP-Link. Via Google vond ik deze uitleg.
..... oh, 2 antwoorden bijna tegelijk

24 november 2017 om 17:09.
BenW zegt:

Aanvulling: de methode die de fabrikant aangeeft, zie achter de link van het eerste bericht, geniet de voorkeur.
Echter, wanneer u desondanks toch handmatig e.e.a. wilt instellen dan kan dat via het configuratiescherm van de adapter. In 9 van 10 gevallen is het universele adres van de adapter te bereiken via het 'webadres' http://192.168.1.1 of http://192.168.0.1
Rechtstreeks te kopiëren en te plakken in de adresbalk van de browser.
Maar let op: dit configuratiescherm is niet de plaats om te gaan experimenteren!

24 november 2017 om 17:49.
johnvanmeer zegt:

Hallo Ben en Dirk, bedankt voor reactie en tips. Het betreft de TP-LINK 300Mbps AV500 TL-WPA4220. Ik zie inderdaad op de aangegeven site de procedure. Die had ik al gevolgd echter, de naam en het wachtwoord blijven op de default instelling. Die wil ik graag persoonlijk maken zodat ze als zodanig op de lijst met beschikbare netwerken verschijnen. Moet ik daarvoor de adapter(extender) resetten en de procedure opnieuw uitvoeren. Of is er een procedure via de laptop om dit te bewerkstelligen? Als het te ingewikkeld wordt dan ben ik daar een beetje huiverig voor aangezien nu eigenlijk alles goed werkt. dank bij voorbaat voor reacties . John
 

25 november 2017 om 11:38.
BenW zegt:

U heeft dan gelezen "De TL-WPA4220 beschikt over een Wi-Fi kloon toets waarmee u het bereik flink kunt vergroten, waarbij de naam van het draadloze netwerk (SSID) en wachtwoord van uw router met één druk op de toets worden gekopieerd. Nadat u de toets hebt ingedrukt, kunt u de powerline adapter overal plaatsen waar u bekabelde of draadloze toegang wenst en kunt u genieten van naadloos netwerken overal in huis of kantoor."
Dit betekent dus dat u de naam en het wachtwoord van de router zou moeten aanpassen en vervolgens met de genoemde methode hierboven de gewijzigde gegevens op het gehele eigen thuisnetwerk kunt toepassen.
U zou de router moeten kunnen bereiken via het eerder gegeven adres http://192.168.1.1

25 november 2017 om 16:55.
johnvanmeer zegt:

Het spijt me ik kan niet met het aangegeven adres op mijn router komen!?

28 november 2017 om 14:21.
BenW zegt:

Ook niet met http://192.168.0.1 ?
Wat voor router heeft u?

28 november 2017 om 14:34.
johnvanmeer zegt:

Mijn router is Experiabox V8 van KPN. Nee geen van beide adressen geven toegang.

28 november 2017 om 15:00.
BenW zegt:

Dan zou het hiermee moeten kunnen lukken. Zie hier.

28 november 2017 om 15:03.
johnvanmeer zegt:

Bedankt voor je reactie Ben. Ja hiermee kom ik inderdaad op de site. Ik ben echter in verwarring wat betreft de naam en het wachtwoord. Ik krijg als naam "admin" moet ik hier het ww. van de betreffende adapter (default settings) gebruiken . of de tot nog toe gebruikte naam en ww. van mijn netwerk? (zelf gekozen) Of moet ik de gegevens vermelden die achterop de router staan? Als ik nu op mijn scherm de netwerken in de omgeving zie verschijnen krijg ik mijn zelfgekozen naam en wachtwoord maar ook !daarnaast de TP LINK met de SSID en Wireless Password. Klopt dat ? Mij gaat het erom om de TP LINK naam en wachtwoord te wijzigen. Met dank voor je reactie, John

29 november 2017 om 13:55.
BenW zegt:

Hallo John, ik kan natuurlijk niet jouw instellingen van de router bekijken, maar je zou kunnen kijken of je mogelijkheden hebt om daar de naam en het wachtwoord van de TP Link te kunnen wijzigen. Je merkt vanzelf of dit mogelijk is.
De naam voor het netwerk is meestal admin (standaard). Wanneer je het wachtwoord ooit hebt gewijzigd, zou dat het wachtwoord moeten zijn. Overigens niet te verwarren met het wachtwoord van het netwerk. Dus, stel dat het SSID van het netwerk KPN5489A3 is (ik noem maar wat) en het wachtwoord 39#ABC189!, dan log je in op de router met admin en het zelf gemaakte wachtwoord. Mocht je het niet hebben gewijzigd dan zijn vaak de inloggegevens van de router admin en password (c.q. de default instelling).
NB: je kijkt niet naar een site, maar naar de instellingen van de router die gepresenteerd worden via de browser.

29 november 2017 om 16:00.
johnvanmeer zegt:

Dankzij jouw aanwijzingen Ben en de procedure die jij voorstelde is het gelukt om de SSID en het wachtwoord aan te passen. Hartelijk dank daarvoor! Ik kan weer verder.

30 november 2017 om 10:27.
BenW zegt:

Heel mooi John. Bedankt voor het melden.

30 november 2017 om 10:33.
johnvanmeer zegt:

Graag gedaan Ben. Graag tot wederdienst bereid, John

30 november 2017 om 13:35.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club