Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Android verouderd
Geplaatst op 5 december 2017 om 11:04 door Geer80

Ik lees dat heel veel apparaten een verouderde Android gebruiken. Ik zelf ook. Ik heb nog versie 4.
Kan ik straffeloos een Android 6 downloaden op mijn apparaten?

5 reacties
BenW zegt:

Ja, dat kan mits het apparaat het hardwaretechnisch aankan. En wat verstaat u onder downloaden? Het is niet zo dat je 'zo maar even' een nieuwe versie kunt downloaden en installeren. Als het apparaat de mogelijkheden geeft via instellingen, prima. Eventueel kunnen oude apparaten nog met een custom rom en door flashen van een 'nieuw leven' worden voorzien.
Aanvulling: Android is kritisch ten aanzien van de hardware kenmerken van het toestel. Fabrikanten 'modificeren' Android in meer of mindere mate om op hun toestellen te kunnen draaien c.q. aanvullende voorzieningen mogelijk te maken. Android versies zijn dus toestelspecifiek.

5 december 2017 om 11:14.
Dirk Boom zegt:

T.b.v. verkrijgen van nieuwe Androidversies moet de fabrikant van het apparaat aanpassingen doen. Dit doen zij doorgaans na een paar jaar niet meer, het is een bekende klacht.
Oudere versies blijven wel nog lang werken maar de veiligheid neemt in de loop van de jaren af, en sommige nieuwe apps of updates werken niet meer.
Hierin huis draait een tablet met Android versie 4 al 7 jaar naar tevredenheid, al begint hij nu wel wat traag te worden.
Het antwoord op de vraag betr. updaten van Android 4 naar 6 en later is eigenlijk Nee tenzij voor specialisten (wat ik niet ben).

5 december 2017 om 13:59.
BenW zegt:

Het voordeel van oude apparaten is dat je er wat mee kunt experimenteren. Er is een grote groep enthousiaste gebruikers (XDA developers) die het mogelijk maken om de nieuwste Android versies beschikbaar te krijgen voor een reeks aan toestellen. Ze maken daarvoor de zogenaamde custom rom's. Veelal beter, sneller en zuiniger dan het origineel. Ik geef toe, het is niet echt gemakkelijk, maar het is goed te doen.
Mocht u belangstelling hebben, dan hoor ik het wel en help u op weg.

5 december 2017 om 14:09.
Geer80 zegt:

Dank je Dirk en Ben maar ik ben een té grote leek om deze stap te durven doen. Ik heb al eens eerder in mijn enthousiasme dingen gedaan op de computer waar ik later behoorlijk spijt van heb gekregen. Maar ja, zodoende leert men. Tot nu toe werkt de Android 4 best nog wel goed dus laten we het zo maar houden. Dank voor jullie reactie.

5 december 2017 om 14:33.
BenW zegt:

Prima, geen probleem. Wel wil ik nog even dit artikel onder de aandacht brengen ten aanzien van veiligheid. Dus om te bellen, wat simpele dingen ermee doen, geen probleem, maar ga geen privacy gevoelige zaken met deze telefoon afhandelen.

5 december 2017 om 14:45.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club