Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
website en domeinnaam
Geplaatst op 20 januari 2018 om 15:45 door yo

Beste helpers
Wat is de beste manier om mijn website op te zeggen inclusief mijn domeinnaam ?
De helpdesk van mijndomein.nl brengt mij ook niet verder.
Groet Yo

4 reacties
Dirk Boom zegt:

De website is door de maker ervan bij mijndomein geplaatst, of er staat in mijndomein een link naar de plek waar de website is opgeslagen. Dus de website of de link is daar door uzelf weg te halen, via het eigen inlogaccount.
Domeinnamen staat centraal geadministreerd. Een webhoster zoals mijndomein is verplicht om de domeinnaam administratief te laten verwijderen als daarom door de eigenaar wordt gevraagd. Mocht een hoster dit niet uitvoeren nadat daar enkele malen om is gevraagd, dan is contact op te nemen met de centrale domeinnaamadministratie om dit alsnog te regelen (ik heb dit ooit gedaan omdat mijn hoster onbereikbaar bleek te zijn).
Deze link verwijst naar de centrale registratie, hierin staat v.w.b. aanvragen hoe het werkt. Kies eventueel bovenaan op de website voor 'Veelgestelde vragen'. Bij 'klacht over registrar' is een telefoonnummer en mailadres te vinden.

20 januari 2018 om 16:35.
RoyBosman zegt:

Als u bent ingelogd bij Mijndomein komt u in de beheeromgeving, daar kunt u bij producten ook opzeggen.

20 januari 2018 om 17:36.
BenW zegt:

U heeft te maken met 2 zaken:
* de geregistreerde domeinnaam bij SIDN (de naam van uw website)
* de hostingprovider (registrar) van de website bij mijndomein.nl
Het opzeggen van de domeinnaam (uw website) via de beheeromgeving van uw hostingprovider resulteert automatisch in het (op termijn) verdwijnen van de domeinnaam uit de registers van de SIDN. Ik zeg met nadruk 'op termijn', omdat wettelijk een 'bedenktijd' van 40 dagen staat voorgeschreven. De domeinnaam staat hiermee 40 dagen in quarantaine en alleen jij kan deze eventueel hieruit halen via de oude of een nieuwe registrar (hostingprovider).

Iets anders is het al dan niet zichtbaar blijven van de domeinnaam in zoekresultaten. Dit kan nog erg lang na-ijlen.

20 januari 2018 om 17:55.
yo zegt:

Een beetje late reactie om jullie te bedanken voor het reageren. Dit heeft alles te maken met het griepvirus die ook hier binnengeslopen is. Dus heb ik ook nog niets actief ondernomen maar wie weet heb ik jullie hulp dan weer nodig. Groet Yo

13 februari 2018 om 12:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club