Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Mededeling - dinsdag 21 januari 2020
Om nog onbekende reden worden de dag- en weekoverzichten niet meer verstuurd. Kijk daarom in de rubriek "Laatste berichten" om een overzicht te krijgen van de recente berichten. Excuses voor het ongemak!
Android
Geplaatst op 21 januari 2018 om 12:35 door Geer80

Zomaar even een vraag.
Via via (je kent dat wel) hoorde ik dat het besturingsprogramma Android gaat stoppen. Een van de redenen zou zijn dat gebruikers te lang met hun apparaten doen.
Dit klinkt mij erg vreemd in de oren, temeer daar bijna alle TV-toestellen tegenwoordig een Android besturing hebben en andere computers evenzo.
Wat is hier van waar?

3 reacties
Niekie zegt:

Android stopt echt niet.
Ik denk dat iemand de klok heeft horen luiden, maar toch niet echt goed heeft gelezen.
Er worden wat oude onderdelen uitschakelt, zoals deze.

Niek

21 januari 2018 om 12:56.
Dirk Boom zegt:

Er luidt ook een andere klok: Google wil stoppen met het maken van zijn tablet (dus van het merk Google), hun tablet wordt matig verkocht. Dat Google stopt met zijn Androidtablet wil niet zeggen dat elke fabrikant stopt met maken van Androidtablets. Bovendien zit (nagenoeg) hetzelfde Android ook op smartphones.
Tablets en smartphones worden wereldwijd in zeer grote aantallen verkocht. Zowel met het besturingssysteem van Android als van Apple. Apple is sterker in tablets, Android is sterker in smartphones.
Op deze website een overzichtje (febr 2017) van de wereldwijde tabletverkopen. De tabletmarkt mindert wel (er is verzadiging) en Apple verkoopt wat meer dan Android maar de aantallen blijven zeer groot.
En bijv. hier (eind 2017) staan de wereldwijde smartphoneverkopen. Die stijgen nog steeds waarbij Samsung (= Android) voorop loopt.

21 januari 2018 om 13:19.
BenW zegt:

Het gaat echt niet gebeuren dat het besturingssysteem Android stopt, tenminste niet op korte termijn. Voorlopig zullen IOS (Apple) en Android (Google) de dienst uit blijven maken. Anderen zullen zeker gaan proberen een stukje van de markt in te nemen, maar hoe groot dat aandeel zal kunnen worden moet blijken. Samsung doet verwoede pogingen met Tizen (o.a. voor hun smart-tv's), net als Panasonic (Firefox OS) en ja, ook Phillips en Sony met Android TV.
Kortom, voor smartphones blijven Apple en Google de markt domineren, voor andere toepassingen is er iets meer variatie.

21 januari 2018 om 14:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club