Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Website maken...
Geplaatst op 18 februari 2018 om 19:27 door emys1

Voor mijn hobby heb ik een gratis website, webklik.nl , nu gaat deze off line en graag wil ik een nieuwe gratis website maken, wie kan mij een goed advies geven,?
b.v.d.Emy

14 reacties
BenW zegt:

Ik kan jouwweb.nl aanraden. Een mooie , Nederlandstalige, eenvoudige en intuïtief te gebruiken builder voor websites en, zoals ze zelf zeggen, zonder reclame.
Het is natuurlijk wel zo dat bij alle gratis websitebuilders je toch op enige manier reclame maakt. Dit is o.a. zichtbaar in het internetadres. Voor jouwweb.nl zal het dus zoiets zijn als domeinnaam.jouwweb.nl
Uiteraard bestaan er betere webbuilders, maar deze zijn doorgaans Engels. Voorbeeld hiervan is o.a. Wix.com (zeer goed, gebruik ik zelf ook). Voor een overzicht van de beste gratis (Engelstalige) websitebuilders zie hier.

Een andere benadering is het aanschaffen van een hostingpakket en daarop met behulp van bijvoorbeeld WordPress zelf de website maken. Dit is natuurlijk aanzienlijk lastiger, maar goed te doen. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Bij Versio, bijvoorbeeld, kun je voor pakweg € 10,- per jaar een website maken.

18 februari 2018 om 23:30.
emys1 zegt:

Tot zover alvast hartelijk dank, ik ga eens kijken bij jouwweb.nl, en daarmee een voor mij nieuwe opvolger te krijgen.
vr.gr. Emy

19 februari 2018 om 08:54.
BenW zegt:

Graag gedaan en succes!

19 februari 2018 om 10:43.
LeoW zegt:

Ik zou een website maken m.v.b. WordPress. WordPress is gemakkelijk in gebruik en er zijn genoeg (gratis) thema's die ook responsief zijn, waardoor je website ook op een mobieltje of tablet mooi in beeld verschijnt. Je kunt kiezen voor een gratis website bij WordPress zelf, of hosting + domeinnaam bij een goede WordPress-provider onderbrengen. De kosten van deze laatste optie hoeven niet hoog te zijn, kwestie van de juiste provider kiezen. Voordeel is m.n. dat je veel vrijer bent in de keuze van plug-ins en widgets.

19 februari 2018 om 13:09.
emys1 zegt:

Leo, ook hier ga ik naar kijken, in ieder geval bedankt voor je reactie.
gr.Emy

20 februari 2018 om 18:01.
BenW zegt:

Een kleine waarschuwing: wanneer je nog nooit iets gedaan hebt met html, css e.d., is het zinvol om je daar eerst enigszins in te verdiepen. Een site maken met WordPress is an sich niet zo moeilijk, maar kan overweldigend over komen. Het grote voordeel is dat je min of meer volledig vrij bent om je site in te richten zoals je zelf wilt. Er staan duizenden gratis en betaalde thema's klaar om gebruikt te worden. Echter, een groot aantal daarvan zal je zelf nog moeten aanvullen met zogenaamde plug-ins. Daar zitten uitstekende hulpmiddelen bij zoals Elementor om de site op te bouwen. Ook moet je rekening houden met het feit dat nagenoeg alle thema's in het Engels zijn, maar ook hiervoor is een handige plug-in beschikbaar: Loco Translate. De vertalingen van thema's en plug-ins worden door gebruikers gecreëerd.

Kortom, wanneer je een uitdaging niet schuwt, probeer dan WordPress. Als je het 'gemakkelijk' wilt hebben, kies dan een geïntegreerde webbuilder zoals bij jouwweb.

20 februari 2018 om 19:18.
emys1 zegt:

Ook ik heb een beetje gekeken bij wordpress, en vond idd. Jouwweb wat makkelijker.
Het is mij alleen maar te doen om mijn aquarellen die ik alle gefotografeerd heb , bij elkaar op een site te zetten.
Ga in ieder geval dit verder bekijken.
gr.Emy

20 februari 2018 om 20:01.
emys1 zegt:

Heb bij jouwweb.nl gekeken maar als ik een fotogallerij wil maken is het niet gratis meer,en dat was mijn bedoeling dat al mijn foto’s van de gemaakte aquarellen ,wilde ik graag op een site hebben.
Ga nu maar weer verder zoeken, dus als iemand nog een goede tip voor me heeft hou ik mij aanbevolen.
b.v.d.Emys

4 maart 2018 om 16:17.
Truus zegt:
wordpress.com zou een optie kunnen zijn. Gratis en de mogelijkheid om en fotogalery te maken zit er al in. Bij aanmelden wel kiezen voor de gratis versie natuurlijk. Zie ook Gratis account aanmaken wordpress.com
4 maart 2018 om 19:16.
emys1 zegt:

Ga ik zeker ook naar kijken...
dank u

4 maart 2018 om 19:21.
BenW zegt:

Wanneer u met WordPress aan de slag gaat, moet u ook zeker hier even naar kijken.
Mijn advies: gebruik WordPress.com desnoods om de werking van WP te leren kennen, maar kies voor de definitieve site een WordPress.org installatie bij een goed (en goedkoop) hostingbedrijf.

5 maart 2018 om 00:06.
emys1 zegt:

Dank je wel Ben, ik zal hier zeker naar kijken.

5 maart 2018 om 08:53.
r0n zegt:

Wordpress kan inderdaad makkelijk zijn, maar voor een website met enige tientallen pagina's is het te groot.
Het hoort niet zo te zijn, dat de PHP software groter is, dan de gezamenlijke pagina's.
In sommige gevallen is het beter en makkelijker om HTML te leren.

5 maart 2018 om 10:13.
emys1 zegt:

Dank voor de reactie.

5 maart 2018 om 10:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club