Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Eigen domein naam
Geplaatst op 11 maart 2018 om 23:29 door Trudyline

Hoe maak ik een eigen domein naam aan?

12 reacties
BenW zegt:

U kunt een eigen domeinnaam aanmaken door eerst een hostingpakket af te nemen. Dit houdt in dat u schijfruimte huurt bij een hostingprovider. Hosting betekent hier dus het 'huisvesten' van uw domein op de servers van de aanbieder (de provider). Zo'n domein moet beschikbaar zijn. Bij de diverse hostingproviders kan direct worden bekeken of de gewenste domeinnaam beschikbaar is. Mocht deze beschikbaar zijn, dan kan deze worden geregistreerd en volgt daarna het kiezen van het hostingpakket. Afhankelijk van de provider verschilt dit in prijs en kwaliteit.
Als u zou willen aangeven wat de bedoeling van e.e.a. is, dan kan ik wat meer gerichte aanbevelingen doen.

12 maart 2018 om 00:32.
LeoW zegt:

Afhankelijk van wat u wilt met het domein is soms een gratis domein ook mogelijk. Ik denk dan bijv.aan een eenvoudige website of blog bij WordPress. Dus graag meer info verstrekken.

12 maart 2018 om 09:10.
LouiseH zegt:

trudyline.nl is nog vrij ;-)

12 maart 2018 om 09:21.
Dirk Boom zegt:

Via deze link kom je bij een vergelijkingswebsite.
Het registreren van een domeinnaam kan gratis zijn, wel zijn er jaarlijks (geringe) kosten voor het behouden van de domeinnaam.
De kosten voor het hosten (op de computer bewaren) van een website verschillen per aanbieder. Dit hangt samen met de aangeboden services zoals mailadressen en hulpmiddelen bij het maken van een website.
De keuze uit aanbieders is erg groot.

12 maart 2018 om 09:46.
BenW zegt:

Dirk noemt het bewaren van de website op de computer. Dit is één van de vele mogelijkheden, maar alleen wanneer je zelf met behulp van een offline webbuilder (een WYSIWYG editor) zoals bijvoorbeeld Website X5 Evolution of Seahorse de website (op de eigen computer) maakt en upload naar de hostingserver d.m.v. het File Transfer Protocol (FTP).
Een iets gemakkelijker variant is het (laten) installeren van bijvoorbeeld een WordPress.org of Joomla pakket op de hostingserver en van daaruit de website maakt.
Nog gemakkelijker is het gebruik van de online webbuilder die de hostingprovider aanbiedt. Deze kan inbegrepen zijn bij het hostingpakket, maar kan ook een extra optie zijn.
Het eenvoudigst is het gebruik van een specifiek daartoe geëigende webbuilder zoals bijvoorbeeld jouwweb.nl. Deze websites kunnen gratis zijn, echter heb je dan altijd de 'naam' van de aanbieder erbij, bijvoorbeeld mijnsite.jouwweb.nl of mijnsite.wordpress.com

12 maart 2018 om 12:29.
Dirk Boom zegt:

Ik bedoelde bewaren op de computer (server) bij de hoster, heb het simpel uitgedrukt om ingewikkelde termen te vermijden). Is verder OK zo.

12 maart 2018 om 13:31.
BenW zegt:

Geen probleem. Mijn opvatting in dit soort gevallen is dat je beter het beestje bij de naam kunt noemen en het daarna goed uitleggen. Dat voorkomt verwarring.

12 maart 2018 om 14:07.
Trudyline zegt:

Hallo allemaal.
Heel erg bedankt voor de reacties.
Het zit nl zo, dat ik van provider moet veranderen.
Zei iemand neem een eigen domein naam.
Maar dat lijkt me wel erg ingewikkeld.
Is outlook een optie?
Of hebben jullie nog andere ideeën?
ik wil niet dat ik elke keer mijn e-mailadres moet veranderen.
Groetjes Lien

12 maart 2018 om 15:43.
Dirk Boom zegt:
Een eigen domeinnaam is leuk maar niet nodig als het de wens is om een provideronafhankelijk mailadres te hebben.
De mailadressen bij Outlook.com en gmail zijn het meest bekend als het provideronafhankelijk moet zijn.

 

12 maart 2018 om 16:02.
BenW zegt:

Het gaat dus om een e-mailadres. Ik neem aan dat uw huidige mailadres iets is bij KPN, Ziggo, Telfort of iets dergelijks, ofwel de huidige internet en tv aanbieder (provider). Bij deze providers krijgt u altijd ook een mailadres ter beschikking. Veel mensen laten daarop hun belangrijke mail binnenkomen. Veranderen van provider betekent inderdaad ook het veranderen van dat mailadres. Betekent dus ook dat alle instanties, familie, vrienden en kennissen op de hoogte gesteld moeten worden van het gewijzigde adres. De kans dat iets of iemand wordt vergeten is aanwezig.
In uw geval zou ik de belangrijkste mailrelaties (overheid, financiële instellingen e.d.) meenemen (en dus in kennis stellen) naar het mailadres van de nieuwe provider en voor de overige mailrelaties een Gmail of Outlook.com mailadres aanmaken. Deze mailadressen blijven altijd bestaan, ongeacht of u van provider wijzigt.
Een Gmail account maakt u hier aan en een Outlook.com hier.

12 maart 2018 om 16:22.
Truus zegt:

Het is ook mogelijk om een eigen domeinnaam met alleen email functies te verkrijgen. Niet gratis, maar wel altijd je eigen provider onafhankelijke mail adres .
ook makkelijk voor overige familie leden, want er zijn meerdere mailadressen aan te maken met dezelfde naam achter de @

12 maart 2018 om 17:40.
Trudyline zegt:

Dank jullie wel voor de uitleg.Ikon niet eerder reageren , omdat ik een paar dagen geen internet had.
Nu snap ik hoe ik hoe je het beste mailadressen kunt aanmaken. Ik ga er mee aan de slag. Vriendelijke groet Lien

 

13 maart 2018 om 17:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club