Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Beveiliging
Geplaatst op 29 mei 2018 om 14:59 door AnneM

Beste mensen. Ik heb de volgende vraag.
Ik gebruik een laptop met Windows 10. Enige jaren geleden heb ik Malwarebytes Free geinstalleerd. en sinds kort is ook Windows Defender geactiveerd. Is het noodzakelijk om Malwarebytes erbij te houden? De laatste tijd word ik steeds dringend aanbevolen om MB Premium te gebruiken. Ik dacht eigenlijk dat ik met Windows Defender voldoende beschermd was.
Graag uw commentaar. Vriendelijke groet, AnneM.

4 reacties
BenW zegt:

Het gebruik van beide is prima. Defender om voortdurend de boel in de gaten te houden en Malwarebytes om periodiek de computer op narigheid te scannen. Het zijn dus twee programma's met elk een specifiek doel. Hierover twee opmerkingen.
* Windows Defender: voldoet prima voor thuisgebruik, nog beter is het om deze uit te breiden met een gratis virusscanner zoals deze worden aangeboden door KPN (KPN Veilig), Ziggo (Ziggo Safe Online) en ik meen ook Telfort. Een betaald pakket is niet nodig.
* Malwarebytes: het gebruik van de gratis versie volstaat. Voor thuisgebruik meer dan genoeg. Ook is het zo dat het niet perse nodig is om deze constant actief te laten zijn. Zelf de regie houden en periodiek scannen is ruim voldoende.

29 mei 2018 om 15:20.
AnneM zegt:

Bedankt voor de uitleg. Ik heb Telfort als provider, dus ik zal eens kijken wat daarover bekend is.
Vr.gr. AnneM

29 mei 2018 om 15:33.
Niekie zegt:

De free versie van Malwarebytes kan je zelfs niet constant actief houden, maar alleen gebruiken om af en toe te scannen. Ik ben dik tevreden met Defender en af en toe een scan met MB. (Die laatste vindt overigens nooit iets).
Daarnaast heb ik laptops met bijv. Norton antivirus onderhanden gehad waar meer dan 300 met Malware besmette bestanden vanaf kwamen.

Defender (en andere antivirus pakketten beschermen tegen virussen.
Malwarebytes haalt bij een scan de Malware van je pc.
Malware is in principe geen virus, maar het zijn ongewenste programmaatjes die mee komen met sommige downloads. (altijd goed lezen wat je uit kunt vinken)

Niek

29 mei 2018 om 18:37.
BenW zegt:

Inderdaad. Eens per kwartaal download ik de laatste versie van Malwarebytes, laat een scan lopen (altijd schoon) en kieper het er weer af.

30 mei 2018 om 00:16.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club