Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
avatar
Goedenavond, ik heb een vraag!
Geplaatst op 30 januari 2014 om 22:40 door Ex-lid
Goedenavond, ik ben Sjoukje uit Rotterdam, 71 jaar, en al wat jaren lid van SeniorWeb.
Ik heb een vraag over een website van mezelf, die verouderd is, door omstandigheden heb ik er niets meer aan kunnen doen. Ik vraag me af of ik dat weer op kan pakken, ik ben bang dat FrontPage 2003 en het uploadprogramma niet meer werken op mijn Windows 7 laptop.
Is er iemand die hier iets over weet en me kan adviseren?
Ik zou er erg blij mee zijn!
Groet, Sjoukje
7 reacties
Truus zegt:
Je kunt op de windowslaptop altijd Fillezilla gebruiken als uploadprogramma. Met de juiste inloggegevens kan je op die manier bij je bestanden.
In plaats van frotnpage zou je gebruik kunnen maken van een programma als HTML-kit ( gratis) . Maar misschien heeft het leercentrum in de buurt wel een cursus websites maken met Wordpress? Eenmaal geïnstalleerd bij de host - dus niet op je eigen pc - kan heel makkelijk online gewerkt worden.
31 januari 2014 om 11:54.
elz599 zegt:
Wanneer u FrontPage installeert op een computer met Windows 7 dan werkt het programma goed.
U vermeld niet het upload programma dus daar kan ik u niet mee van dienst zijn.
31 januari 2014 om 16:50.
avatar
Ex-lid zegt:
Hartelijk dank voor de reactie, mijn uploadprogramma is Ws_FTP Pro Ipswitch. Alles wat ik tot nu toe gebouwd heb aan mijn site staat allemaal op een laptop met Vista, ook de programma's, is best veel.
Nou wil ik op mijn laptop met Windows 7 verder, maar hoe doe ik dat nou? Alles overzetten, programma's opnieuw installeren? Ik ben lid van Mijn Domein. Ik hoop zo dat u me verder kunt helpen!
Groet, Sjoukje
31 januari 2014 om 17:45.
Truus zegt:
FrontPage uit de office 2003 versie werkt niet op win 7, dus dat zal niet gaan lukken. WS_ftp zal ook geen recente versie zijn denk ik., maar die kan ook vanaf een USB stick draaien, dus dat zal nog wel werken. Log in op mijn domein en met ftp programma kan je de hele website binnen halen. Aanpassen en uitbreiden zal dan met een andere editor moeten gebeuren. hTML -kit bv , maar er zijn nog meer gratis programma's.


Overigens heeft mijn domein ook een websitemaker mogelijkheid ( zelf je website maken zonder ftp enzo, vergelijkbaar met wordpress ) misschien is dat een leuk alternatief?
31 januari 2014 om 17:55.
avatar
Ex-lid zegt:
Truus bedankt voor de reactie, ik denk nog na over wat ik ga doen.
Het lijkt me allemaal vrij ingewikkeld en ik heb daar niet zo veel zin meer in.Ik kijk nog bij mijn domein naar de websitemaker mogelijkheid, anders gooi ik hem eraf en begin fris en fruitig opnieuw met iets anders. Nogmaals dank voor de moeite, Sjoukje
1 februari 2014 om 12:00.
J F K zegt:
Hoi Sjoukje,
Geen zorg, met FrontPage 2003 kun je uitstekende homepages op je WIN 7 laptop. Voor het uploaden van je site is FileZilla FTP een prima programma.
zie www.kremers.be is ontworpen met FrontPage 2003 en Proshow op een WIN7 laptop.
Groetjes, Jan
5 februari 2014 om 18:19.
J F K zegt:
Hoi Truus,

je zet Sjoukje wel op het verkeerde spoor, FrontPage 2003 werkt namelijk degelijk op WIN 7

M.v.g. Jan
6 februari 2014 om 10:39.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club