Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Edge in vergelijking met andere browsers
Geplaatst op 12 juli 2018 om 19:49 door gupje

Ik heb een nieuwe HP laptop met Edge als mee geïnstalleerde browser. Ik had op mijn vorige laptop Google chrome. Zal ik Edge nog vergelijken met andere browsers of gewoon laten staan en Google als zoekmachine installeren?

3 reacties
gupje zegt:

of juist Google Chrome en Google samen installeren?

12 juli 2018 om 20:17.
BenW zegt:

U haalt een paar dingen door elkaar. Edge en Chrome zijn beide browsers. Chrome gebruikt standaard Google als zoekmachine en bij Edge kun je instellen dat deze ook Google gebruikt. Standaard gebruikt Edge de zoekmachine Bing.
Edge of Chrome gebruiken is een kwestie van voorkeur. Chrome is in de basis een betere browser. Het gaat dus om wat je voor het oog het prettigst vindt, hoe favorieten e.d. beheerd worden, enz. Naast deze twee browsers zijn tenminste de browsers Firefox en Opera het beoordelen waard.

12 juli 2018 om 20:47.
Dirk Boom zegt:

De keuze is persoonlijk en hangt mede af van het gebruik. Er zijn geen slechte webbrowsers (hoewel internet explorer gedateerd is), wel verschilt het uiterlijk en sommige mogelijkheden.
Mijn voorkeur is Edge. Dat is veilig, goed bij de tijd, heeft heldere knoppen, en goede mogelijkheden om bijv. te delen. Het kan ook PDF bestanden tonen (Adobe reader is dan niet meer nodig). Het is gemaakt voor Windows 10 en dat meld ik omdat standaard meegeleverde programma's (mij) de minste problemen geven en het best integreren. Daar houd ik van.

12 juli 2018 om 22:52.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club