Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
alleen internet op het tablet als de laptop ook aan staat.....
Geplaatst op 3 februari 2014 om 22:49 door appelspoel
Hallo, ik ben Mien uit Lelystad en mijn probleem lijkt op dat van Ton uit Almere, maar is toch anders...
We hebben een laptop én een minilaptop (tablet met toetsenbord). Die zijn allebei draadloos op internet aangesloten. De grote boven, de kleine beneden. Ging altijd prima. Tot een paar dagen geleden. Als ik de tablet aanzet krijg ik de mededeling dat hij geen verbinding kan maken met internet, terwijl onze router gewoon , met de nodige ontvangst, staat aangegeven. Als ik echter boven de laptop aanzet, dan heb ik beneden ineens ook weer internetontvangst. (De router staat gewoon altijd aan) Nu hadden we de kleine extra aangeschaft, om niet altijd naar boven te hoeven lopen.....Weet iemand wat hier mis is en wat we eraan kunnen doen om het op te lossen???
8 reacties
elz599 zegt:
Al geprobeerd door de router een paar minuten van de stroom te halen en dan weer aan te sluiten?
De router kan zich dan resetten.
4 februari 2014 om 23:07.
appelspoel zegt:
Ja dat heb ik al gedaan maar dat haalde niets uit. Maar ik heb al een paar "afwijkingen" gevonden. Het particulier netwerk was openbaar geworden. (hoe dat kan snap ik niet) Ik heb het teruggezet. Toen ging het weer even goed. Maar vanochtend weer niet. Toen bleek dat de tablet "gast" was bij een thuisgroep (maar die is hier niet ingesteld...) Kunt u het nog volgen? Ik heb me afgemeld bij de niet bestaande thuisgroep en de tablet is nu ook aangesloten op het particulier netwerk....Nu wacht ik even af of het morgen nog steeds goed gaat. Als dat zo is, meld ik het wel. Als iemand een verklaring heeft voor deze warboel, hoor ik het graag....
6 februari 2014 om 11:53.
elz599 zegt:
Het lijkt mij dat de router niet goed is geïnstalleerd en er geen wachtwoord is ingesteld om het netwerk te beschermen tegen invloeden van buiten af.
Installeer de router opnieuw met behulp van de gebruiksaanwijzing en stel een netwerk wachtwoord in.
6 februari 2014 om 22:42.
appelspoel zegt:
vanmorgen was ik op de tablet weer ""gast"...als dat komt door de router dan zullen we daar inderdaad iets aan moeten doen. Maar we zijn een beetje huiverig, want van routers hebben we niet zoveel verstand en ik ben bang , dat als ik er iets aan ga veranderen de computer van mijn man het ook niet meer gaat doen !! De monteur van de KPN heeft de router geïnstalleerd en al die tijd deed alles het goed...
Maar we zullen het natuurlijk proberen. Tot het opgelost is, gebruik ik de tablet wel niet meer. Ik neem aan dat die "mogelijke invloed van buitenaf" gaan kwaad kan voor de laptop of andere computer.
Alvast bedankt voor jullie reactie..
7 februari 2014 om 10:49.
avatar
Ex-lid zegt:
Als je huisnetwerk openbaar is, zonder wachtwoord, dan kan een 'mogelijke invloed van buitenaf' wel degelijk kwaad. Hoe meer er gedeeld is op die laptop of andere computer, hoe meer kwaad het kan.

Ik zou zo spoedig mogelijk iemand met verstand van zaken naar die router laten kijken...
7 februari 2014 om 15:54.
appelspoel zegt:
Het huisnetwerk is particulier...op de wifi hier in huis zitten 2 laptops en dat acertablet. De laptops doen het -onafhankelijk van elkaar goed. Het tablet vindt het internet dus alleen als er een laptop aangesloten is op de wifi. Daarna kan die laptop weer gewoon uit. Het tablet is dan ook particulier. Van te voren was het "gast"of openbaar en kan dan dus niet op het internet. Er komt ook geen mogelijkheid om het wachtwoord in te vullen. We zullen er inderdaad een deskundige bijhalen...Dank voor het meedenken.
9 februari 2014 om 16:47.
appelspoel zegt:
Het probleem is opgelost !! Samen met de KPN heb ik het Wi-Fi kanaal veranderd. Het stond op "auto" en nu is er een nummer uitgekozen. (ze hebben ook nog enigszins uitgelegd hoe het kan gebeuren..)
Groet en nog een prettige avond verder.
13 februari 2014 om 21:33.
avatar
Ex-lid zegt:
Mooi zo.

Maar je meldde eerder toch echt dat je netwerk openbaar was geworden. En het ontgaat me hoe een en ander veroorzaakt kan worden door een 'verkeerd' kanaal op je router. Daardoor kun je volgens mij hooguit een mindere ontvangst hebben, namelijk als er meerdere routers (van de buren bijvoorbeeld) op hetzelfde kanaal zitten.

Maar goed--het werkt...
15 februari 2014 om 08:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club