Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
App veranderen van Browser
Geplaatst op 18 september 2018 om 14:06 door Harie

Ik heb vandaag Firefox geïnstalleerd en de IE 11 verwijderd. Maar nu zie ik in de Apps dat er heel veel die via de IE 11 zijn geïnstalleerd het icoon blank is. Hoe kan dit veranderd worden zodat ik die kan openen met de Firefox.
Nu heb ik iconen op het bureaublad staan van Firefox. Hoe kan ik die ook aan de taakbalk vastmaken.

10 reacties
BenW zegt:

Apps van Windows 10 en andere programma's die zijn opgenomen in het Startmenu staan los van IE11. Verder dien je, nu je Firefox hebt geïnstalleerd, via Instellingen > Apps > Standaard apps aan te geven dat Firefox de standaard webbrowser is.
Ook via het Startmenu kun je Firefox opnemen in de taakbalk. Doe dit door met de rechter muisknop op het icoon van Firefox te klikken en kies Meer > Aan de taakbalk vastmaken.
Verder, als de blanco apps niet zijn gekoppeld aan IE, start dan de PC eens opnieuw op en laat het Startmenu zichzelf herstellen. Mocht het nog hetzelfde beeld geven, verwijder dan desnoods de tegels uit het gedeelte Favorieten van het Startmenu (dus niet uit de lijst met alle apps) en uit de taakbalk. Voeg ze daarna weer toe aan de Favorieten en/of de taakbalk.

18 september 2018 om 15:31.
Harie zegt:

Dit is wat ik zie na de herstart en de apps verandert zijn in het icoon van Firefox en dan een app open.

Knipsel.PNG
18 september 2018 om 16:05.
BenW zegt:

Ik weet niet wat je precies gedaan hebt, maar het ziet er wat 'ongebruikelijk' uit. Bovendien verwijst het naar een lokaal bestand. Dat is sowieso niet de bedoeling.

18 september 2018 om 16:47.
Harie zegt:

als ik nu bv. KPN open in de browser dan kan ik die niet toevoegen aan de app en dat kon met de IE11 wel door rechts op het tandwiel te drukken en dan toevoegen in de Firefox kan dat niet op de 4 streepjes. Alle apps die ik heb staan zijn van de IE 11 en openen zich allemaal zoals het voorbeeld boven.Als je tijd hebt kun je misschien er eens zelf naar kijken want ik weet het niet.

18 september 2018 om 16:58.
Harie zegt:

Reageer er maar niet meer op. Ik ga hem verwijderen.

18 september 2018 om 18:35.
BenW zegt:

Wat ga je verwijderen? Firefox? Slecht plan!
Van de vele browsers is Firefox één van de beste.
NB: je hebt toevallig toch niet IE verwijderd? Deze kun je gewoon laten waar het is. Heb je geen last van. Gewoon Firefox installeren en zoals genoemd als standaard browser instellen. Ga je zeker geen spijt van krijgen.

18 september 2018 om 19:14.
Dirk Boom zegt:

Harie, bedoel je met 'app' dat je m.b.v. de webbrowser een snelkoppeling naar een website maakt die op je bureaublad zet?

18 september 2018 om 19:49.
Harie zegt:

Het is niet meer nodig. Heb Firefox verwijderd.

18 september 2018 om 19:53.
Willem-B zegt:

Erg jammer, Firefox is een van de meest veilige browsers. Gewoon nog een keer proberen, misschien samen met een hulp aan huis ambassadeur.

21 september 2018 om 19:43.
Niekie zegt:

Beste helpers. Het probleem is opgelost door de verwijdering van FF. Dus laten we deze discussie sluiten.
Nieuwe berichten worden verwijderd.

Niek (beheerder)

21 september 2018 om 21:42.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club