Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Wordpress widgets?
Geplaatst op 17 november 2018 om 13:53 door Arja1

Hallo, waarschijnlijk heb ik iets gedaan, waardoor ik ineens widgets(?) aan de rechterkant van de site heb staan. Hoe kan ik deze weer verwijderen. Als ik onder Weergave Widges open, zie ik niet dat er 1 geplaatst is.

widget.JPG
12 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Ik neem aan dat je bedoelt dat je (extra) Widgets aan de rechterkant hebt staan in je Editor. Als ze ook verschijnen na publiceren content, dan heb je ze bewust of onbewust geactiveerd.

Het lijkt erop dat het extra Widgets zijn, die met een (nieuw) Thema zijn meegekomen ?

Standaard WP Widgets kan je uitschakelen door ze naar de inactief-zone te slepen (zie bijlage). Die andere Widgets zijn lastiger te verwijderen, maar als ze niet zijn gepubliceerd staan ze ook niet echt in de weg. Gepubliceerde Widgets kun je weer één voor één leegmaken en verwijderen.

Widgets.png
17 november 2018 om 14:50.
Niekie zegt:

Even 2 vragen over vermoedelijk hetzelfde onderwerp van dezelfde gebruiker aan elkaar geplakt:

aanvulling wordpress widget?
Geplaatst op 17 november 2018 om 13:54 door Arja1
kan er 1 bijlage toegevoegd worden? Nu nog 1 toegevoegd.
permalink
1 reactie

BenWuring zegt:
E.e.a. is afhankelijk van het thema wat wordt gebruikt en de mogelijkheden van dat thema om pagina's met of zonder zijbalk (sidebar) te tonen. Zoals ik het op de afbeelding zie, wordt de standaard lay-out getoond, met zijbalk. De volledige breedte (Full Width) zou je, afhankelijk van het thema, als algemene optie of als optie per pagina moeten kunnen instellen.
17 november 2018 om 14:51.

Niek (beheerder)

17 november 2018 om 14:58.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik denk dat @BenWuring heel dicht bij het juiste antwoord zit c.q. het juiste antwoord geeft.

Onderaan je Editorscherm vind je de Layout settings (die staan dicht geklapt of open) en daar kan je deze instellingen aanpassen. Zie bijlage.

LayOutsettings.png
17 november 2018 om 15:57.
Arja1 zegt:

Dank voor de antwoorden.
De standaard widgets heb ik al verwijderd.
Ik denk nu ook dat het te maken heeft met de Layout settings. Ik kan ze echter niet vinden, zie bijlage. Ik gebruik thema 2010, ik heb 2017 even getest en deze geeft wel de Thema opties. Vreemd toch? Dit betekent dat ik de layouts niet kan veranderen?

2010.JPG
17 november 2018 om 16:52.
BenW zegt:

Nee hoor, helemaal niet vreemd (binnen WP land). Er kunnen grote verschillen zitten tussen de instelmogelijkheden van thema's. Zoek maar eens binnen de thema's. Daar zul je vast wel een aansprekend thema kunnen vinden met meer mogelijkheden. Twenty-ten is al relatief gedateerd.

17 november 2018 om 17:09.
avatar
Ex-lid zegt:

Misschien biedt deze link enige hulp. Antwoord @BenWuring is correct (niet dat ik daar aan twijfel). Het moet bij de Thema-instellingen zitten en dan bij Customizer / Templates. Zo te zien is "de verkeerde" Template gekozen, dus degene met een sidebar, inkl. de Widgets.

En misschien is er toch wat 2017-CSS code in je site blijven zitten door even te testen en weer terug te gaan naar Twenty Ten ?

Als je bij Twenty Ten wil blijven zal je er misschien toch wat dieper in moeten duiken om het weer goed te krijgen.

Hier nog een link.

En hier nog wat inspiratie:

No Sidebar:
(1) In twenty ten, you can set static pages to have no sidebar. You open the post in the editor and in the attributes module, you select “no-sidebar” from the page template dropdown. This gets rid of the sidebar and centers the content, but does not make the content any wider.
For the blog related pages, you would have to have the CSS upgrade and some CSS editing experience.

No Widgets:
(2) If you would like NO widgets to show up, place an empty Text widget in the sidebar and leave it without content. That will trick the default into not displaying.

Ik sluit me aan bij @BenWuring en zou naar een moderner Thema gaan met 2019-mogelijkheden.

17 november 2018 om 17:27.
Truus zegt:

Meest simpele oplossing is bij elke pagina de instelling zonder sidebar te kiezen:
open de pagina, ga naar 'pagina attributen (rechts in de kolom) en kies bij 'template' de optie 'een kolom, geen sidebar'.
Helaas gaat dat niet op voor 'berichten'. Daar zal in de code eea verwijderd moeten worden ( via editor : 'Twenty Ten': Enkelvoudig bericht (single.php) deze code ( < ?php get_sidebar(); ? ... )
Een lege widget heeft als nadeel dat de pagina niet uitgevuld wordt.

18 november 2018 om 11:36.
BenW zegt:

@Truus; wanneer je een 'Berichten' pagina wilt zien zonder sidebar, kan het inderdaad door de single-page.php aan te passen, maar makkelijker is het door een thema te kiezen waarin je de mogelijkheid van een 'Masonry grid' hebt. Zie hier voor een voorbeeld.

18 november 2018 om 11:54.
Arja1 zegt:

Er zijn dus veel mogelijkheden, zal eerst eens kijken of ik het tthema ga veranderen. Bedankt allen!

18 november 2018 om 17:40.
Arja1 zegt:

Ik heb net thema Hemingway gekozen en vorig probleem is simpel verholpen.
Deze heeft een hele hoge footer, hoe kan ik de hoogte kleiner maken (in style.css?) of moet ik hiervan een nieuw onderwerp maken?

19 november 2018 om 14:20.
BenW zegt:

Je moet inderdaad zoeken in de stijlopties. Ook dit varieert per thema. Soms heeft het mogelijkheden aan boord om vanuit de Customizer e.e.a. aan te passen middels de custom-css, maar meestal zal je 'onder de motorkap' moeten duiken. Doorgaans zal je het in de 'padding' mogelijkheden moeten zoeken.

Toch zou ik het aanpassen van het thema m.b.t. dit soort aspecten willen afraden. De ruimte die het heeft in het widgetgebied van de footer is daar niet voor niets. Normaliter plaatst men daar widgets. Ga je die ruimte frustreren, dan kan dat zomaar betekenen dat je site crasht.
Experimenteren doe je in een zogenaamd child-theme of, nog beter, zoek even verder naar een thema die in de basis het meest bij je idee past.

19 november 2018 om 18:02.
Arja1 zegt:

Oké, dank u wel. Ik ben al flink aan het zoeken geweest naar een thema, wil er ook graag 1 die ondersteund wordt...….

20 november 2018 om 14:16.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club