Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Microsoft stopt met Edge.
Geplaatst op 4 december 2018 om 15:52 door Rob58

Zie artikel: Webwereld.

Rob.

13 reacties
Dirk Boom zegt:

Zo te lezen is het een technisch verhaal, we gaan het wel zien.
Tweakers vertelt erover in dit artikel.
In Android heet Edge: Edge (volgens het artikel draait dit al op Chromium, wat dat dan ook zijn moge).

4 december 2018 om 16:20.
BenW zegt:

Dat Microsoft eventueel stopt met Edge is op zich niet zo verwonderlijk. Het slaat niet (voldoende) aan en lijkt definitief de slag te verliezen van Chrome en, in mindere mate, Firefox.
Dat ze een nieuwe browser willen bouwen op basis van Chromium (de Open Source versie van Chrome) is in feite slim. Goed gejat is uiteindelijk beter dan slecht verzonnen.

4 december 2018 om 17:51.
r0n zegt:

Tja, opnieuw het wiel uitvinden is duurder en onzekerder.
Ook vanuit zakelijk oogpunt is dit een goede stap.
Chromium is al jaren hier gratis verkrijgbaar.

4 december 2018 om 20:06.
BenW zegt:

rOn, afgezien van de hogere privacy onder Chromium, is Chrome v.w.b. stabiliteit en veiligheid toch echt te betere keuze. Zie ook https://computerworld.nl/software/103854-hoe-verschilt-chrome-van-chromium
Los van dat, als Microsoft in staat is om de goede dingen van Chromium te gebruiken en daar veiligheid, stabiliteit en functionaliteit aan weet toe te voegen, dan heb je in de basis een uitstekende browser. Het privacy-element, zeker ook t.a.v. Microsoft, blijft afwachten. In het verlengde van Windows heb ik daar niet veel vertrouwen in.

4 december 2018 om 21:06.
HenkW zegt:

In de tijd toen alleen IE nog bestond ben ik al overgestapt naar FF. Later Edge nog wel geprobeerd maar was mijn keuze niet net als Brave. Chromium heb ik als 2e browser.

4 december 2018 om 21:17.
r0n zegt:

Hier heb ik FireFox, Brave, Chromium, Google Chrome, Falcon, Midori, Opera, Opera Beta, Opera Developer, Vivaldi en Web.
Hiervan is FireFox de browser voor dagelijks gebruik.
Je moet tenslotte iets te vergelijken hebben.

4 december 2018 om 21:28.
Willem-B zegt:

Een van de grootste uitdagingen voor applicatieontwikkelaars in browseromgevingen is om de functionaliteit en de security compatibel te houden op alle browsers. Teveel verschillende browsers levert veel vertraging op in het ontwikkel- en testtraject.
Daarnaast moet alles ook nog blijven werken op verschillende operating systemen. In veel gevallen is men daarom vaak overgestapt op een gegarandeerde werking op Firefox omdat deze browser het meest rekening houd met de uitwisselbaarheid op verschillende platformen.
Firefox heeft daarom nog steeds de voorkeur in de zakelijke markt maar door de ontwikkelingen in Chromium kan dit veranderen.

4 december 2018 om 22:35.
BenW zegt:

@WG-Beekhuis; dat denk ik niet of je moet het wel goed bedoelen. Je formuleert het m.i. niet helemaal goed.
Je stelt dat door de ontwikkelingen in Chromium de voorkeur voor de zakelijke markt zou kunnen veranderen. Wanneer je hiermee bedoelt dat de voorkeur wijzigt wanneer Microsoft een nieuwe op Chromium gebaseerde browser heeft ontwikkeld, en deze voldoet aan de normen van de zakelijke markt, dan ben ik het me je eens. Voor de zakelijke markt is Chromium nog steeds een 'hobbyproject' van de Open Source gemeenschap. De stabiliteit en het beveiligings- en updatebeleid is te onzeker.

4 december 2018 om 22:50.
Dirk Boom zegt:

Ik ben overigens op dit moment volledig tevreden met Edge.
Het werkt goed, is handig bij het gebruiken van een aanraakscherm, en bevat o.a. een 'deel'knop. Dus zoals bij een smartphone/tablet zeg maar. Wie het kent gebruikt het.

4 december 2018 om 23:02.
Rob58 zegt:
5 december 2018 om 11:19.
Dirk Boom zegt:

Eerlijk gezegd: de discussie over webbrowsers kent geen einde. Kies gewoon wat goed bevalt, er zijn geen slechte webbrowsers. De verschillen zijn klein en wisselen in de tijd.

5 december 2018 om 13:17.
r0n zegt:

@Dirk, er zijn hele slechte webbrowsers.
Wanneer een website noodgrepen moet doen als browserherkenning, omdat de maker van een browser zich niet aan de W3C standaard wil houden, is er nog ruimte zat voor verbeteringen.
Een goede browser voldoet volledig aan de W3C standaard.

5 december 2018 om 13:42.
Dirk Boom zegt:

@rOn dat zal best zo zijn, die browsers zijn voor de hobbyist. De bekendste webbrowsers wedijveren met elkaar. Daarbij is verbeteren een permanent proces. En zo komen we weer bij Edge.

5 december 2018 om 14:25.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club