Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
In Wordpress brede tabel niet zichtbaar op mobiel.
Geplaatst op 4 december 2018 om 21:11 door Arja1

Hallo lezer,
Ik gebruik Hemingway thema, zodat de website ook makkelijk op mobiel te bekijken is. Echter, ik heb een tabel van 8 kolommen geplaatst en op de mobiel worden alleen de 1e 4 kolommen zichtbaar.
Hoe krijg ik ook op mobiel alles zichtbaar? Mvg, Arja

Screenshot_2018-12-04-21-03-33.png
19 reacties
BenW zegt:

Tip: gebruik de plugin TablePress, een geweldig stukje gereedschap voor tabellen.
Maar ... 8 tabellen is wel veel om te tonen op een mobiel. Dat gaat er nooit mooi uitzien.

4 december 2018 om 21:44.
Arja1 zegt:

Bedankt voor uw reactie. Ik heb plugin MCE Table Buttons gebruikt.
Is er niet iets met een instelling/plugin oid, waardoor je de tabel kan verschuiven op de mobiel?

5 december 2018 om 09:58.
BenW zegt:

De plugin die je daarvoor gebruikt is daarvoor minder geschikt. TablePress doet dat automatisch, tenminste, zolang het binnen de marges van de mogelijke weergave past. 8 kolommen is teveel voor een smartphone. Met alleen cijfers zou het nog kunnen werken, maar met tekst niet.

5 december 2018 om 10:33.
Arja1 zegt:

Dan ga ik TablePress proberen, dank!

5 december 2018 om 11:08.
BenW zegt:

Prima. Vraag maar als iets niet duidelijk is.

5 december 2018 om 11:11.
Arja1 zegt:

Als ik MCE Table Buttons verwijder en ik zet TablePress erop, houd ik dan nog wel de tabellen of moet ik de tabellen opnieuw maken?

5 december 2018 om 11:19.
BenW zegt:

Je hoeft MCE Table buttons niet perse te verwijderen. TablePress is een aparte plugin waarmee je zeg maar brontabellen maakt. De tabellen zelf voeg je dan in op de betreffende pagina's door middel van een shortcode.
Hoe je de tabellen maakt en definieert is niet moeilijk. Kwestie van goed lezen. Uiteindelijk krijg je dan zoiets als op de afbeelding.

TablePress.jpg
5 december 2018 om 11:33.
BenW zegt:

Op de website zien dan die tabellen er op die pagina zo uit:

TablePress01.jpg
5 december 2018 om 11:35.
BenW zegt:

En op de smartphone zo:

TablePress02.png
5 december 2018 om 11:40.
Arja1 zegt:

Dank voor de uitgebreide beschrijving! Ik heb nu een tabel met TablePress gemaakt en in een pagina gevoegd.
Omdat er meerdere personen aan de website gaan werken, wil ik ook de andere tabellen graag in TablePress zien te krijgen. Om alles opnieuw te doen is veel werk, ik kan volgens mij in WP niet 'gewoon' kopieëren van een Pagina en dan plakken in TablePress? Het lukt mij i.e.g. niet...

5 december 2018 om 14:11.
Arja1 zegt:

Kan ik de totale breedte van (alle kolommen tesamen dus) vergroten? Ik zie dat niet staan in TablePress. Op de mobiel is het heel mooi! U bent maar druk met me.....

5 december 2018 om 14:25.
BenW zegt:

Zeg maar je hoor :)
De breedte van de kolommen wordt bepaalt door de beschikbare ruimte op het scherm. Op de voorbeelden die ik heb laten zien, is voor de website het zo ingericht dat er 3 TablePress tabellen naast elkaar staan. Dit zie je ook op die afbeelding. Een smartphone kan deze niet naast elkaar tonen. Daarom worden ze automatisch onder elkaar geplaatst. Dit noemen ze 'responsive'.
Kortom, hoe het er uit ziet wordt niet bepaalt door hoe breed je de kolommen maakt, maar door de combinatie van inhoud en schermbreedte.

5 december 2018 om 15:41.
Arja1 zegt:

Op mijn mobiel Is het nu naar wens! Maar nu op mijn laptop niet. Als er 1 kolom breed is, is er weinig ruimte over voor de anderen. Als ik de breedte zou vergroten, zou het oké zijn.
Ik had de breedte met de andere tabelplugin vergroot.

5 december 2018 om 16:12.
BenW zegt:

Ik heb even gekeken, mobiel en op de laptop, en zo te zien wordt de ruimte nog beperkt door de (niet van widgets voorziene) zijbalk. De betreffende pagina moet je dus op de volledige breedte zien te krijgen. Dit doe je bij de pagina instellingen, mits dat mogelijk is binnen het thema. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan is er nog wel een andere optie.
Dan nog wat over de tabellen zelf. De eerste regels zijn nu gedefinieerd als koptekst. Of je vinkt dit uit zodat het 'normale' records worden of je voorziet de kolommen van een beschrijvende koptekst.

5 december 2018 om 16:25.
Arja1 zegt:

Doe ik dat op de betreffende pagina zelf? Zie bijlage. Of via Weergave-Widgets.

Het klopt dat de 1e regel koptekst is (vet), dat is de bedoeling. Wat bedoel je met 'bechrijvende koptekst'?

pagina.PNG
5 december 2018 om 17:25.
BenW zegt:

Dat doe je inderdaad bij de pagina-attributen, mits je daar de mogelijkheid hebt (no sidebar).
Mocht dat niet lukken, dan kijken we naar een alternatief.

Wat de beschrijvende koptekst betreft, de tabel van Test2 zou ik bijvoorbeeld de kopteksten meegeven '? (weet niet wat je hiermee wilt)', Functie, Naam. Zoiets. En dan de records vullen met de overeenkomstige gegevens '?', Voorzitter, Peter Roffel, enz.

5 december 2018 om 17:45.
BenW zegt:

Op basis van het door jou gebruikte thema Hemingway even snel wat op een testsite van mij in elkaar geflanst. Je ziet daar de tabel terug (test 1) en mogelijkheden om leden te laten inloggen/registreren.
Let niet op het Engels en zo, dat is een kwestie van finetunen.

NB: ik had hier kort een link naar die testsite neergezet. Leek me achteraf toch niet zo'n goed idee. Vraag de link maar op via het mailadres op mijn profiel.

5 december 2018 om 19:58.
Arja1 zegt:

Ik heb onder de pagina attributen gekozen voor : geen sidebar template, dan komt het er uit te zien zoals in de bijlage. Is me eigenlijk toch nog te smal.....

Daarbij een ander probleempje: hoe kan ik bv een pdf bestand linken aan tekst? Ik heb afbeelding invoegen gedaan, maar dan komt de hele link in de cel te staan.....

laptop.JPG
5 december 2018 om 20:17.
BenW zegt:

Vraag even via de mail naar de link. Dan laat ik het je zien.

5 december 2018 om 20:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club