Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Mededeling - dinsdag 21 januari 2020
Om nog onbekende reden worden de dag- en weekoverzichten niet meer verstuurd. Kijk daarom in de rubriek "Laatste berichten" om een overzicht te krijgen van de recente berichten. Excuses voor het ongemak!
CHROME versus Internet Explorer
Geplaatst op 18 december 2018 om 09:24 door cnhvandijck
Ik weet niet of andere Seniorweb-leden net als ik de laatste tijd eveneens problemen ondervinden bij het Internetbankieren bij de ABN-AMRO en of zij dan , net als ik , Internet Explorer als browser gebruiken ???
Na diverse mailcontacten met de bank achtte men het dáár niet onwaarschijnlijk dat de internetbankieren-storing MEDE te wijten was aan het gebruik van de browser Internet Explorer....
Men adviseerde mij om over te gaan naar b.v. Chrome als browser...
Maar behoudend als ik ben en uitermate bang om geïnstalleerde zaken op mijn Windows 7 PC kwijt te raken door het overgaan van de ene naar de andere browser , wilde ik eerst de vraag beantwoord zien of er , door de browser wisseling zaken fout kunnen gaan of zelfs kunnen verdwijnen...
Misschien allemaal rare vragen , maar dat komt gewoon door mijn beperkte kennis van de moderne media..
m.vr.gr.
2 reacties
BenW zegt:

Installeren van Chrome heeft geen enkele invloed op andere geïnstalleerde programma's. Meerdere browsers kunnen naast elkaar worden gebruikt.

Wat er gebeurt: wanneer Chrome is geïnstalleerd, zal het vragen of bladwijzers moeten worden geïmporteerd en waarvandaan. In uw geval kunt u dan kiezen vanuit Internet Explorer. Er verandert verder niets en vanaf dat moment kunt u internet benaderen middels Chrome én nog steeds middels Internet Explorer. De situatie is bij IE ongewijzigd. Wel zal Chrome na het installatieproces vragen of het de standaard browser moet worden. Dat is een keus. Hoeft niet.

18 december 2018 om 09:58.
RuudM zegt:

Wij zijn klant van ING en ook zij geven advies niet meer IE te gebruiken.
Doen het nu via Chrome en hebben daar een Bladwijzer staan naar ING, dat werkt goed. (Zie bijlage, is gedeelte startpagina van Chrome)
Ruud

Chromerbladwijzer.JPG
18 december 2018 om 10:06.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club