Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
inlog maken op Wordpress
Geplaatst op 23 december 2018 om 14:26 door Arja1

Hallo,
Ik wil graag een inlog maken voor de leden van een vereniging, zodat alleen zij toegang hebben tot de pagina's. Ik heb de plugin WP-Members geactiveerd en heb me verdiept in het gebruik ervan. Dat vind ik nogal ingewikkeld.....
Ik heb ondertussen wel 2 shortcode's (elk in een pagina) gemaakt voor registratie en een inlog. Nu komt er (zie bijlage) in de menu's ook beide namen te staan, wat op zich wel logisch is, maar niet dat wat ik wil. Wat ik het liefst wil is:
- dat ík (beheerder) een lid een uitnodiging stuur met inloggegevens en dat het lid dan zelf het wachtwoord kan wijzigen
- dat dus niet zomaar iemand kan registreren en in kan loggen na registratie
- dat er pas na het inloggen naar alle pagina's gegaan kan worden, dus dat het menu verder nog niet zichtbaar is, als er niet ingelogd is.

Alvast bedankt en met vriendelijke groeten, Arja

5 reacties
BenW zegt:

Er zijn diverse mogelijkheden om leden zich te laten registreren en/of te laten inloggen. De meest eenvoudige methode is gebruik laten maken van de standaard inlogmethode van WordPress, al dan niet met een gemodificeerde gebruikersinterface zoals op deze manier.
Stuur in dat geval een mail naar het nieuwe lid met de inloggegevens en de inloglink. In hun eigen gebruikersomgeving van WordPress kunnen ze dan hun wachtwoord wijzigen.
Om menu-elementen al dan niet te tonen is dan de volgende stap.

Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om bezoekers zelf te laten registreren, met automatische verificatie (via link naar e-mailadres) of handmatige toekenning door sitebeheerder. Voor een voorbeeld zie hier.

23 december 2018 om 23:23.
Arja1 zegt:

Ik ga er mee bezig, heb al wel eea geprobeerd via uitleg op Google (van WP-Members), maar wie weet lukt het met bovenstaande site wel!
Bedankt in elk geval.!

24 december 2018 om 18:04.
LeoW zegt:

Eenvoudige optie om bepaalde personen toegang te geven tot het kunnen inzien van bepaalde pagina's is het publiceren met een wachtwoord. Dit wachtwoord is ook simpel periodiek te wijzigen. Derden zonder wachtwoord krijgen dus geen toegang. Als dit aan je wensen voldoet, hoef je het dus niet onnodig lastig te maken ;-)

31 december 2018 om 17:47.
Arja1 zegt:

Hallo LeoW, Bedankt voor uw reaktie. Momenteel heb ik het gedeelte met een wachtwoord beveiligd.
Maar ik zou dan regelmatig het wachtwoord moeten wijzigen (sowieso omdat het een wisselend ledenbestand is) en voor 50 leden Is dat niet wenselijk.

31 december 2018 om 20:57.
Arja1 zegt:

Het is gelukt met Ultimate Member, was voor mij de makkelijkste plugin. Daarbij moet je leren bepaalde verbanden te leggen......

21 januari 2019 om 16:06.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club