Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Wordpress: gegevens leden zichtbaar krijgen
Geplaatst op 31 januari 2019 om 15:24 door Arja1

Hallo, hier ben ik weer; ik ben al een heel eind met de website voor mijn koor en best naar tevredenheid, maar dan blijkt er weer een mogelijkheid te zijn wat ik graag wil, maar krijg het niet voor ekaar.....
Ik heb in Wordpress de leden als Gebruikers toegevoegd en ze een inlog mail gestuurd. Met de plugin Ultimate Member een inlog gemaakt, elk lid heeft een eigen inlog. Dat was eerst mijn bedoeling. Nu is er ook een mogelijkheid om alle Members op de site te laten zien, maar ik krijg dan alleen een naam (zie bijlage, links). Ik zou ook graag andere gegevens (adres etc) willen toevoegen van de gebruikers. Als ik Edit profile doe, krijg ik alleen de naam te zien. Ik zie dat ik onder de plugin formulieren kan wijzigen/maken, maar weet geen mogelijkheid hoe ik dat gekoppeld krijg aan de leden.


 

members.jpg
13 reacties
BenW zegt:

Je kunt aanvullende informatie plaatsen door dit te organiseren vanuit de onderliggende optie 'Member Directories' van Ultimate Member. Je moet daarvoor een vinkje plaatsen bij 'Show extra user information below tagline?'. Vanuit het keuzemenu bij 'Choose field(s) to display in reveal section' kun je elementen kiezen die je wilt tonen, vooropgesteld natuurlijk dat de betreffende gegevens zijn ingevuld. Op de 'Member' pagina krijg je dan het overzicht zoals je dat laat zien in de linker afbeelding, echter met een klein verschil. Onder 'Edit profile' is nu een pijltje zichtbaar. Door deze aan te klikken, wordt de aanvullende informatie getoond.
Kortom, je hoeft niets met extra formulieren te organiseren.

31 januari 2019 om 16:38.
Arja1 zegt:

Ha, ben ik weer een stapje verder! Ik zie echter geen pijltje, maar als ik velden toevoeg is bv voornaam en naam wel zichtbaar.
Ik zou ook graag adres, foto ed toe willen voegen, dat kan niet onder Gebruikers. Ik heb de leden zich niet laten registreren, alleen via Nieuwe gebruiker een mail gestuurd om in te kunnen loggen. Vandaar dat naam en voornaam wel ingevoerd zijn.
Zou het nog mogelijk zijn om meerdere velden met gegevens van de leden te voorzien? Via Ultimate Member of een plugin mbt uitbreiding Gebruikers gedeelte WP (heb ik naar gezicht maar kan niks vinden)?

31 januari 2019 om 17:39.
BenW zegt:

Kom er later op terug ... nu even geen tijd.

31 januari 2019 om 17:41.
BenW zegt:

Staat je zoiets voor ogen? (zie afbeelding)
De detailinformatie van een geregistreerd lid kun je zien door het menu uit te klappen (linker deel van de afbeelding) of dicht te klappen (rechter deel van de afbeelding).

ProfielUM.jpg
1 februari 2019 om 10:51.
Arja1 zegt:

Nee, ik heb geen pijltje. Alleen Edit profile.

1 februari 2019 om 12:42.
BenW zegt:

Daarom mijn vraag, bedoel je zoiets? Dan vertel ik hoe je dat voor elkaar krijgt.

1 februari 2019 om 12:51.
Arja1 zegt:

Ooo, ja, zoiets bedoel ik precies. Foto, adres, emailadres, telefoon!

1 februari 2019 om 12:53.
BenW zegt:

Oké. Om te beginnen pas je naar wens de beschikbare formulieren aan bij de opties van Ultimate Member. Als voorbeeld een afbeelding van een aangepast registratieformulier. Uiteraard kun je dit naar eigen smaak inrichten.

UM-Registration.jpg
1 februari 2019 om 13:34.
BenW zegt:

Zorg dat de extra velden die je in het registratieformulier gebruikt ook voor komen in het profiel formulier.

1 februari 2019 om 13:35.
BenW zegt:

Nadat je de formulieren hebt aangepast, ga je naar Member Directories van UM en kies je daar Members. Er worden allerlei instellingen getoond. Scroll naar beneden totdat je een beeld ziet zoals bijgevoegde afbeelding.

UM-ProfileCard.jpg
1 februari 2019 om 13:39.
BenW zegt:

In het deel 'Choose field(s) to display in reveal section' kun je de velden kiezen die in het profielgedeelte moeten worden getoond. Als het goed is staar hier nu ook de velden bij die je net in het formulier als extra velden hebt toegevoegd. Zie afbeelding.

UM-ProfileCard.jpg
1 februari 2019 om 13:42.
BenW zegt:

Helaas krijg je nu te maken met een vervelende 'handicap'. De velden worden pas getoond nadat de gegevens zijn ingevoerd via het registratieformulier van UM. De kans is groot dat eerder ingevoerde gegevens niet worden herkend of geaccepteerd.

NB: jouw toegepaste methode om zelf gebruikers aan te maken en hen het wachtwoord te verstrekken, is dus mogelijk niet optimaal. Ook ergens wel logisch, aangezien UM bedoeld is om leden zelf te kunnen laten registreren. Als je dit proces goed inricht, hou je alles zelf in de hand wie wel of niet kan worden toegelaten. Ook wat ze zien.

1 februari 2019 om 13:48.
Arja1 zegt:

Hallo Ben, ik heb volgens mij alles ingesteld zoals jij hebt laten zien, waarvoor dank! Ik stuur je per mail de plaatjes ervan.
Ik denk dat ik de leden eerst het registratieformulier had moeten sturen, zodat de gegevens door de leden ingevoerd konden worden. Inderdaad nu een handicap.
Ik stuur je zo een mail met oa mijn formulieren.
Ik zie daar geen formuler Account bij staan, anders is dat misschien nog een optie?

 

1 februari 2019 om 15:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club