Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
website bouwen
Geplaatst op 25 februari 2014 om 09:13 door Riette
Kan iemand mij een goede format (min of meer voorgeprogrammeerde site) voor een website adviseren, waarop geen reclame wordt weergegeven. Ik heb destijds zelf gebouwd met HTML, maar wil het nu liever anders (simpeler?) doen.
Gaarne reactie, waarvoor veel dank. R/
8 reacties
Truus zegt:
Je zou een gratis account kunnen nemen bij wordpress.com in het Nederlands http://nl.wordpress.com
Of is het de bedoeling een eigen domeinnaam en webruimte te gaan gebruiken?
25 februari 2014 om 09:33.
Riette zegt:
Dank voor je reactie. Ik ben niet duidelijk geweest: ik heb een website, (eigen domein) gemaakt met HTML (zelf ingedeeld, met codes gedaan etc), gemaakt op "kladblok" van Windows. Die eigen website wil ik veranderen. Ik heb nu een Mac en denk ik over een meer gepreformeerd geheel (bv Joomla, maar dan simpeler). Liefst gratis, maar zonder reclames. Wordpress is nogal moeilijk, las ik op site seniorweb. Op internet lees ik verschllende mogelijkheden, maar ik heb geen idee waar ik dan in beland. Vandaar mijn vraag hier om advies. Voor alle duidelikheid, mijn kennis is niet erg groot.
25 februari 2014 om 10:26.
Truus zegt:
Wordpress is niet moeilijk, visualsteps heeft er een mooi boek voor. Afhankelijk van je host kun je daar of zelf of de host de wordpress installatie op zetten. Overigens als je eens website met html in kladblok hebt gemaakt zal de kennis toch niet zo klein zijn 😊
25 februari 2014 om 12:15.
r0n zegt:
Kijk eens op deze site:
http://www.opensourcecms.com/scripts/show.php?pagenumber=1
Daar staan er genoeg denk ik ......
26 februari 2014 om 13:57.
MaritaA zegt:
Sandvox? Speciaal voor Mac en uitgebracht omdat iWeb, (Apple's eigen websitebouw programma)niet meer te krijgen is voor een Mac.
Je kon zelfs al je gegevens van iWeb bij Sandvox onder brengen.
Wel in Engels, maar absoluut geen technische uitdrukkingen.
Er is door iemand zelfs een Nederlanse uitleg gemaakt. de eerste 5 pagina's kunnen (dacht ik) op internet geplaatst worden, daarna betalen. je zou de demo kunnen downloaden.
26 februari 2014 om 17:47.
avatar
Ex-lid zegt:
Met het opensourcepakket Joomla! kun je uitstekend uit de voeten
27 februari 2014 om 15:01.
Riette zegt:
Ik ga verder kijken, kan even vooruit met de adviezen. Weet je van Joomla!, waar ik al meer van gehoord heb, een goede instructie bv op internet?
27 februari 2014 om 16:39.
beurskens zegt:
Ikzelf heb jarenlang geprobeerd Joomla te leren, kan er een aardig eind mee overweg, maar ben sinds kort overgestapt op Wordpress. Volgens mij toch een heel stuk eenvoudiger. Een heel goede ondersteung voor Joomla vind je bij de www.netspecialist.nl van Mindert Aardema. Als je je abonneert op zijn nieuwsbrief krijg je regelmatig heel handige tips met instructiefilmpje.
4 maart 2014 om 18:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club