Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Google Maps Time Line
Geplaatst op 6 maart 2019 om 15:53 door marijtje7

Lenovo W 10 PC Home
Verbaasd was ik dat ik het volgende overzicht in mijn mailbox van Gmail ontving (afkomstig van:
Google Maps Timeline noreply-maps-timeline@google.com) :
"Je overzicht van februari.
Met de tijdlijn in Google Maps kun je de plaatsen beheren waar je bent geweest. Bekijk de afgelopen maand en denk terug aan recente reizen en plaatsen die je hebt bezocht". En verken je tijdlijn. Met een kaart eronder en de plaatsen die ik heb bezocht.
Ben mij niet bewust dit ooit te zijn aangegaan. En moet er nog voor betalen ook. Waar heb ik op geklikt of wat heb ik fout gedaan?
 

6 reacties
RuudM zegt:

Los van wat er fout is gegaan:
hier is niet om gevraagd, lijkt spam of phishing mail.
Subiet verwijderen !!!!!!!!!!!!
Ruud

6 maart 2019 om 16:26.
HaWee zegt:

Google weet veel meer van je dan je denkt, vooral als je een smartphone oid hebt met je gmail account er op. Maar volgens mij is de info van je tijdlijn etc wel gratis. Je kunt het uitzetten en desgewenst wissen maar niet zo heel simpel.
hier https://support.google.com/maps/answer/6258979?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl
een verhaal van Google zelf over dit onderwerp.
hier https://www.ed.nl/tech/journalist-martijn-werd-jarenlang-gevolgd-door-google-net-zoals-jij~a55482ac/ een verhaal wat recent in de krant stond van een journalist die zijn info had opgevraagd bij Google en zeer verbaasd was wat ze allemaal wisten.

6 maart 2019 om 16:46.
BenW zegt:

Geen paniek zaaien RuudM. Het is heel normaal dat Google Timeline hierover mails stuurt. Het adres is in elk geval valide en is het gevolg van het (ooit) aanmelden voor deze functie.Zie ook afbeelding.

Blijft over het aspect van betalen. Kunt u daar wat duidelijker over zijn op welke manier dat blijkt? Google Timeline is in beginsel gratis.

TimeLine.jpg
6 maart 2019 om 16:49.
marijtje7 zegt:

Beste Ruud, Henk en BenW,
Dank voor jullie reacties. Ja, na mijn vraag ga ik altijd verder met zoeken waar dit vandaan kan komen. Zie hier het een en ander in de bijlage. Hier wordt gesproken ook over een programma CCleaner. Dat heb ik inderdaad op mijn home pc staan (een betaalversie), maar dan nog speekt men van een automatische afschrijving. Dat is niet mijn bedoeling en heb hen daar ook over gemaild vandaag. Wacht hierover op antwoord. Dat staat los van mijn eerste vraag over Google Maps Timeline. Heel verwarrend allemaal. Ik wil helemaal niet dat Google Maps Timeline en al helemaal niet dat men mijn gangen kan nagaan. Misschien moet ik ergens een vinkje weghalen. Maar waar?

Bijlage: GooglePlay.docx
6 maart 2019 om 17:23.
HaWee zegt:

het betalen gaat dus niet over Google tijdlijn maar over een abo dat je via de googleplaystore hebt afgesloten.
1: in het document dat je meestuurt staat dat je het wettelijk recht hebt om binnen 14 dagen op te zeggen en dan betaal je niet cq krijg je je geld terug. Je hebt dus nog een week de tijd om te klikken op de link en de koop ongedaan te maken.
2: waarom haal je een programma voor je pc bij de playstore ??? ga gewoon naar ccleaner.com of piriform.com (is dezelfde site van de maker van onder andere ccleaner) en klik op de FREE edition van ccleaner , dat een paar keer herhalen op de volgende pagina en je hebt het programma gratis en dat kan bijna net zo veel als de betaalde versie behalve volgens schema scannen en dat is imho nergens goed voor.
3: In de google link die ik in mijn eerdere bericht gaf staat keurig waar je vinkjes moet weghalen oid om google te laten stoppen met de opname van de tijdlijn (waarschijnlijk op dezelfde plek waar je hem eerder hebt aangezet maar misschien is dit gekomen door een keer te veel op "standaard" oid te klikken.

6 maart 2019 om 17:33.
marijtje7 zegt:

Hallo Henk,
Ja, ik heb de betaalversie al wat eerder gestopt omdat het met een ander programma onoverkomelijke problemen veroorzaakte. Wat heb ik daar lang naar moeten zoeken, maar gelukkig gevonden. Ik gebruik nu weer de FREE edition. Dat gaat (met het probleem programma) weer prima. Ik zal op de link klikken en de vinkjes nu weghalen. Dank voor het meedenken.

6 maart 2019 om 18:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club