Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Potentially Unwanted Programs (PUP)
Geplaatst op 14 april 2019 om 00:14 door BenW

Waarschijnlijk kent iedereen ze wel en heeft er ooit last van gehad, Potentially Unwanted Programs (PUP).
Met het gebruik van internet en het niet goed opletten bij het installeren van software is de kans zeer aanwezig dat je hiermee te maken krijgt. In dergelijke situaties is het al gauw ...Help! Een oplossing hiervoor zijn programma's als Malwarebytes. Zelf gebruik ik in plaats daarvan Emsisoft Emergency Kit (EKK), voor mijn gevoel net even beter dan Malwarebytes.

Hoe dan ook, Emsisoft heeft een interessant blogartikel uitgegeven die ingaat op deze PUP's. Weliswaar in het Engels, maar zeker de moeite waard om het te lezen. Een gewaarschuwd mens telt tenslotte voor twee. Bij deze het artikel.

2 reacties
HaWee zegt:

Interessant verhaal, mijn eerste verdedigingslinie tegen dit soort zaken is unchecky hier te vinden. Het haalt al die vooraf ingevulde vinkjes weg als je een gratis programma installeerd, ik let zelf ook nog steeds op maar dit bespaart me al veel ellende.
zo nu en dan een scan met adwcleaner en housecall om te kijken of er nog iets tussendoor is geglipt maar mijn machine is meestal schoon.

14 april 2019 om 00:25.
BenW zegt:

Och, ik heb er zelf ook nooit last van hoor, goed opletten en waar het kan aangepast installeren. Desondanks laat ik toch periodiek het systeem scannen. Het vindt dan niets, uiteraard zou ik bijna willen zeggen.
Ik plaats dit artikel omdat veelvuldig hier gestelde vragen met dit onderwerp te maken hebben. Maar ook in de praktijk bij de computerhulp kom je dit soort toestanden vaak tegen.

14 april 2019 om 00:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club