Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Heel groot CCleaner-scherm.
Geplaatst op 26 april 2019 om 19:18 door Leeman

Hallo mede-clubbers. Ik heb 'CCleaner v5.56.7144' (recentste gratis versie) op mijn pc. Als ik hem open, krijg ik een irritant groot CCleaner-scherm. Dit kan niet verkleind worden via '↔' rondom of schuine '↔' rechtsonder of via de instellingen in CCleaner of via deinstalleren/opnieuw downoaden en installeren. Wat kan ik doen? Als er niks anders op zit, het register aanpassen? Zo ja, hoe? Alvast hartelijk bedankt! Leeman :)

11 reacties
HaWee zegt:

ik heb net die laatste versie geinstalleerd en kan probleemloos verkleinen en vergroten

26 april 2019 om 19:57.
Dirk Boom zegt:

Bovenin staat een min-streepje, een dubbel rechthoekje, en een kruisje.
Als je op het dubbele rechthoekje klikt, wordt dan het ccleanerscherm kleiner?

26 april 2019 om 19:57.
HaWee zegt:

ik denk dat dat inderdaad de oplossing is Dirk, als hij op max staat kun je inderdaad niet slepen om te verkleinen.
Bij mij kwam hij normaal op met een middelgroot scherm en het enkele vierkantje bovenin om te maximaliseren maar dat doe ik bijna nooit

26 april 2019 om 20:17.
RuudM zegt:

Het grote scherm vind ik nu juist goed te lezen maar dat is persoonlijk.
Na gebruik is het weer weg.
Aanpassen formaat heel simpel zoals al gemeld. (plaatje)
Ruud

26 april 2019 om 20:48.
Leeman zegt:

Dank jullie voor de reacties. Helaas was dit voor mij geen oplossing: als ik CCleaner open staat hij 'verkleind' op het scherm (met rechtsboven de opties liggend streepje/vierkantje/kruis), maar nog steeds irritant groot. Ik kan hem dus alleen verkleinen naar de taakbalk, vegroten, of afsluiten. Nogmaals deinstalleren/installeren maakt niet uit :(
 

27 april 2019 om 19:33.
HenkZ zegt:

Probeer eens,
Ctrl + Alt ingedrukt houden en dan scrollen met het wieltje van de muis.
Succes

28 april 2019 om 10:05.
RuudM zegt:

Het probleem is (mij) niet helder.
Leeman schrijft:
"hij staat verkleind op het scherm " en wat verder in het zelfde bericht "maar nog steeds irritant groot"
Ruud

nog later toegevoegd:
Onder erg groot versta ik "scherm vullend" en als verkleind zoals op onderstaand plaatje ( het moet wel leesbaar zijn)

28 april 2019 om 11:07.
HaWee zegt:

Met "verkleind" bedoeld hij waarschijnlijk dat hij rechtsboven niet de twee blokjes ziet zoals in jouw bericht maar het enkele blokje , dus alleen keuze maximaliseren.

Ik vermoed dat Leeman een probleem heeft met zijn videodrivers , ik kan ccleaner wel verkleinen nadat hij zo op komt als beschreven door Leeman maar niet onbeperkt. De kleinste stand is ergens in de buurt van 1024 bij 768 terwijl mijn beeldscherm staat op 1280 bij 1024 .
Als Leeman dus een probleem heeft met de videodriver kan het zijn dat zijn scherm op een te lage resolutie staat en dan krijg je dat beeldvullend scherm van ccleaner.

@Leeman: rechtsklik eens op een leeg deel van je buroblad en dan keuze Beeldscherminstellingen.
Welke resolutie staat daar?

Als je het daar te laag staat en je het niet hoger kunt instellen dan moet je naar de video driver kijken.

Rechtsklik op het windows icon linksonder op je scherm (de "start" knop) en kies Apparaatbeheer.
Kijk dan bij Beeldschermadapters.

28 april 2019 om 11:30.
Leeman zegt:

Nogmaals bedankt voor jullie reacties. Met 'verkleind' bedoel ik inderdaad dat ik rechtsboven niet de twee blokjes zie maar het enkele blokje, dus alleen keuze maximaliseren.
- Bij Ctrl + Alt ingedrukt houden en dan scrollen met het wieltje van de muis gebeurt er niks, helaas.
- De resolutie staat op maximaal: 1920 x 1080 (aanbevolen). Bij apparaatbeheer/beeldschermadapters heb ik het stuurprogramma succesvol bijgewerkt (update gedownload/geinstalleerd). Helaas geen effect mbt aanpassen grootte CCleaner-scherm.
- Beeldscherminstellingen: Grootte van tekst, apps en andere items stond op 125%, deze gewijzigd naar 100%. Nu krijg ik wel een kleiner CCleaner-scherm (met rechtsboven de opties liggend streepje/vierkantje/kruis), maar ook veel kleiner is al het overige op het scherm en de taakbalk, wat niet mijn bedoeling is. Eerder had ik geen probleem met aanpassen grootte CCleaner-scherm bij grootte 125%. Ik zal me er maar bij neer moeten leggen, pff :(

28 april 2019 om 17:08.
HaWee zegt:

ctrl en scroll is voor de inhoud van een scherm groter of kleiner te maken, niet het scherm zelf. (en de inhoud van het ccleaner scherm veranderd inderdaad niet)

Vreemd dat ccleaner nu groter is dan eerder, ik kan er zo geen reden (instelling) voor vinden, maar tenslotte draai je ccleaner maar eens in de zoveel tijd dus zo storend is het niet, alleen vreemd.

Je zou evt nog kunnen proberen om in ccleaner de instellingen op standaard te zetten of dat helpt (een gok, ik zie het niet echt gebeuren maar computers....)
In ccleaner - Opties - geavanceerd - en dan de knop standaardinstellingen herstellen. (eerst even de huidige instellingen noteren voor als het niet helpt)

28 april 2019 om 17:22.
Leeman zegt:

Hartelijk bedankt HenkWielink, voor je reactie. De grootte 125% heb ik, denk ik, ooit een keer ingesteld, dit bleek tot dit probleem speelde geen punt bij instellen schermgrootte CCleaner. Voor zover ik weet heb ik sindsdien geen gekke dingen gedaan. Standaardinstellingen herstellen had geen effect, helaas. Een mogelijkheid zou nog kunnen zijn systeemherstel vóór de datum van het probleem, maar dat zie ik momenteel niet zo zitten. Nogmaals dank, wie weet komt er tzt een oplossing (register?).

28 april 2019 om 19:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club