Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
avatar
filmpjes op YouTube plaatsen
Geplaatst op 30 mei 2019 om 13:52 door Ex-lid

Hallo leden,
Is het mogelijk om amateurfilmpjes van mijn amateurdansschool vanaf 19086 tot en met 1910 te plaatsen op YouTube zonder de privacy te schenden?
Graag een reactie.
P.s. ik wilde een foto van mijzelf plaatsen maar ik kan het niet uploaden. Wat moet ik doen hiervoor?

Groeten, Anja (gebr. naam: belsito)
 

10 reacties
Dirk Boom zegt:

Ik vond op Youtube uitleg over het plaatsen, bijv. via deze link .
Volgens mij wordt het flimpje standaard openbaar maar het is te verbergen. Seniorweb legt het uit op deze plek

30 mei 2019 om 14:44.
avatar
Ex-lid zegt:

Is dit een technische vraag hoe een filmpje op YT te zetten, of een vraag in het kader van de nieuwe AVG (privacy-wet) per mei 2018 of dit is toegestaan ?

Als het laatste het geval is, is dit niet zonder toestemming van (alle) betrokkenen toegestaan. Ook kan je te maken krijgen met portretrecht. Als de leerlingen onherkenbaar in beeld worden gebracht, is er geen (groot) probleem.

30 mei 2019 om 22:23.
avatar
Ex-lid zegt:

Beste NNSA,
Ik heb inmiddels om "leren" gevraagd dus ik wacht even op bericht.
Wat betreft toestemming betreft privacy op YouTube daarvan denk ik dat diegene die bij mij thuis komt om mij te helpen dit ook aan mij zal uitleggen. Het zijn filmpjes betreft optredens met mij zelf en partner plus mijn eigen Dans-Theaterschool, waarvan de leerlingen nu al weer ongeveer 39/45 en nog ouder zijn. Zelf heb ik voor mijn internet al enkele jaren van de BumaStemra toestemming (Licence) gekregen om muziek op mijn internet te laten horen. Daarvoor betaal ik jaarlijks een bedrag. Ik kan een dansgroep onmogelijk onherkenbaar "blurren", tijdens een voorstelling.
Dan in ieder geval voor de reactie .

31 mei 2019 om 12:04.
avatar
Ex-lid zegt:

Beste Dirk Boom,
De omschrijving op YouTube is eigenlijk wel duidelijk, maar ik ben er toch een beetje te "onzeker" over omdat ik veel moeite heb te begrijpen en te interpreteren wat er bedoeld wordt. Daarom heb ik "leren aan huis" aangevraagd en ik hoop dat ik iemand zal krijgen die mij duidelijkheid kan geven wat ik precies moet doen. Mijn "leren aan Huis" staat vast onder een nummer. Zelf ben ik docente geweest dus hoop ik dat iemand mij ook "stap voor stap" mij dit uit kan leggen. Bovendien als ik het voor mijn neus zie en het daarbij ook opschrijf wordt het mij misschien allemaal duidelijker.
P.s. Ik heb geen Cloud, geen facebook en dat andere programma (waar ik de naam op dit moment niet even weet). Ik heb alleen de mail, internet en de kranten en uiteraard Seniorweb. Dank in ieder geval voor de reactie.

31 mei 2019 om 12:18.
Dirk Boom zegt:

Met een goede helper aan huis zal het dan wel lukken. Dat staat trouwens los van deze Clubs. In de Clubs kan ieder Seniorweb-lid inloggen/reageren en discussies zijn openbaar. Hulp aan huis is persoonlijk. Daarom is vermelding van het nummer minder handig (wijzigen kan via het pennetje bij je bericht).
Youtube is ook Cloud, welkom op het sociale medium.

31 mei 2019 om 14:08.
avatar
Ex-lid zegt:

Wel fijn dat je alert bent betreft het vermelden van het nummer, maar dat is niet mijn lidmaatschapnummer hoor. Het is een nummer wat al vast staat voor leren aan huis. Toch heb ik even gebeld naar Seniorweb want ik zocht overal naar het "pennetje". Niet te vinden. Dus als jij denkt dat dit nummer geen kwaad kan dan laten we het zo. Anders hoor ik wel van je waar ik dat "pennetje" kan vinden. Verder wens ik je een prettig weekend.

31 mei 2019 om 15:46.
Dirk Boom zegt:

Het pennetje staat rechtsbovenin bij je eigen bericht/reactie. Als je daarop klikt kun je het bericht wijzigen. Zie het plaatje van het pijltje bij mijn reactie.
Of het nummer kwaad kan weet ik eigenlijk niet.

Knipsel1.JPG
31 mei 2019 om 16:12.
avatar
Ex-lid zegt:

Dank je. Yes, ik heb dat pijltje gevonden en nummer weggehaald. Goed zo? Prettig weekend!

31 mei 2019 om 16:36.
Dirk Boom zegt:

Dank voor het melden, goed weekeind!

31 mei 2019 om 17:00.
avatar
Ex-lid zegt:

@anja-belsito. Beste Anja, ik wil je idee niet privacy-technisch frustreren, maar een jaar geleden is de wereld qua AVG spelregels veranderd. Ik sluit redelijk uit dat een thuishulp verregaande kennis heeft van de GDPR/AVG wetgeving. Die wet heb ik niet uitgevonden, maar het schenden van deze wet kan voor U onaangenaam gedoe en financiële (boete) consequenties hebben. Nogmaals, als U van iedereen naspeurbare toestemming heeft is er niets aan de hand, maar lijkt mij niet aantoonbaar.

1 juni 2019 om 12:20.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club