Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Wordpress probleem (self hosting)
Geplaatst op 9 juli 2019 om 12:20 door LouiseH

Al jaren werk ik met Wordpress op mijn eigen domein, heb een paar databases draaien.
Ben mijn fotosite aan het renoveren nu aan het experimenteren met verschillende thema's en er is iets geks gebeurd m.b.t. de navigatiebalk, waar normaal gesproken de pagina's staan (zie bijlage, beginnende met " Home" )
In ene staan er heel andere dingen in die balk, namelijk links naar social media, die ik nooit heb ingevoerd!!
(zie tweede bijlage - hopelijk kan die hier ook worden getoond)
In het Dashboard bij "Pagina's" staan nog steeds die welke in die balk thuis horen en er ook altijd stonden.
Social Media links staan nergens vermeld, dus ik snap niet waar die in ene vandaan komen. Ik heb wel FB en daar gaat die link ook naartoe.
Heb al gewisseld naar verschillende thema's, maar het probleem blijft. Momenteel staat alles in Twenty Eleven.

16 reacties
LouiseH zegt:

Hier de bijlage zoals de balk eruit moet zien - die pagina's staan ook in het Dashboard en de Social Media items staan echt nergens binnen de WP installatie van deze site.

9 juli 2019 om 12:27.
avatar
Ex-lid zegt:

Misschien helpt deze handleiding U wat verder bij het aanpassen van uw Menu’s.

9 juli 2019 om 12:34.
BenW zegt:

Wat is het adres van de website?

9 juli 2019 om 12:35.
LouiseH zegt:

Het adres is niet openbaar, het betreft hier een " test" site die ik uitsluitend voor mezelf gebruik om allerlei functies uit te proberen, sorry, maar dat wil ik graag zo houden. Kan hier wel laten zien hoe het moet zijn, dat is mijn foto website, waar ik pas het thema heb veranderd. Had Graphene en ben nu terug naar good old TwentyTen.
Graphene is namelijk onlangs veranderd, met allerlei ingewikkelde dingen die ik niet wil en ook in ene niet meer gratis, zonder enige aankondiging. Ik wil best betalen voor een thema dat voor mij perfect werkt overigens, maar geen honderden euro's, het moet wel leuk blijven
Voor mij is de hoofdzaak dat ik binnen een thema fotoseries goed kan tonen, dat is echter een verhaal apart, heb ik binnenkort ook nog een vraag over.
@nnsa : Eerlijk gezegd heb ik nog nooit aangepaste menu's gebruikt, maar als dat de oplossing is om van dat probleem met de navigatiebalk af te komen, dan zou dat geweldig zijn. Bedankt voor de tip, ik ga dat eens goed bekijken.
Speel ook met de gedachte alle huidige databases eruit te gooien en met WP 1 nieuwe website te gaan bouwen. Hoop werk, maar schoon schip maken kan een mens van opknappen... schijnt;-)

9 juli 2019 om 14:31.
BenW zegt:

Prima, geen probleem.
Overigens een paar opmerkingen. Honderden euro's voor een thema hoeft echt niet. Kijk maar eens op Themeforest. Voor ca. € 60,- heb je de mooiste en beste thema's beschikbaar. Verder nog een opmerking over jouw foto website. Ziet er goed uit, maar ondanks het gegeven dat het een https:// website is, wordt het 'slotje' niet getoond. Dit komt doordat ergens op de pagina een http:// verwijzing bestaat. Kan in een afbeelding zitten of in een link.
Aangepaste links zijn overigens maar zelden nodig, eerder zit het in de toewijzing van het te gebruiken menu binnen het thema.

9 juli 2019 om 14:49.
LouiseH zegt:

Bedankt Ben, ik neem contact op met mijn hosting provider, zie zelf ook dat sommige pagina's wel veilig zijn en een heel stel niet.
Heb gekeken bij Themeforest en eerlijk gezegd zie ik daar door de bomen het bos niet. Zou je zo'n thema op proef kunnen proberen? En dan nog weet ik niet waar te beginnen.
Feitelijk biedt een simpel thema als TwentyTen wel wat ik wil, mits het boven omschreven probleem niet voorkomt (is ook niet zo op de andere sites) en ik ben ontevreden over de presentatie van het overzicht met thumbnails, dat niet hezelfde is als in de bewerk modus.
Een thema dat wat dat betreft soepel en perfect werkt zou ik wel willen;-)
Al met al ben ik blij met de reacties, ik laat van me horen hoe het afloopt.
Reuze bedankt beiden!

9 juli 2019 om 15:11.
Truus zegt:

Je kan een thema zoeken specifiek voor foto/ portfolio... ( inloggen op dashboard > thema's > nieuwe toevoegen > eigenschappen filter> en daar je keuze's / wensen aanvinken )
of een plugin gebruiken. Meer info bv op Wordpress org

9 juli 2019 om 16:21.
avatar
Ex-lid zegt:

Doorgaans zijn deze Social Media items te vinden via het Weergave menu in de linker balk in WP en dan kiezen voor Menu's.

Maak dan de Menu selektie volgens de afbeelding en vergeet niet op selecteren te klikken, anders gebeurt er niets. Daarna kan je de overbodige Menu items verwijderen en ook hier weer niet vergeten om als U klaar bent Menu Opslaan te kiezen.

9 juli 2019 om 17:32.
LouiseH zegt:

Het probleem van de social media links in de nav bar is opgelost. Ik had toch maar weer even Graphene geïnstalleerd en toen kwam ik die menukeuze optie tegen. Heb het social media menu verwijderd en toen stond mijn vertrouwde menu er weer!
Truus, ik zal die keuze voor eigenschappen inderdaad gaan activeren.
Nu nog die rare presentatie van thumbnails in de fotoseries nog krijgen zoals ik het heb ingesteld, dan ben ik eigenlijk voorlopig wel tevreden.
Bedankt!

9 juli 2019 om 18:04.
LouiseH zegt:

Zojuist de test uitgevoerd ivm mogelijke veiligheids issues, op aanraden van mijn hosting provider Mijn Domein. Er kwam een hele rij bestanden uit, allemaal foto's die ik heb ge-upload vanaf mijn eigen computer (Mac). Onbegonnen werk om die allemaal te verwijderen, ik zal dit ook melden bij MD.
Overigens valt al dit onder " soft failures"
Dit is de essentie van het rapport (screenshot)

9 juli 2019 om 20:11.
BenW zegt:

Er is mogelijk een optie om alle http:// links gemakkelijk te wijzigen naar https:// links. Installeer daarvoor de plugin Realy Simple SSL en volg de aanwijzingen. U kunt deze plugin vinden binnen de WP Plugins bibliotheek of hier downloaden en uploaden naar de site.

9 juli 2019 om 21:13.
LouiseH zegt:

Bedankt voor de tip, Ben. Ik wacht nu eerst de reactie af van mijn hosting provider, heb gevraagd of zij het kunnen oplossen (zie mijn laatste bericht).

9 juli 2019 om 21:34.
LouiseH zegt:

Hun oplossing is dezelfde als jouw tip Ben!
De plugin Really Simple SSL blijkt de oplossing te zijn.

10 juli 2019 om 15:52.
LeoW zegt:

Tip: Een actueel en goed boek over Wordpress is "WordPress 5" van Dirkjan van Ittersum. Ook Bij Visual Steps is recent een actueel (basaal) boek verschenen.

22 juli 2019 om 12:20.
LouiseH zegt:

Bedankt voor de tips Leo, ik heb er wel op geklikt maar denk dat dit toch boeken zijn voor beginners. Ik werk al ruim 10 jaar met WordPress.
Mijn hier neergelegde problemen zijn al opgelost;-)

22 juli 2019 om 21:22.
Niekie zegt:

Een nieuwe vraag en een reactie daarop verwijderd.
De vraag gekopieerd naar de Internet en cloud club als nieuwe vraag.

Beheerder Niek

4 augustus 2019 om 12:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club