Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Afbeeldingen downloaden
Geplaatst op 22 september 2019 om 14:24 door Cinecor

Via Google "afbeeldingen" verschijnen afbeeldingen die zijn te downloaden. Daarbij kan worden ingesteld dat je alleen files zonder licentie wilt downloaden (niet illegaal dus). Jammer genoeg lijkt het gebruik van Google echter nogal onberekenbaar. Althans bij mij. Ik vraag me dus af of er iets bij mij "mis" is of dat dit allemaal gebruikelijk is. Het gaat bijv hierom:
Bij instellingen>geavanceerd zoeken kan je de minimaal gewenste afmeting instellen, bijv 2MP. Tot mijn verbazing komen er dan óók files tevoorschijn met een lagere resolutie, waar ik niet om gevraagd heb. Dat is dus niet correct. Bovendien verwacht je eigenlijk toch dat de afbeeldingen gesorteerd naar resolutie (van hoog naar laag) zullen verschijnen. Als je op een afbeelding klikt verschijnt er rechts een apart venster dat ik totaal niet nodig heb. Klik ik daar op de afbeelding om te downloaden dan blijkt uiteindelijk de resolutie een veel lagere te zijn dan is aangegeven. Daar schiet ik dus niets mee op. Een uitzondering zijn veelal afbeeldingen van Wikipedia e.d. Doe ik iets verkeerd en zo niet wat is dan de oplossing?

5 reacties
Niekie zegt:

Hoe dat bij Google zit weet ik niet, maar als ik afbeeldingen ophaal van het i-net, klik ik er eerst met links op, zodat de afbeelding groter wordt weergegeven en daarna klik ik er met rechts op om de afbeelding op te slaan.
Het proberen waard misschien?
Het zal misschien ook per gebruikte browser anders in te stellen zijn.
Ik werk altijd met Firefox.

Niek

22 september 2019 om 22:15.
Cinecor zegt:

Hoe het bij Firefox werkt is natuurlijk voor mij niet zo interessant. Wellicht komen er straks alternatieve zoekmachines aan de orde als blijkt dat Google in dit opzicht voor mij niet voldoet. Het gaat mij erom afbeeldingen in hoge resoluties te zoeken (boven 2MP). Er zullen hier toch wel een flink aantal deelnemers zijn die Google gebruiken om afbeeldingen te downloaden? De "hele wereld" gebruikt immers Google...

23 september 2019 om 12:01.
Dirk Boom zegt:

Cinecor, voor de duidelijkheid:
Gebruik je de webbrowser Chrome?
Dat is niet hetzelfde als de zoekmachine Google die door de meeste webbrowsers wordt gebruikt.
Ik vermoed dat je in de webbrowser selecteert op bestandsgrootte, klopt dat?
Dat dit mogelijk is, wist ik trouwens niet.

23 september 2019 om 13:06.
Cinecor zegt:

Ik gebruik gewoon de website Google (www.google.nl) en al vele jaren. Voor zover ik begrijp heeft dat niets met Chrome te maken. Als je bij Google "afbeeldingen" kiest dan kan je naar "instellingen>geavanceerd zoeken". Daar zijn diverse opties, o.a. voor de afmetingen (resoluties). Ook voor vrij gebruik van de files, enz.
Inmiddels heb ik "ontdekt" dat, als je een gezochte afbeelding kiest (met muisklik) dat in het automatische toegevoegde venster (aan de rechter kant) normaal gesproken links onder in de afbeelding de resolutie wordt aangegeven. Staat die er niet dan voldoet die afbeelding niet aan de gevraagde resolutie zoals bij instellingen gekozen en is en zoals op de afbelding wordt aangegeven als je de cursor erop zet. Waarom dat zo werkt is me niet duidelijk, want ik vraag immers niet om een lagere resolutie! Bovendien voel ik me "beet genomen". Dat rechter venster voegt eigenlijk niets toe. Tot enige tijd geleden was het er ook nog niet. Je dubbelklikte gewoon op je keuze en kwam automatisch op de site waar je keuze afbeelding gedownload kon worden en wel ALTIJD in de gekozen resolutie. Ra, ra?

23 september 2019 om 14:09.
Dirk Boom zegt:
Ik snap het en heb het gevonden.
Het betreft m.i. ingebouwde functionaliteit en de 'waarom' vraag zou ik neerleggen bij Google, de bedenker daarvan.
23 september 2019 om 14:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club