Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Regionaal Dagblad vraagt om Google Chrome
Geplaatst op 1 oktober 2019 om 11:53 door marijtje7

Beste kenners,
Heb mij op een regionale krant geabonneerd. Daarbij kan ik de krant als krant en ook digital lezen. Men adviseert om o.a. Google Chrome te gebruiken. Dat staat op mijn PC als een app. Wil Google Chrome niet als standaardbrowser gebuiken. Hoe kan ik het beste handelen?

4 reacties
marijtje7 zegt:

Even een aanvulling. Hebruik W10 en Windows Edge.

1 oktober 2019 om 11:54.
HaWee zegt:

1: als je Chrome gebruikt om je krant te lezen wil dat niet zeggen dat je hem standaardbrowser moet maken, dat kan gewoon Edge (of een andere) blijven of worden. Je kunt vanuit Chrome een snelkoppeling op je buroblad maken voor de krant zodat je direct naar de krant gaat met Chrome en voor al je andere internetbezoek je standaardbrowser gebruiken.
2: Als de krant Chrome adviseert betekend dat niet dat je de krant niet ook gewoon met Edge of een andere browser kunt lezen , gewoon even testen.
3: Over een tijdje is dit "probleem" verholpen, Microsoft is bezig om een nieuwe Edge te maken gebaseerd op Chrome omdat er wereldwijd meer websites goed werken met Chrome dan met Edge.

1 oktober 2019 om 12:38.
Dirk Boom zegt:

Lees de krant gewoon met Edge, vermoedelijk gaat dat prima en met deze webbrowser is niets mis.
Ik denk dat de krant onvoldoende kennis heeft om e.e.a. te beoordelen, het advies stamt misschien nog uit het tijdperk van Internet Explorer dat inmiddels wel verouderd is.

1 oktober 2019 om 12:46.
marijtje7 zegt:

Beste Henk, dank voor je advies. Ik ga zien of me dat lukt. Zal vast wel. Groetjes

1 oktober 2019 om 12:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club