Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
mobile router muama ryoko
Geplaatst op 21 oktober 2020 om 16:37 door Johndegier

Ik heb een mobile router gekocht, om op de camping in Spanje op internet te komen. De reviews zijn lovend en het installeren is een fluitje van een cent, althans bij anderen. Wat ik ook doe en wie ik er bij haal. Ik word wel verbonden met de apparaten, waarbij het signaal sterk is. Ik krijg echter geen verbinding met het internet. Wie kan mij een oplossing aandragen?

4 reacties
DirkB zegt:

Is het SIM kaartje wel geactiveerd en zit er dataverkeer in het abonnement? Staat dat aan? Update achteraf: zie ook mijn volgende reactie om 18:16 uur.

PS ik gebruik zelf voor dit doel mijn (Android) smartphone. Die stel ik dan in als mobiele hotspot, wel incl. een beveiligingssleutel. Met mijn laptop maak ik vervolgens verbinding met de hotspot.
Let wel op, ook bij de mobiele router: de router werkt met een SIM kaartje waarvoor een abonnement met beperkt dataverkeer kan gelden, m.n. in Spanje. Echter het via wifi verbonden apparaat 'denkt' dat het op wifi zit en haalt dus vrolijk updates binnen. Ook bij streamen gaat het hard.

21 oktober 2020 om 17:10.
MaritaA zegt:

De reviews zijn niet best:
nl.trustpilot.com/review/muama.com?languages=all&page=2
en
thegadgetoffice.com/muama-ryoko-reviews/

laatste geeft uitleg over werking en je moet een app downloaden.


Hier 2 reviews uit de hele lijst. Schermafbeelding

21 oktober 2020 om 17:18.
HaWee zegt:

als ik het goed lees moet je de bijgeleverde simkaart gebruiken om verbinding te maken met internet. Maakt die simkaart wel verbinding met een provider?
Krijg je de melding Status 4G connected , speed 150MBps ?

Op de site van de fabrikant kan ik verder weinig info vinden behalve telefoon en email voor vragen en een ijverige chatmedewerker (of chatbot?)

Ik vond hier nog wel een erg uitvoerige recensie met ook een uitgebreidere instructie (Engels)

21 oktober 2020 om 17:24.
DirkB zegt:

Ik zie nu pas dat in de handleiding staat: Plaats de in de verpakking bijgeleverde prepaid simkaart in uw Ryoko 4G device.
Er zal dus een databundel moeten worden aangeschaft voordat het SIM kaartje functioneert. Databundels zijn bij meerdere providers te koop.
Bij gebruik in Spanje kun je de databundel waarschijnlijk beter daar kopen.
Je kunt er ook voor kiezen om er een (ander) SIM kaartje in te doen waarop een abonnement zit, ook dan is het opletten in Spanje.

21 oktober 2020 om 18:16.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club