Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Wordpress content verplaatsen
Geplaatst op 5 april 2021 om 13:12 door Ar

Hallo,
Ik wil Wordpress content van een vereniging verplaatsen naar mijn eigen domein om eea uit te testen. Ik dacht dat te doen via FileZilla: Wordpress content vereniging downloaden naar pc en deze dan weer uploaden in FileZilla naar mijn eigen domein.
Daar had ik WP op geïnstalleerd en alleen de map wp-content verwijderd zodat de vereniging wp-content hierop geupload kon worden.
Waarschijnlijk is dit te simpel gedacht, want het werkt niet. Ik lees eea op Google maar het wordt me snel te ingewikkeld. De domeinnaam hoeft niet gewijzigd, ik wil alleen een kopie van de content op mijn eigen domein.
Wordpress van de vereniging is nu niet benaderbaar, dus ik kan geen plugin gebruiken.
Hoe kan ik dit wel 'simpel' doen?
Mvg

12 reacties
Truus zegt:
Verplaatsen zal niet lukken omdat de inhoud van de site vanuit de database gelezen wordt. Meest logische is om de plugin ‘duplicator’ te gebruiken die dan op de site van de vereniging moet worden geïnstalleerd. Maar omdat de vereniging site niet benaderbaar is zal dat niet gaan. ( waarschijnlijk wel benaderbaar als via ftp de map content terug gezet wordt) Dus blijft er niets anders over dan via copy - paste de pagina’s een voor een op het eigen domein te zetten.
als inloggen via WP-admin mogelijk is kan de inhoud via het dashboard > gereedschap> exporteren (optie gehele inhoud) te downloaden en dat betreffende bestand te importeren op de eigen site ( mits die ook op WP draait)
5 april 2021 om 15:19.
r0n zegt:

Je moet ook de mysql database kopieren en op de andere server zetten.
Dat is niet erg simpel.......

6 april 2021 om 11:07.
Ar zegt:

Dank voor jullie reacties.
Het lijkt dus zonder de WP van de vereniging te gebruiken ingewikkeld.
Truus, hoe kan je de pagina's 1 voor 1 op mijn domein zetten, in welk programma?
WP van de vereniging geeft een 'kritieke error' al voor je het inlogscherm van de beheerder ziet. Webhoster moet het dan weer verhelpen zodat er ingelogd kan worden. Plugins zijn verdwenen (wel te zien in FileZilla) en indien een plugin geinstalleerd is gaat het bij het Activeren weer mis.
Indien er wel ingelogd kan worden kan er misschien wel geëxporteerd worden. Maar ik zie dat de 'Gehele inhoud' bestaat uit pagina's, berichten en media? Plugins niet en wat gebeurd er met alles wat ingesteld was met die plugins? Bv ledengroepen, inloggen leden ed.

 

6 april 2021 om 16:20.
Truus zegt:

Als je op je eigen domein WP hebt draaien, kan je een nieuwe pagina aanmaken in WP ( dus inloggen en dan via dashboard pagina aanmaken) en daar de teksten in kopiëren.
dat eea fout gaat bij de site kan aan de versie van WP liggen en de combi met een plugin of thema dat niet getest is met de WP versie. Bij een plug-in: via ftp zou je de plugins tijdelijk uit kunnen zetten - door simpel even de naam aan te passen bv er een cijfer voor te zetten - en een voor een weer terug te noemen.
wellicht is het handiger om via PCHulp wat assistentie te vragen ( gaat via telefoon of met videobellen)
verder kan het ook zijn dat je wel alles ziet staan via ftp, maar ingelogd in de WP de plugins niet: dat heeft te maken met de toegekende rechten.

6 april 2021 om 19:37.
Ar zegt:

Ik kan in mijn eigen domein wel een pagina aanmaken, maar hoe kan ik teksten kopiëren van de WP van de vereniging die site niet benaderbaar is?
Ik heb alle toegekende rechten, dus daar kan het niet aan liggen.
Indien ik de plugins uit wil zetten door een cijfer voor de naam te zetten, zet ik het cijfer voor de map vd plugin? In dit voorbeeld voor de naam van het geel gearceerde Adminimize? Of ergens als ik de map geopend hebt, dus ergens onderaan?

6 april 2021 om 20:22.
Truus zegt:

Je zet het cijfer voor de naam:adminimize wordt 1adminimize, clean-login wordt 1clean-login etc....
teksten zou je uit de database kunnen halen mits je daar de rechten toe hebt, inloggen via de host ( plesk, of iets dergelijks) Locatie, naam en ww vind je in het config.php bestand dat je dmv ftp kan inzien/ downloaden.)

6 april 2021 om 20:47.
r0n zegt:

Misschien een vreemde vraag, maar moet alle data persé weer in een wordpress site komen, of wil je alleen de pagina's hebben.
Wanneer het alleen om de pagina's gaat kan je ook gewoon de hele website downloaden met b.v. httrack.

6 april 2021 om 20:54.
Ar zegt:

Het wordt me te ingewikkeld geloof ik. Het gaat om alle data, oa veel linken en gebruikers en media.
Ik zie dat vorige maand met de plugin Updraftplus een backup is gemaakt en deze lijkt compleet.
Wat gebeurd er indien de hele WP van de vereniging verwijderd wordt en weer opnieuw geïnstalleerd wordt, kan dan de backup teruggezet worden of wil dat niet omdat de plugin de backup niet herkend omdat het op de eerdere WP geïnstalleerd was?

6 april 2021 om 21:24.
LeoW zegt:

Wat is de reden dat je WP van de vereniging wilt uittesten? Als die niet goed werkt, is daar een reden voor die meestal via meldingen wordt aangeduid. Heb je in Dashboard de site controle al toegepast? Is die website wel volledig up to date, dwz is WP up-to-date (huidige versie is 5.7) en zijn alle plugins en thema's wel up to date? Zo nee, heb je een backup van de site die wél werkt.? Zo nee dan eventueel een backup van de provider gebruiken. Al hulp gevraagd bij je provider?
Je ziet er zijn heel wat vragen te beantwoorden voordat je een actie als het kopiëren naar een privedomein überhaupt moet overwegen

12 april 2021 om 08:49.
Ar zegt:

WP en plugins zijn up to date, het rare is, dat er nog maar 4 plugins op staan, terwijl er veel meer op stonden. Op het moment dat er een plugin geactiveerd werd, ging het weer mis en dan is een inlog zelfs niet meer mogelijk. De hulp van de provider is al ingeroepen, deze heeft kritieke fouten geconstateerd en ziet ook dat er van alles mist. En daar blijft het eigenlijk bij. Ze raden een schone installatie aan.
In FileZilla missen er veel bestanden, onverklaarbaar ook voor de provider. Met plugin UpdraftPlus is steeds een backup gemaakt en de laatste lijkt compleet te zijn.

Mijn volgende vraag: indien de vereniging een schone installatie van WP installeert en vervolgens de plugin UpdraftPlus, kan dan de backup die eerder is gemaakt teruggezet worden?

13 april 2021 om 21:11.
Truus zegt:

Ik vraag me af of de backup de oude situatie wel foutloos zal teruggeven gezien de rare situatie dat er bestanden/plugins verdwenen zijn. Is er bij de site misschien spraken van een gecombineerde installatie - bv een map met de basis site in html en een map met WP of zoiets?
je zou de backup op je eigen domein kunnen zetten om te zien of die compleet is.
Lijkt me verder het beste om helemaal met een schone installatie te beginnen. Doe dat in een tijdelijke map en zet tzt alles over mbv de plugin duplicator

13 april 2021 om 21:47.
Ar zegt:

Volgens mij geen dubbele installatie oid.
Ja, zal schone installatie worden. En kijken hoe het met de backup is.
En eventueel hulp inroepen van iemand buiten de vereniging.

Allemaal bedankt voor het meedenken en het advies.

13 april 2021 om 22:22.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club