Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
defender is uitgeschakeld
Geplaatst op 21 maart 2014 om 14:02 door appelspoel
ik krijg steeds mededelingen in beeld als zou ik een prijs hebben gewonnen. Als ik die wegklik, komt er een raampje van zgn. microsoft (of windows..) of ik het scherm echt wil verlaten. Dat moet ik dan een paar keer wegtikken voordat het echt weg is. Ik heb een scan gedaan (Avira) maar er werd niets gevonden. Ook bij het windows beveiligingscentrum staat dat alles oké is. Nu wilde kijken of er via windows defender nog wat gevonden werd. Maar bij de app krijg ik te zien, dat windows defender is uitgeschakeld. Nergens zie ik hoe ik die weer kan inschakelen. Kan iemand mij dat vertellen? Ik heb windows 8.1
(Die ongevraagde berichten komen alleen als ik doorschakel. B.v. uit het mailprogramma naar o.a. Reken Beter. )
Alvast bedankt.
11 reacties
elz599 zegt:
Wanneer er in Windows 8 en ook in Windows 8.1 een virusscanner geïnstalleerd is dan word Defender van Windows 8 c.q. Windows 8.1 automatisch uitgeschakeld.
Aan die vervelende ongevraagde berichten is weinig te doen je kunt ze wegklikken.
21 maart 2014 om 17:01.
Truus zegt:
Er wel wat te doen aan de vervelende ongevraagde berichten: Je zou kunnen overwegen om de pc op malware te scannen bv met CCleaner of MBam. Vaak zijn de vervelende popups namelijk het gevolg van malware en niet van een virus.
23 maart 2014 om 10:15.
elz599 zegt:
Ja Truus zo kun je wel aan de gang blijven heb je het één opgelost dan heb je met een paar dagen weer andere ongewenste berichten.
Je oplossing is dus maar tijdelijk.
23 maart 2014 om 16:23.
appelspoel zegt:
dank voor jullie reactie...ik ga wel CCleaner en zo nodig ook MBam proberen. Ik heb ook al de housecall virusscanner gedaan. Maar er wordt steeds niets gevonden en het is echt héél irritant.
24 maart 2014 om 16:19.
appelspoel zegt:
ik kom er niet echt uit... bij CCleaner wordt er alleen "geschoond" en niet gescand.(nu mag ik overal me weer aanmelden..) Verder kan er op fouten gecontroleerd worden, maar ik kan nergens zien of die gevonden zijn... Ik heb het programma maar weer verwijderd. Bij MBam staan ook een boel mogelijkheden op de site. Kan ik gewoon de bovenste nemen??
Weer alvast mijn dank..
24 maart 2014 om 16:58.
avatar
Ex-lid zegt:
Mij lijkt dat die pop-ups van internet komen. Dan heeft scannen op je eigen computer geen zin.

Je zou kunnen proberen of een adblocker helpt. Afhankelijk van je browser is Adblock Plus heel geschikt. Die is er voor IE, Chrome, Firefox en Opera. Je vindt 'm hier.
26 maart 2014 om 06:59.
appelspoel zegt:
Ik zit weer achter m'n "oude" laptop.!! Ik ben met die andere laptop ( n half jaar oud) terug naar de winkel gegaan. Daar konden ze hem niet eens opnieuw installeren, want iedere handeling werd intussen geblokkeerd! Als ik hier thuis bv naar IE wilde kwam er een geheel onbekend scherm. Nu is hij (de laptop) terug naar de fabriek.
Mijn dank voor jullie meedenken.
30 maart 2014 om 21:12.
appelspoel zegt:
mijn laptop is weer terug. Een vraagje aan Brundibar: Kan ik die Adbloc Plus er ook als voorzorg opzetten om te zorgen dat die mogelijke popups wegblijven?
22 april 2014 om 23:28.
avatar
Ex-lid zegt:
Jazeker, dat is een heel goed idee.
23 april 2014 om 06:16.
appelspoel zegt:
Ik heb de Adblock Plus op de computer gezet en het werkt prima- geen reclames. Tenminste als ik met IE werk. Nu las ik dat er weer een lek in IE is en dat er aangeraden werd naar Google Crome te gaan. Die heb ik erop gezet, maar daar werkt de Adblock niet bij. Ik ben terug naar de site gegaan vanwaar ik hem geïnstalleerd heb, maar ik kan alleen een installatie vinden voor IE. Moet er trouwens voor iedere browser opnieuw geïnstalleerd worden, of is er een ander trucje om hem overal te laten werken?
28 april 2014 om 21:21.
avatar
Ex-lid zegt:
Er is ook een AdBlock Plus voor Chrome: klik hier. En inderdaad: je zult 'm voor iedere browser opnieuw moeten installeren...
29 april 2014 om 06:20.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club