Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Adobe Shockwave start irritant langzaam
Geplaatst op 29 maart 2014 om 19:30 door Jan.Koll
Het valt mij op dat tegenwoordig, als een internetpagina gebruik wil maken van Adobe Shockwave, het eindeloos lang duurt voordat Shockwave is gestart en ook dat er "onderweg" een pop-up venstertje verschijnt dat vraagt of je het goed vindt dat Shockwave wordt gestart. Daarin kun je dan aanvinken dat dit niet meer hoeft te worden gevraagd en dus zou impliceren dat Shockwave altijd start als dat nodig is. Dat aanvinken heeft bij mij geen enkel effect.

Grondig dëinstalleren en herinstalleren van Shockwave lost dit niet op.

Hebben hier meer deelnemers dit probleem?

Jan
4 reacties
avatar
Ex-lid zegt:
Ik heb laatst mijn hoofdsysteem van Win8.1 voorzien, Jan, en ik ben een experiment met mezelf aangegaan: ik ga proberen om zonder spul van Adobe uit te komen, ook al omdat er voortdurend veiligheidsissues mee zijn. Er zit tegenwoordig een PDF reader standaard in Windows, dat bracht me op het idee. En Chrome heeft ook het een en ander ingebouwd. Ik heb Adobe nog niet gemist...

Dat is geen antwoord op jouw vraag, maar ik wilde het toch laten weten.
30 maart 2014 om 08:10.
Jan.Koll zegt:
Wat je daar opmerkt Brundibar kan kloppen want als ik het goed heb zijn Adobe Flash, Adobe Air en Adobe Shockwave en dergelijke plug-ins/add-ons v.a. Windows 8.1 niet meer nodig. Ik werk nog met Windows 7 en dat kent geen voorzieningen om die programma's te vervangen.

Zal één dezer dagen nog een paar dingen proberen want het wordt echt irritant.

Jan
30 maart 2014 om 13:31.
FGeurtsen zegt:
In de nieuwste IE onder Windows 8 worden nu automatisch al de Adobe plugins geinstalleerd zonder dat je dit in de gaten hebt. Was dit niet zo had je nooit sites kunnen bekijken die met Adobe zijn opgebouwd. Bij de andere browsers zoals Google Chrome dienen deze plugins door gebruiker zelf geinstalleerd te worden. Als je via de site www.adobe.com/nl bijvoorbeeld Flashplayer installeerd wordt deze als plugin pas geinstalleerd in browser.
1 april 2014 om 17:19.
avatar
Ex-lid zegt:
Je opmerking over Chrome is minstens niet volledig, FGeurtsen. In de extensielijst van mijn Chrome staat geen enkel Adobe-product. Zoals je weet bevat die lijst alle door jezelf geïnstalleerde extensies.

Als je Google laat zoeken op 'Chrome Adobe' lees je hoe het wél zit. Zoals ik boven al schreef: 'Chrome heeft een en ander ingebouwd'. Daar hoeft de gebruiker dus niets aan te doen.
2 april 2014 om 07:08.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club