Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Internetbeveiliging Basis van Ziggo
Geplaatst op 22 juni 2014 om 10:42 door Imazi
Ziggo biedt mij gratis aan: het installeren van Internetbeveiliging Basis. Ik gebruik Mac en Windows 7.
Is deze beveiliging aan te bevelen?
4 reacties
avatar
Ex-lid zegt:
Het is maar basis! E-mail wordt niet gescand. Ikzelf zou nooit voor een beveiliging via een provider gaan. Steek eens je licht op op: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/index.php Zelf gebruik ik al jaren Kaspersky Internet Security, aangeschaft via Seniorweb.
22 juni 2014 om 11:35.
Truus zegt:
Lees hier er eens wat meer over: gratis virusscanners antimalwaresoftware
22 juni 2014 om 13:11.
avatar
Ex-lid zegt:
Dit gratis programma van Ziggo komt van F-Secure, een gerenommeerd AV-bedrijf. De interface is wat karig, maar het programma zelf bevalt hier uitstekend; ik gebruik het al jaren op een van mijn Windows-systemen. Alles werkt desgewenst automatiek, en de systeembelasting is gering. Op een paar andere Windows-computers draait het vaak vervloekte Defender cq Security Essentials; ik heb nergens ooit last van een virus gehad. Ik controleer de Windows-machines om de zoveel tijd extra met een online scanner.

Dat het ding van Ziggo geen firewall heeft is een prima idee: Windows heeft die zelf al aan boord. En mijn e-mail hoeft niet lokaal gescand: ik gebruik Gmail, die door Google tegen het licht wordt gehouden.

Voor je Mac heb je geen behoefte aan een virusscanner, net zo min als ik op m'n Linux-dozen...
22 juni 2014 om 13:52.
Imazi zegt:
Heel hartelijk dank voor de uitgebreide objectieve adviezen. Fijn dat we in clubverband elkaar zo kunnen ondersteunen. Voor Windows 7 zal ik e.e.a. stevig onderzoeken. Voor de Mac heb ik er inderdaad geen behoefte aan.
Hartelijke groet!
23 juni 2014 om 12:14.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club