Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Bueno Search
Geplaatst op 27 juni 2014 om 11:18 door InekeVogel
'Zomaar opeens' is mijn Google Chrome veranderd in Bueno Search en mijn zoekmogelijkheden in Yahoo. (Ik kan wel in de vertrouwde Google Chrome pagina komen bij het openen in Bueno Search van nieuwe pagina's.) Ook kan ik geen website's meer openen die in e-mailberichten staan of via programma's zoals virusscanners. Wat kan ik doen om terug te gaan naar de oude instellingen?
5 reacties
RuudM zegt:
Waarschijnlijk pas onlangs een (gratis ?) programma geïnstalleerd en niet opgelet om sommige vinkjes te verwijderen en dan krijg je ongewenste troep "gratis" erbij !
Een verandering komt niet vanzelf! De makkelijkste oplossing is: pas systeemherstel toe naar een datum toen alles nog wel goed werkte zoals gewenst.
Een programma als JRT is eventueel ook bruikbaar.
Ruud
27 juni 2014 om 11:45.
RuudM zegt:
Nog even een vervolg.
Via Google zoeken komt er de nodige info.
Ook daaruit blijkt dat het iets is wat (ongevraagd maar wel met toestemming!) meekomt met een of ander programma.
De zoekopdracht geeft ook enkele verwijdermogelijkheden maar persoonlijk zou ik de veiligste weg kiezen, en dat is systeemherstel.
Ruud
27 juni 2014 om 12:13.
Truus zegt:
Zie hier meer info en hoe te verwijderen: buenosearch verwijderen
27 juni 2014 om 12:23.
avatar
Ex-lid zegt:
Ik weet niet of ik in dit geval een systeemherstel zou aanbevelen, Ruud--daarmee worden ook eventueel andere, wél gewenste wijzigingen/programma-installaties weer teniet gedaan.

Een browser hijacker als Bueno Search is meestal niet zo moeilijk te verwijderen. De link die Truus al gaf geeft zo te zien voldoende instructie. Hebben we het even niet over het feit dat ook hier de term 'virus' onjuist wordt gebruikt; Bueno Search is geen virus, wordt dus ook niet door AV-software tegengehouden.
27 juni 2014 om 15:32.
InekeVogel zegt:
Reuze bedankt voor de hulp! Ik had zelf al overwogen systeemherstel toe te passen, maar was als de dood van alles kwijt te raken. Het advies van Truus bracht de oplossing! Internet werkt weer zoals ik het gewend ben.

Ineke
27 juni 2014 om 16:17.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club