Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Mededeling - dinsdag 21 januari 2020
Om nog onbekende reden worden de dag- en weekoverzichten niet meer verstuurd. Kijk daarom in de rubriek "Laatste berichten" om een overzicht te krijgen van de recente berichten. Excuses voor het ongemak!
advertenties
Geplaatst op 7 augustus 2014 om 15:09 door wanita

Sinds kort verschijnen er allerlei advertenties als ik de startpagina open, en ook als ik gmail open. Ik heb hier nooit eerder last van gehad, omdat ik Adblock Plus had geïnstalleerd, maar het lijkt wel of dit niet meer werkt. Ik heb Mozilla als browser, en als ik daar in het menu op add-on beheren klik, lukt dat niet, ik heb het tenminste na 10 minuten laden opgegeven. Ik zie ook geen icoon meer van ABP. Ligt dit aan mij of is er iets veranderd in het advertentiebeleid?

6 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Volgens mij is er qua AdBlock niets gewijzigd. In mijn Chrome wordt nog steeds alles tegengehouden dat ik geen toestemming heb gegeven.

Het lijkt me dat er iets fout gaat binnen jouw Firefox, als ik je bericht goed begrijp. Misschien is het tijd om die eens opnieuw te installeren...

7 augustus 2014 om 15:38.
Niekie zegt:

Ik denk dat de pc is besmet met Malware. Doe een diepe scan met de gratis portable Emsysoft Emergency Kit scanner. Hier op te halen.

Downloaden. Toestemming geven om uit te pakken. Goed updaten en 2 maal JA op een vraag geven. Dan klik je de Kit scanner aan en doe je een DIEP scan. 

Alles wat deze scanner vindt kan je verwijderen.

Ik ben wel benieuwd hoeveel Malware de scan vindt.

Kijk daarna in FF hoeveel zoekmachines er geinstalleerd staan. Verwijder ze allemaal op 1 na (Google of Bing).

 

Niek

8 augustus 2014 om 22:04.
wanita zegt:

Bedankt voor de reacties, ik heb de computer laten scannen door de Emsysoft Emergency Kit scanner, en er werden 6 verdachte objecten gevonden, maar die leverden geen risico op, volgens het programma. Ik heb ze toch maar in quarantaine geplaatst. Ik zal ook Firefox opnieuw installeren en wat zoekmachines verwijderen. Ik gebruik vooral Ixquick en Google. Ik hoop dat dat het probleem op gaat lossen...

9 augustus 2014 om 13:08.
wanita zegt:

Ik heb inmiddels Firefox opnieuw geïnstalleerd en volgens mij is het probleem inderdaad verholpen, het icoontje van ABP is weer zichtbaar en er verschijnt ook geen reclame meer. Een hele opluchting, en nogmaals bedankt.

9 augustus 2014 om 13:54.
Niekie zegt:

Oke fijn dat het weer werkt zoals het hoort en bedankt voor het terugmelden.

 

Niek

9 augustus 2014 om 14:03.
avatar
Ex-lid zegt:

Goed dat je probleem opgelost is, Wanita!

10 augustus 2014 om 10:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club