Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
tabel plaatsen in wordpress
Geplaatst op 27 september 2014 om 15:33 door Riette

Op mijn website, gemaakt met wordpress wil ik een tabel plaatsen. 

De tabel in Word gemaakt kopieren en plakken op die pagina van de site, lukt niet, een en ander verspringt en loopt door elkaaar. Een pdf maken en die kopieren en plakken gaat ook niet.

Kan iemand mij zeggen hoe ik het wél moet doen?

Dank alvast

 

 

15 reacties
Truus zegt:

Soms lukt het door de tabel via het symbooltjes van w te plakken in de pagina. ( staat bovenin bij je editor in het rijtje van bold, kleur, lettertype enzo). Anders een Plugin gebruiken of met html zelf Tabel maken in het tabblad ' tekst' ( daar waar de html code staat) met html code. 

Zie Handleiding html  voor nadere uitleg

en Korte uitleg

 

afhankelijk van het gebruikte thema zal de tabel voorzien worden van border, padding, lettertype enzovoort. Dat is aan te passen in het css bestand.

27 september 2014 om 18:57.
Riette zegt:

Dank voor je reactie. Het is gelukt. Ik deed eerst het kleine tabelletje om te proberen. Nu ben ik bezig met de grote. Ingewikkeld ivm HTML, maar dat went gauw.

 

27 september 2014 om 20:30.
Truus zegt:

Mooi om te lezen dathet gelukt is. Html is niet zo moeilijk, - als je de logica eenmaal door hebt.

27 september 2014 om 23:06.
Riette zegt:

Weet je een adres voor een goede cursus, niet te gek duur, in de  buurt van Leidschendam voor Wordpress?

28 september 2014 om 09:09.
Truus zegt:

Nee, helaas. Online is er wel veel te vinden, bv als e-book bij wphandleiding.nl  Ook op het forum van wordpress.org Nederlands wordpress forum   IN de openbare bibliotheek vind je boeken van visual steps ( echt basic) en andere uitgevers. Echter bedenk wel dat WP zich sneller ontwikkeld dan een boek kan verschijnen, oftewel je loopt met een boek altijd achter de laatste versies aan.

28 september 2014 om 09:29.
Wil Gipman zegt:

Ik gebruik Wordpress al enkele jaren. Het handigste is om met het Knipschaartje tool een selectie te maken van het bestand, er wordt dan een JPG bestand van gemaakt! En dat kan als een foto worden ingevoegd op de pagina. Zie de instellingen van het knip tool om geen rand of een gekleurde rand om het bestand te maken.

5 oktober 2014 om 16:41.
Jan.Koll zegt:

Misschien dit boek aanschaffen:

Websites maken met WordPress voor senioren (Klik op titel voor meer info)
Uitgever: Studio Visual Steps
Mede-auteur: Alex Wit
IDSN: 978 90 5905 168 3
Prijs: 22,95 euro

5 oktober 2014 om 19:18.
Riette zegt:

Ja, dat boek heb ik al. Het voordeel van dat boek is het stapsgewijze werken, maar dat is tevens het nadeel voor mij: ik verlies het overzicht en kan niet gemakkelijk even iets opzoeken. Interessant is ook het boek van Postma en van der Schoot: "Wordpress, een inspirerende handleiding". Maar Truus heeft gelijk, denk ik: je loopt met een snel veranderend programma als Wordpress snel achter de feiten aan. Daarom dacht ik aan een cursus of een "zelfhelpgroepje" ... 

Het idee van gip360 om mbv een foto bv je tabel te plaatsen in je website vind ik de moeite van het uitproberen waard. 

 

7 oktober 2014 om 10:02.
Wil Gipman zegt:

Zie op mijn Wordpress blog hoe afbeeldingen met het Knipprogramma diverse afbeeldingen vanaf internet en PC afbeeldingen zijn geplukt!

http://whmgipman.wordpress.com/

 

7 oktober 2014 om 11:45.
Marie J. zegt:

Goedemorgen,
Ik heb dezelfde wens als Riette: het overzetten van een tabel gemaakt in OpenOffice - Writer, overbrengen naar Wordpress.
De antwoorden hierboven waren van 2014. Nu we anderhalf jaar verder zijn, is er misschien al wat veranderd op dit gebied?

17 april 2016 om 10:20.
Truus zegt:

zeker is er eea veranderd, wordpress blijft verbeteren.
tabellen kun je naast werken met html, ook via een plugin invoeren in een wordpress site.
meer hierover o.a te vinden op deze site
(Zijn het tabellen die als pdf opgeslagen zijn, dan is het wellicht makkelijker om het pdf bestand te embedden in een pagina of bericht)

17 april 2016 om 17:56.
Marie J. zegt:

Truus, bedankt voor je reactie. Ik heb het imbedden eerst geprobeerd, omdat ik al een pdf van de tabel gemaakt had. Maar dat lukte niet.
Toen de site van Wouter bezocht, een tabel gemaakt mbv plugin. De gegeven richtlijnen opgevolgd, tabel gemaakt, maar dan.....:
Als ik de shortcode invoeg in het text-gedeelte, krijg ik in visueel alleen de letters te zien van het woord /de code: [table id= /] , maar niet de tabel zelf.
Hetzelfde effect kreeg ik mbv de tabelknop.
Wat gaat er mis /wat doe ik fout?
Graag nog wat hulp.

18 april 2016 om 14:03.
Truus zegt:

welke plugin wordt gebruikt? Ik vermoed een om tabellen te maken (table Id heeft u het over) Dan kan het zijn dat in het template dat gebruikt wordt, de css er voor zorgt dat bij een tabel geen border wordt weergegeven. Beter is het gebruik van een pdf embed plugin. Het hele pdf bestand wordt dan in de mediabibliotheek gezet en dmv een code weergegeven in een pagina of bericht. Voorbeeldje Plattegrond als pdf in een pagina

19 april 2016 om 09:18.
Marie J. zegt:

Truus, het is gelukt mbv de plugin Google Doc Embedder. Hartelijk dank!!!

20 april 2016 om 09:39.
Truus zegt:

Fijn dat het gelukt is, en dank voor het doorgeven.

20 april 2016 om 11:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club