Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Wifi-verbinding maken in windows 8.1 lukt niet
Geplaatst op 16 oktober 2014 om 11:07 door johmo

Hallo,

Ik heb op het ogenblik een bedrade verbinding met het internet (KPN-experiabox). In windows 7 was het eenvoudig om daarnaast een wifiverbinding te maken. Je kunt gewoon een lijst van draadloze verbindingen openen en het wachtwoord intypen. Bij windows 8.1 lukt me dat niet. Ik krijg bij het instellen van het netwerk dat de kabel aangesloten moet worden (die had ik er even uitgehaald). Geen lijstje met wifi-verbindingsmogelijkheden. Hoe moet je nu bij windows 8.1 te werk gaan?

Groeten van Johmo

7 reacties
Niekie zegt:

Als je in de Charmsbar op Instellingen klikt zie je onderaan een icoontje staan over de verbindingen. Als je daarop klikt, zou je de wifi netwerken moeten zien.

Niek

16 oktober 2014 om 11:28.
Jan.Koll zegt:

Omdat Microsoft nieuwe kretologie heeft ingevoerd en wellicht ten overvloede: de Charmsbar verschijnt als je de muis helemaal rechts onderaan van het Metro- of Bureaubladscherm af laat gaan....

Zo nodig kun je er ook via het Configuratiescherm, rubriek Netwerk en internet, mee aan de gang;  dan zit je meer in de vertrouwde Windows 7 en eerder situatie...

Jan

16 oktober 2014 om 13:06.
TheoJ zegt:

Heb je een andere pc? Zo ja, zit er een draadloos netwekkaartje in?

Zo nee, kun je geen draadloze verbinding maken.

Gr, TheoJ

16 oktober 2014 om 13:21.
johmo zegt:

Bedankt voor de reacties, maar ik vrees dat Theo gelijk heeft: volgens mij zit er geen netwerkkaart in mijn Lenovo H530S. Vandaar dat alle pogingen mislukten. Bij de technische gegevens van de fabrikant is deze mogelijkheid van wifi optioneel aanwezig. Nu is een bedrade aansluiting geen probleem, maar een draadje minder zou prettig zijn geweest.

Groeten van Johmo

18 oktober 2014 om 15:44.
Niekie zegt:

Koop dan een usb wifi dongle van 15 euro en gebruik die. Werkt, als de afstand niet te groot is, perfect, maar is gemiddeld wel iets trager.

Niek

18 oktober 2014 om 16:11.
johmo zegt:

Hallo Niekie,

Bedankt voor deze goede tip!!

Groet, Johmo

18 oktober 2014 om 16:43.
Niekie zegt:

Graag gedaan. Maar denk erom. Goed lezen. Meestal moet je eerst de drivers van het bijbehorende cdtje installeren en op verzoek van de software pas de dongle plaatsen.

De verkeerde volgorde zorgt vaak voor problemen.

Niek

18 oktober 2014 om 17:34.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club