Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
avatar
Werken met Wordpress
Geplaatst op 29 oktober 2014 om 14:30 door Ex-lid

Ik heb inloggegegevens van wordpress.com maar ik kan er geen weg mee. Ten eerste is alles in het engels en dat beheers ik wel een beetje maar de technische dingen ontgaan me. Ik heb getracht een foto te uploaden maar dan krijg ik het volgende te lezen:

"Most feed readers will allow you to export your subscriptions as an OPML or XML file. To transfer those subscriptions to the WordPress.com Reader, upload the file here."

Mijn foto's staan allemaal in JPEG.

Weet iemand hoe ik verder moet handelen om wordpress  te gaan gebruiken?

16 reacties
HelmaB zegt:

Ik gebruik geen Wordpress, maar als je het Engels niet goed genoeg beheerst; waarom heb je Wordpress dan niet in het Nederlands gedownload?

https://nl.wordpress.org/

Als je bovenaan laat zoeken op Wordpress........ er is een boek speciaal voor Senioren.

29 oktober 2014 om 14:50.
avatar
Ex-lid zegt:

Dankjewel voor het antwoordBovenstaande Url gedownload ,maar ik raak volkomen verstrikt in alle sites e.d. die ik te zien krijg. Hoe kom ik op een site om mijn foto's te plaatsen zonder eerst alle zaken te moeten lezen enz.

29 oktober 2014 om 16:11.
Truus zegt:

Er is een verschil,tussen wordpress.com en wordpress.Org site waar Helma naar verwijst. .com kan gratis, is voorgeïnstalleerd en heeft een beperkte mogelijkheid ( bij een gratis account) wordpress.org is een ondersteunenende site voor mensen die op een eigen domei  wordpress hebben geïnstalleerd.

29 oktober 2014 om 18:22.
avatar
Ex-lid zegt:

Dankjewel Truus. Ik ga voor wordpress.com. Het resultaat zal ik berichten

Groet

Sjaak

29 oktober 2014 om 19:02.
Truus zegt:

JPEG probleem:bij de gratis website op wordpress.com kunnen alleen deze bestanden geplaatst worden : jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, ppt, odt, pptx, docx, pps, ppsx, xls, xlsx, key. Waarschijnlijk zijn de hoofdletters het probleem

 

wordpress.com is een pudig in het Nederlands te zetten. Op de inlog pagina je staat onderaan een taalkeuze knop

29 oktober 2014 om 21:59.
Januit040 zegt:

Ga je Wordpress zelf installeren in je domein (mijn tip is niet doen!), of gebruik je de gereedschappen van je provider om Wordpress te installeren (mijn voorkeur)? Immers dan heb je ook de keuze in talen bij de installatie. En nog veel meer. Elke enigszins professionele webhoster levert dit soort gereedschappen gratis bij de hosting van je website. Tenzij je natuurlijk een eigen webserver hebt maar dan kun je beter Installatron als op je eigen server installeren.

Het boek van Visual Steps gaat uit van een handmatige installatie in je domein. (mijn tip is niet op deze manier doen!),

Dit is eigenlijk geen onderwerp voor dit forum. Het live maken van een website is op zich vrij eenvoudig maar er komt wel veel bij kijken voordat eea er een beetje professioneel uitziet.

Ik kan je helpen maar niet via dit forum.

 

PS kleintje dan:

Foto's of bestanden (jpg, jpeg, png, pdf, mpeg4 of wat dan ook) voeg je eerst toe aan je media bibliotheek en daarna kun je ze invoegen in je webpagina.

29 oktober 2014 om 22:46.
avatar
Ex-lid zegt:

Eerlijk gezegd dacht ik dat het vrij eenvoudig was om Wordpress te gaan gebruiken maar er komt wel wat meer bij kijken. Ik zie er voorlopig maar vanaf. In ieder geval iedereen bedankt voor de nodige tips.

Sjaak

30 oktober 2014 om 13:42.
Jan.Koll zegt:

Misschien lid worden van deze SeiorWeb Mailgroep:

Homepage en weblog

Daar kun je je vragen prima kwijt want er zijn nogal wat mailgroepleden met ervaring met WordPress.

Jan

30 oktober 2014 om 14:32.
avatar
Ex-lid zegt:

Dankjewel Jan. Ik heb het nog niet helemaal opgegeven en heb in Wpress zelf enkele foto's kunnen plaatsen (hoe is het mogelijk -:)) Maar het is zo uitgebreid dat ik nog wel even de weg moet leren kennen.

Ik ga zeker de mailgroep benaderen.

Groet

Sjaak

30 oktober 2014 om 16:22.
EACoen zegt:

 

Hallo allemaal,

Graag zou ik aan jullie willen vragen of jullie iemand kennen die mij met het maken van mijn website via wordpress zou kunnen helpen. De teksten zijn helemaal klaar, maar het gaat alleen over veranderingen van de kleuren en afbeeldingen op de website. Zou van jullie iemand weten die vanaf een afstand of bij mij thuis zou kunnen komen?

Alvast bedankt voor jullie antwoord. groeten heleen

 

24 mei 2015 om 16:10.
Truus zegt:

#heleen: er zijn diverse leercentra die cursussen wordpress geven. En je kunt je vragen altijd hier stellen. Open dan wel zelf een eigen bericht , nu 'breek je in' in de vraag van eroktame.

24 mei 2015 om 23:07.
EACoen zegt:

hallo Truus,

Dank voor je antwoord. Sorry dat ik even mijn vraag had gesteld. Veel succes allemaal

groeten Heleen

 

25 mei 2015 om 11:11.
LeoW zegt:

Eroktame,

Ik heb in het verleden cursussen verzorgd, o.a. ook WordPress. Stuur me een e-mail en ik kan je wellicht verder helpen.

26 mei 2015 om 12:08.
Truus zegt:

Reacties via email zijn wel leuk, maar het doel van de club is juist elkaar te  helpen en daarmee ook andere die de club bekijken. Dus...graag vragen en antwoorden via de club!

26 mei 2015 om 12:41.
LeoW zegt:

Klopt Truus. Wil de club ook niet tekort doen. Kreeg echter de indruk dat Eroktame met meer dan 1 concrete vraag zit resp. er mogelijk wat uitgebreidere hulp gewenst wordt. Vandaar . . .

26 mei 2015 om 13:13.
avatar
Ex-lid zegt:

Zoals ik al berichtte stop ik even met wordpress en heb nu foto's geplaatst op de gratis website www.eroktame.123website.nl

Ik ga wordpress een goed bestuderen en dank voor alle adviezen

Sjaak

26 mei 2015 om 16:04.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club