Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
Betrouwbaarheid software
Geplaatst op 5 mei 2015 om 20:55 door John777

Er zijn veel gratis programma's die je kan downloaden. O.a. Softonic en Malavida zijn leveranciers van gratis software. Zijn deze leveranciers betrouwbaar? Heeft iemand er ervaring mee?

 

Met dank,

John

8 reacties
Marixius zegt:

Gratis programma's kun je het beste bij de "bron" ophalen ofwel bij de maker/producent van het betreffende programma.

Bedrijven als Softonic fungeren als "distributeur", maar leven van extra inkomsten door allerlei rommel mee te leveren met het programma wat je eigenlijk wilde hebben. Als je vergeet om bepaalde vinkjes tijdens installatie weg te halen zit je dikwijls met troep waar je niet makkelijk vanaf komt. Je zult niet de eerste en ook niet de laatste zijn die een scan-programma meegeleverd krijgt die talloze fouten op je computer vindt en zegt dat die fouten hersteld moeten worden, maar dan heb je wel een betaal versie van dat programma nodig. Niet doen dus!

5 mei 2015 om 21:27.
Dirk Boom zegt:

Ik ondersteun dit advies: niet doen. Er zijn altijd betere opties.

6 mei 2015 om 00:37.
RuudM zegt:

De adviezen zijn goed, toch blijft het ook bij sommige bronnen oppassen!
Een voorbeeld is IrfanView. Toch een betrouwbaar programma , desondanks wordt bij die bron ook geprobeerd een  bijproduct  mee te leveren. Wie oplet haalt de vinkjes weg.

Het een en en ander is het gevolg van gratis iets willen hebben terwijl er een bedrijf achter zit wat moet bestaan van opbrengsten!

Voor niets gaat alleen de zon op !

Ruud

6 mei 2015 om 06:53.
Eusebio zegt:

Inderdaad John777 wat Marixius al opmerkte is helemaal waar ik heb zelf Avast Free Antie virus gedownload en dan krijg je ook zomaar gratis scan programma`s die van allerlei fouten vinden en die dan met een betaald programma kunnen worden verwijderd.Niet doen dus. Eusbio.

7 mei 2015 om 18:52.
FransPeter zegt:

Vermijd dit soort verzamelsites zoveel mogelijk. Ik gebruik ze alleen als ik iets beslist wil hebben en de site van de maker niet te vinden is. En dan is het opletten geblazen. Buiten vinkjes weghalen is het belangrijk om op de juiste download knop te klikken. Meestal worden meerdere programma's aan geboden en de bovenste downloadknop is zelden de juiste. Vaak zit de juiste zelfs buiten beeld en moet je eerst omlaag scrollen. Opletten dus.

7 mei 2015 om 21:08.
John777 zegt:

Allemaal bedankt voor de goede raad. Ik ben altijd heel voorzichtig en primair altijd op zoek naar de officiële leverancier, maar soms twijfel ik wel eens. Vandaar mijn vraag naar jullie ervaringen.

7 mei 2015 om 21:26.
Ben1954 zegt:

Zet 'Softonic' maar gelijk in de ban.

De aanbiedingen van zgn. opschoonprogramma's geven veel leden een gevoel van 'mijn PC is gammel' Bij PCHulpaanHuis komen hierover veel klachten binnen. Remedie is dan veelal: verwijder deze programma's, schoon de PC op en het gaat een stuk beter.

Ben Krom

RC regio 4

7 mei 2015 om 21:57.
asteri zegt:

Hoi allemaal,

Bij Softonic niet is downloaden/installeren!! Ze leveren een heleboel troep mee!!!

asteri

11 mei 2015 om 16:09.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club