Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
chrome bbrowser
Geplaatst op 27 juni 2015 om 09:24 door fjjuch

In chrome menubalk verschijnt nu het slotje met een rood kruis er door. Dit is dus nu niet veilg meer. Hoe moet ik weer veilig kunnen internetten?

6 reacties
wilha zegt:

Is dit bij chrome steeds het geval of is het bij het openen van een bepaalde website? En is het bij andere browsers (b.v. Firefox, Internet

Explorer) ook zo?

wilha

27 juni 2015 om 13:35.
fjjuch zegt:

ik heb bij chrome dit probleem. heden firefox geinstalleerd en nog niet hetzelfde probleem aangetroffen......

27 juni 2015 om 14:23.
Niekie zegt:

Is het gebruikte antivirus programma  Bitdefender?

Zo ja dit las ik elders, in een discussie over het slotje met kruis bij Chrome: 

"""Ik heb het probleem voorgelegd aan Bitdefender customer support,en na het op hun voorstel uitschakelen en een voor een weer inschakelen van alle Bitdefender Total Protection protectie-onderdelen zijn we er achter gekomen dat het probleem ligt bij een Bitdefender Total Protection 2015 onderdeel/feature genaamd SSL scanning.Na uitschakelen van deze SSL-scanning in de Bitdefender Total Security 2015 zie je gewoon een slotje in de Chrome browser.Volgens Bitdefender is er een foutje in de SSL scanning feature die in een toekomstige update zal worden verholpen,of dat een update is in de huidige 2015 versie of dat de fout pas zal zijn verholpen in de 2016 versie is mij niet duidelijk geworden, evenmin is mij duidelijk geworden waarom het probleem met de HTTPS/SSL scanning alleen in Chrome browser optreedt en niet in bijv. IE en Firefox,daar levert de SSL scanning die is ingeschakeld geen probleem op,je ziet daar gewoon een slotje en https in de browser.""

Als je op het slotje met kruisje klikt krijg je als het goed is deze tekst: ""De website gebruikt nog TLS 1.2. Er is een risico dat iemand mee kijkt. Deze verbinding is mischien niet privé.""

 

Niek

27 juni 2015 om 16:49.
fjjuch zegt:

niek, bedankt voor de reactie - maar ik heb AVAST als antivirus

29 juni 2015 om 09:02.
Niekie zegt:

Oke.  Chrome heeft wel de beveiliging opgeschroefd las ik pas, zodat websites met oude SHA handtekeningen, als onveilig worden gezien.

Lees deze anders ook even.

Zie je wel die tekst als je op het kruisje klikt?

Niek

29 juni 2015 om 15:35.
wilha zegt:

Is het misschien de startpagina die chrome als niet veilig beschouwt?

 

wilha

 

1 juli 2015 om 13:15.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club