Zoeken
Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet-Club
internet opstarten
Geplaatst op 22 mei 2015 om 15:09 door Willie58

Goedemiddag.

De PC van mijn man  start met normale snelheid op maar op het pictogram van de internet verbinding gaat (rechts onder in de taakbalk) een blauw rondje draaien.  Hij kan dan nog geen programma opstarten en moet wachten totdat bij het pictogram het rondje uitgedraaid  is en er internet verbinding is. Dit duurt soms tot ruim 2 minuten. Daarna geen probleem de PC wisselt snel van het ene naar het andere programma en ook internet is normaal Dit probleem is er alleen dus bij het opstarten van de PC.

Systeem Win 7 en IE 11

Weet iemand hier een oplossing voor?

Vr gr Wil Nederhand

27 reacties
Niekie zegt:

Ik vermoed dat de oorzaak wat Malware kan zijn.

Begin met een scan met ADWcleaner link.  Klik na het installeren op “Scannen” en wacht totdat dat klaar is en je op "Verwijderen" kunt klikken en start opnieuw op.

Daarna doe je een volledige scan met de Free versie van Malwarebytes: link en verwijder alles wat gevonden wordt.

Buiten deze twee kan je ook nog:  Junkware Removal Tool gebruiken.  link

Als je met IE surft kan je daarna via het menu Extra, Internet Opties  en dan het tabblad Advanced je instellingen opnieuw instellen.

Kijk in het menu   “ extra “ ook even naar het "Invoegtoepassingen beheren".  Zorg dat daar maar 1 zoek machine staat en dat mag Bing of Google zijn.

 

Niek

22 mei 2015 om 17:28.
Marixius zegt:

Waarschijnlijk worden bij het opstarten allerlei programma's opgestart die niet direct nodig zijn. Via uitvoeren van MSCONFIG kunnen op het tabblad Opstarten de vinkjes weggehaald worden van programma's die niet direct nodig zijn. Voor een leek is vaak moeilijk vast te stellen welke programma's en processen wel opgestart moeten worden voor een goede werkimg van de computer.

Malwarebytes.org heeft naast het bekende MalwareBytesAntiMalware ook een tooltje waarmee je de zaken wat makkelijker kunt instellen.

Dit tooltje heet StartUpLite en lees hier voor meer info en download.

22 mei 2015 om 19:14.
Willie58 zegt:

Dank jullie wel, opstarten had ik al nagezien en geschoond via msconfig.

Het bovenstaand progje ga ik eens installeren en laten draaien maar of dit afdoende zal zijn ? Hij werkt al met de orginele versie van Spyhunter, we zullen zien. Gr Wil

22 mei 2015 om 19:51.
Willie58 zegt:

nog evenvoor de duidelijkheid.... de pc start heel snel op maar dan gaat het draaiende rondje werken op het internet ikoon en dat duurt zo lang. kan dan ook geen andere programma's opstarten zolang het draait.

 

22 mei 2015 om 19:53.
Niekie zegt:

Als die scans niet helpen, zou misschien het opnieuw installeren van de driver voor de netwerkkaart van de pc een optie zijn.

Die driver vindt je op de site van de fabrikant van de pc, of bij een samengestelde pc, de fabrikant van het moederbord.

Niek

22 mei 2015 om 22:41.
Dirk Boom zegt:

Zet eens het modem uit (stroom eraf) en na 1 minuut weer aan. Het kan een paar minuten duren voordat het weer werkt. Wie weet helpt het, het kan geen kwaad.

23 mei 2015 om 00:03.
Willie58 zegt:

Alle optien uitgevoerd maar zonder resultaat, jammer . Dank jullie wel.

25 mei 2015 om 15:53.
Niekie zegt:

Ja maar er zijn meer mogelijke oorzaken.

Betreft het hier een draadloze verbinding, of is de pc met utp kabel verbonden aan router of modem?

Niek

25 mei 2015 om 18:14.
Marixius zegt:

Het lijkt er op dat de netwerkadapter de genoemde problemen veroorzaakt. Hieraan kunnen meerdere oorzaken ten grondslag liggen. Lees hier verder.

25 mei 2015 om 19:03.
Willie58 zegt:

De PC heeft samen met die van mij een kabel verbinding rechtstreeks naar de modem.(Geconfigureerd als thuisnetwerkje)

Mijn PC heeft dit niet dus het euvel moet te vinden zijn in zijn PC.

Nooit last gehad maar dit is van de laatste weken.  

Ik ga het netwerk artikel eens grondig lezen

25 mei 2015 om 19:55.
Niekie zegt:

Willie58: De beschrijving: ""De PC heeft samen met die van mij een kabel verbinding rechtstreeks naar de modem.""

Begrijp ik niet zo goed. Twee kabels naar 1 Modem kan niet, tenzij het een modem/router betreft. Twee pc's samen over 1 kabel gaat ook niet.

Mochten er wel 2 kabel gebruikt worden (voor elke pc 1) dan zou ik je willen vragen de kabels eens om te draaien en te kijken of dan jou pc hetzelfde probleem heeft en die van je man niet meer.

Niek

25 mei 2015 om 22:19.
Willie58 zegt:

H

Dag Niek, de PC's hebben beide een eigen kabel naar de modem. Ik ga morgen eerst eens proberen ze te verwisselen en zal ook eens de PC van mijn man

op de wifi zetten als dat lukt

25 mei 2015 om 23:13.
Willie58 zegt:

na alle pogingen geen resultaat, ik geef het op dan maar wat langer op verbinding wachten.  Bedankt allen voor de mogelijke oplossingen die jullie hebben aangedragen.

26 mei 2015 om 11:02.
Marixius zegt:

Nog een poging: ga naar apparaatbeheer, selecteer de netwerkkaart, rechtsklik erop en kies: installatie ongedaan maken.
sluit schermpje netjes af, en laat de pc herstarten.
windows zal direct na de herstart de kaart als nieuwe hardware herkennen en opnieuw maagdelijk installeren. als de netwerkkaart een ingestoken pci-kaart is, wil het plaatsen in een ander slot wel eens een oplossing brengen....

26 mei 2015 om 11:12.
Willie58 zegt:

ook dat heb ik reeds geprobeerd .Internet werkte en werkt snel en foutloos.

Het is alleen het activeren hiervan dat duur dikke minuten lang .

26 mei 2015 om 11:23.
Marixius zegt:

Heb je de netwerkkaart ook in een ander PCI-slot gestoken?

Je zou het nog met een nieuwe netwerkkaart kunnen proberen. Er zijn leveranciers waar je het probleem aan kunt uitleggen met de vraag of je een nieuwe netwerkkaart mag uitproberen en als dat geen verbetering geeft of je de kaart mag retourneren. (Bijv. informatique, of Coolblue). Overigens zijn nieuwe netwerkkaarten niet meer zo duur.

26 mei 2015 om 11:34.
advp zegt:

Ik bemoei me er even mee ( als het mag )

Hoe groot is het geheugen  ( RAM ) van je PC ?

 

 

 

26 mei 2015 om 11:42.
Willie58 zegt:

ja , ik heb mijn netwerkkaart in zijn pc gestoken met hetzelfde resultaat.

Het interne geheugen van zijn pc is 4 GB

26 mei 2015 om 11:51.
advp zegt:

Ja Willie 4GB is genoeg dus daar zit het hem niet in

26 mei 2015 om 13:02.
Marixius zegt:

@Willie58

Ik begrijp het toch goed dat je de netwerkadapter uit jouw PC ook in de PC van je man hebt geprobeerd en dat dit niet tot een verbetering heeft geleid?

Of bedoelde je (naar aanleiding van een vraag van Niekie) dat je de netwerkkabels gewisseld hebt?

Heb je al eens in de systeemlogboeken gekeken of er wellicht foutmeldingen of waarschuwingen staan rond het tijdstip van opstarten? 

Als je eens in Veilige Modus met netwerkondersteuning opstart, duur het dan ook zo lang voordat de internetverbinding tot stand komt?

26 mei 2015 om 16:36.
Willie58 zegt:

ja beide geprobeerd kaart en kabel gewisseld. In het logboek geen fouten betreffende verbinding en ja ook in veilige modus een snelle pc start maar een dikke 2min voordat het cirkeltje is uitgedraaid op het ikoon. Daarna kan hij pas bv Word starten.

26 mei 2015 om 18:26.
Marixius zegt:

Probeer eens of je taakbeheer kunt opstarten (rechtermuisknop op taakbalk) of via Ctrl-Alt-Del. In taakbeheer kun je zien welke processen en services de meeste tijd van de CPU opslokken, of is Windows bezig met disk activiteit?

26 mei 2015 om 18:35.
Willie58 zegt:

hij kan niets opstarten zolang het draait. We geven het maar op.

Gelukkig werkt de rest prima  dus denken maar dat het bij de PC hoort.

26 mei 2015 om 19:12.
Marixius zegt:

ctrl-alt-del zou wel moeten werken om bij taakbeheer te kunnen komen.

kun je zien of er disk activiteit is? Dit kun je zien aan een knipperend of constant branden van het harddisk ledje

26 mei 2015 om 19:23.
fred612 zegt:

Als je op taakbeheer of ccleaner  je prestatie grafiek CPU ziet werkt hij dan 100%? zoja,  dan werken er misschien  te veel andere programma's op de achtergrond bv google .

27 mei 2015 om 15:39.
Oaktree zegt:

Vooropgesteld deze club is er voor om dit soort problemen op te lossen. Maar de handelingen/discussie gaat m.i. redelijk "diep".

Een beginneling zal niet zo gauw een vraag stellen als hij/zij kreten ziet als: 'geconfigureerd als thuisnetwerk' 'netwerkkaart' 'PCI slot' 'prestatiegrafiek CPU' enz.

 

1 juni 2015 om 10:53.
avatar
Ex-lid zegt:

Sja Oaktree,

Je moet de dingen wel bij hun naam kunnen noemen... De beheerder (ikke) let er (ook) op dat de vraagsteller 'mee kan komen'. Als dat het geval lijkt, doe ik niets. De deelnemers hier hebben meestal snel in de gaten of ze een trapje lager moeten gaan, en doen dat meestal ook. Als dat niet zo is, zal de beheerder erom vragen.

Laat een beginner hier vooral vragen stellen. Maar als het over technische zaken gaat, moet je (enigszins) technische antwoorden verwachten. Gaat je dat te diep, roep er dan iemand van PCHulp bij, bijvoorbeeld.

1 juni 2015 om 11:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet-Club?
Internet-Club