Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Bestanden van desktop-pc bewerken op laptop
Geplaatst op 22 februari 2016 om 15:45 door Dijon

Ik zou graag de mogelijkheid hebben om de bestanden op mijn desktop-pc ook te kunnen bewerken/beheren op mijn laptop. Met die mogelijkheid ben ik nietlokatie-gebonden in en om mijn woning. Graag verneem ik of die mogelijkheid bestaat én, indien mogelijk, hoe ik een en ander kan realiseren.
Op voorhand dank voor de reacties.
Vriendelijk groetend,
Dijon van Pruijssen.

2 reacties
Niekie zegt:

Daar zijn verschillende mogelijkheden voor: (Ik neem eigenlijk aan dat de vraag over Windows pc en laptop gaat)
1) U maakt gebruik van Onedrive. Dat is een opslag locatie bij Microsoft waar u met een Microsoft account tot 5 Gb gratis bestanden kunt opslaan. Dan kan je er op elke computer die internet verbinding heeft op de hele wereld bij en ze ook bewerken. (zit altijd achter een account en wachtwoord).

2) U maakt binnen Windows een thuisgroep aan, maakt alle computers lid van die Thuisgroep en deelt bepaalde bestanden met die Thuisgroep.

3) De aanschaf van een NAS. (kosten inclusief schijven zo'n 500 tot 800 euro) Via die nas kan je ook bestanden delen en je kunt het ding tevens als backup apparaat instellen.

Niek

22 februari 2016 om 16:34.
Dirk Boom zegt:

Niekie geeft de varianten al aan. Ik gebruik Onedrive voor ditzelfde doel en omdat ik Office 365 heb, is daar meer dan 1 terrabyte beschikbaar (en dat is veeeeeel). NB zo benader ik bestanden ook met de smartphone of heel soms met een willekeurige andere computer.
Tevens is dan het maken van een backup niet meer nodig (geldt ook voor NAS). NB Onedrive doet aan versiebeheer en heeft een prullenbak dus vergissingen zijn terug te draaien.

22 februari 2016 om 20:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club