Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
windows accounts
Geplaatst op 5 juli 2016 om 12:08 door Ilse1935
Heb ik ook gelezen, dat Microsoft WLM 12 niet meer ondersteunt. Ik dacht, wat een gedoe om een microsoftaccount aan te maken. Voor je het weet ben je uren verder en heb je nog geen acount. Ik heb bij mijn provider nog een account aangemaakt en met hulp van het stappenplan van mijn provider ingesteld. Het werkt prima. Misschien heb ik het over iets heel anders dan de discussie over outlook enz. Ilse
3 reacties
Dirk Boom zegt:

Ik zie verschillende vragen:
1. WLM: dit is voorlopig nog in de lucht en voor alle e-mail te gebruiken.
2. Een microsoft account maken is geen verplichting. Bij goed volgen van de stappen kan dit in 10 minuten gebeurd zijn maar de ervaring leert dat het niet iedereen lukt, vraag anders even of iemand er naast komt zitten. Je kunt er elk mailadres voor gebruiken maar een provider-onafhankelijk mailadres heeft de voorkeur.
3. Wat is een micosoft-account: deze geeft allerlei extra mogelijkheden met de computer. Maar het is simpelweg ook een e-mailadres, vergelijkbaar met gmail.

5 juli 2016 om 12:23.
Ilse1935 zegt:

Ik had een microsoftaccount en toen kreeg die melding. Ik heb toen een mailadres van de provider genomen. Waarom heeft een mailadres onafhankelijk van de provider de voorkeur? Ik heb nog een mailadres van die provider en ik heb er nooit moeilijkheden door ondervonden, terwijl van Microsoft het heel vaak gebeurt, dat er fouten gemeld worden, waar ik vervolgens niks mee kan. Van die extra mogelijkheden maak ik geen gebruik: ik heb geen tablet, mobiel telefoon of iets anders. Als er andere mogelijkheden zijn zoals bestanden met elkaar verbinden ook niet. Bedoel je soms synchronisatie?

5 juli 2016 om 13:53.
Dirk Boom zegt:

Een provider-onafhankelijk mailadres gebruiken als microsoft account heeft als voordeel dat er niets behoeft te worden gewijzigd als je van e-mailprovider verandert.
Voorbeelden zijn @gmail.com en @outlook.com.
Ook hebben deze mailadressen nauwelijks belemmeringen bij het opslaan van flinke hoeveelheden mailhistorie.
Fouten betr. microsoft-mail komen m.i. niet vaak voor maar de ervaring kan natuurlijk verschillen.
Betr het niet hebben van een tablet of smartphone: prima natuurlijk echter er stappen in rap tempo wel steeds meer mensen in, vanwege het gemak.
Een microsoft account zorgt o.a. ook voor backup. Bij een slim gebruik is het actief maken van een backup minder nodig.

5 juli 2016 om 17:30.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club