Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
office 365 delen.
Geplaatst op 16 januari 2017 om 19:25 door marijac

Goeden avond allen. Er is een probleem van delen off.365 5stuks.
1. Heb drie laptops
2. Twee met off.2007. Plus een nieuwe.
3. Op laptop 1 met eigen E-mail is off.365 aangeschaft ( eigen Microsoft account )
4. Laptop 2 heeft ook off. 2007 en een eigen E-mail.
5. Laptop 3 is nieuw maar wel met een eigen Microsoft account.
Nu komt het probleem.
6. Om laptop 3 mee te laten doen wordt een E-mail gevraagd.
7. Als laptop 1 een mail moet opgeven komt deze bij laptop 2 terecht en wordt daar 365 op geïnstalleerd maar ook op laptop 3. Deze houdt de mail maar even vast en verdwijnt dan.
8. De nieuwe laptop heeft nog geen E-mail en daardoor krijg ik de 365 hier niet zelfstandig op.
9. Gebruik ik de mail van nr. 2 dan komt ook 365 op 2 & 3.De onderdelen werken wel behalve de mail dienst die op de 3 staat.
10. De off.365 lijkt in conflict te komen met wie hij totaal mee zal gaan.
11. Laptop 2 is nog niet leeg i.v.m opgeslagen gegevens.

Graag bijstand indien mogelijk. Hoop morgen weer fris te zijn dus wens ik ieder een prettige avond.

14 reacties
Niekie zegt:

Ik zou morgen eerst de oude versies van Office even verwijderen en opnieuw opstarten. Dan eens kijken hoe het gaat.
Verder legt Microsoft hier uit hoe je kunt handelen.

Niek

16 januari 2017 om 22:04.
Dirk Boom zegt:

Er lopen een paar dingen door elkaar lijkt het:
0. Oude Office eerst verwijderen voordat Office 365 wordt geïnstalleerd. Dat is spelen op zeker.
1. Office 365 kan op max. 5 PC's. Als het eenzelfde microsoft account betreft kan het op pc's met die account geïnstalleerd worden. Downloaden doe je op elke pc apart, vanuit de microsoft account (daar staat Office 365 klaar). Dus niet vanaf CDRom of zo.
2. Als het een andere microsoft account betreft, dan moet deze toestemming krijgen. Daarna gebeurt downloaden vanuit het microsoft account van die pc.
De link van Niek beschrijft dit. Ik heb het probleemloos werkend (3 apparaten, 2 micr.accounts, en 2 apparaten met een ander best.systeem).
3. Het mailadres moet wel als IMAP zijn ingebracht. Is dat op alle pc's het geval? Zo ja, dan komt de mail overal, wel afhankelijk van het moment van synchroniseren. Je kunt ook alles door elkaar gebruiken en het maakt geen verschil welk e-mailprogramma en welke versie daarvan gebruikt wordt. Nogmaals mits het IMAP is en correct in het e-mailprogramma ingebracht.

16 januari 2017 om 22:20.
marijac zegt:

Heren hartelijk dank voor uw info.
Laptop 2 is helemaal de weg kwijt zodanig dat de off 2007 outlook het begeven heeft en niet meer te gebruiken is. Er was zelfs niet meer in te komen. contact opgenomen met Telfort en geweldig geholpen. Het werkt nu als web mail van Telfort. Hierop is ook de deling van de off 365 binnen gekomen op de nieuwe laptop. Dus gaan we daarmee aan de slag. Heb aan Telfort gevraagd of de mail adressen om te zetten zijn in IMAP maar dat doen ze nog niet. Zal daar kennelijk in de 365 nieuwe mail adressen moeten aanmaken wat dan outlook zou moeten worden, dit geeft voor het adressen bestand veel werk om ieder een verandering te sturen. Dus houden we Telfort nog maar even aan.
Nogmaals mijn dank aan Niek en Dirk. Vr. Gr. marijac.

17 januari 2017 om 14:06.
Dirk Boom zegt:

Telfort heeft echt ook IMAP, kijk maar eens hier op hun eigen website. Maar Telfort zet niets om, dit doet de gebruiker zélf op de eigen computer.

Bij geen IMAP maar POP krijg je de beschreven verschillen tussen de apparaten.

En webmail werkt uiteraard altijd, dit is direct inloggen bij de provider (Telfort).

Omzetten naar IMAP kan niet zomaar. Je maakt eigenlijk een nieuwe account aan voor hetzelfde mailadres maar dan als IMAP. Daarna kan het oude mailaccount met POP weg. Hierdoor kan wel de inbox verloren gaan tenzij dit vooraf in orde wordt gebracht.
En een ander mailadres ..... dat is écht niet nodig.

17 januari 2017 om 23:30.
marijac zegt:

Dirk, hartelijk dank!!
Ben de hele ochtend bezig geweest zonder resultaat. Maar er kwam gelukkig hulp van u!
Gister contact gehad met telfort en niet goed voorgelicht, blijkt uit uw bericht. Telfort raadt juist aan om IMAP te gebruiken volgens uw link.
Ga hier dus mee aan de slag, ook al zal dat geruime tijd in beslag nemen voor mij.
Dirk, u krijgt hier zeker een antwoord op van mij al kan dit een paar dagen duren.(het is niet anders voor mij).
Ben blij met Senior Web en nog blijer met de leden die hun kennis willen delen met minder kennis dragende leden.
Erika Terpstra zou zeggen het zijn Kanjers!!
Dirk en Niek nogmaals dank!!

18 januari 2017 om 14:00.
Dirk Boom zegt:

Doe rustig aan, en ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

18 januari 2017 om 17:02.
marijac zegt:

Zo daar ben ik weer Dirk.
Het is echt een hele toer geworden. Ben aan de slag gegaan, maar op de nieuwe comp. was wel te verzenden maar niet te ontvangen. Op de andere laptops wel. Dus moest het aan de vertaling van de instellingen van de nieuwe laptop liggen leek mij. Alles was ingesteld volgens de stappen van Telfort. Dan maar Telfort gebeld en keurig geholpen. De jongeman heeft de comp. overgenomen. Ging op een niet te volgen snelheid met het pijltje over het scherm. OK, hoop doet leven. Nu komt een tekortkoming aan het licht, wat blijkt: op alle laptops staat in het outlook mailprogramma tweemaal het adres wat bij de betreffende laptop hoort. Het tweede adres laat een (1) achter het adres zien. Toen alles verder werkte vroeg ik de jongeman of het tweede adres met het eentje niet weg kon maar dat wist hij niet hoe dat moest. Prima alles werkt dus goed. Zelf op een niet na te vertellen wijze bezig geweest. Naam (1) weg gekregen! Maar kreeg er outlook voor terug, weer niet goed. Het werkende adres stond steeds onder aan, dat naar boven gesleept en outlook wat nog steeds onderaan staat heb ik via een popup schermpje kunnen sluiten. Maar het wil niet weg doch ik hoef niet meer steeds te scrollen om het juiste adres te kunnen gebruiken. Heb het in Favorieten geplaatst via het lint. Mijn vrouw op haar LT dus ook alleen maakt zij een manoeuvre waardoor favorieten is verdwenen, en in het lint het vakje favorieten de kleur grijs heeft aangenomen en derhalve niet meer in te stellen is, net als nu de rechte letter het niet doet.

Dirk, mijn dank is groot . Wil nog wel de zetten zoeken om het vakje Favorieten uit het grijs te krijgen en weer boven de kolom in te stellen.
Vriendelijke groet, marijac.

21 januari 2017 om 14:02.
Dirk Boom zegt:

De laatste vraag betr. 'grijs' begrijp ik niet goed. Bij mij staat het namelijk boven de kolom met de mappen en mailadressen (zie plaatje). Ik heb favorieten dichtgeklapt (gebruik het niet).
Mocht de kolom uit mijn plaatje er niet staan, open hem dan (klein driehoekje links bovenin langs de rand) en klik op het prikkertje (zichtbaar op mijn foto), dan blijft de kolom staan.

Een extra tip voor Office 365: als er in Word/Excel enz een bestand geopend is geweest, dan staat dat in de lijst met recent geopende bestanden. Geleidelijk zakt zo'n document naar ondereen als er nieuwe bestanden zijn geopend. Als dat niet gewenst is, klik dan op het prikkertje dat naast elk bestand staat. Bestanden met een prikkertje dat 'aan' staat, blijven bij elkaar staan.
Dit synchroniseert met Office 365 op andere PC's met hetzelfde microsoft account. Als het een vaak gebruik bestand is dat op Onedrive staat, dan is dat heel gemakkelijk bij het terugvinden van dat bestand. Die synchronisatie met een andere PC heeft uiteraard geen zin als het bestand niet op Onedrive staat.

21 januari 2017 om 17:06.
marijac zegt:

Zal het knipsel bij voegen. In het blauw klik ik map aan Daar is de snelkoppeling van favorieten verdwenen, ook in de linker kolom boven de naam is de favorieten verdwenen.

Zo WAS het want mijn vrouw zocht bij de drie puntjes onder in de linker kolom bij de navigatie opties (terwijl MAP bovenin open stond) daar de snelkoppelingen aanklikte en alles was weer in de oude toestand. Eenvoudig als je het weet en moeilijk zoeken voor een leek blijkt nu na lang zoeken.

Dirk, dank. Ik hoop dat mijn omschrijvingen een beetje duidelijk waren.
Dus Dirk alles werkt weer maar ik kom nog steeds niet van de map outlook af die onder in de linker kolom staat. Ik laat dat maar onderin bungelen en gebruik mijn favorieten weer!!
Vr. Gr. marijac.

21 januari 2017 om 17:40.
Dirk Boom zegt:

Met trial and error zijn gelukkig veel vragen opgelost, was best lastig.
Als je nog wilt: is er een plaatje te maken van de map 'Outlook'? En staat er soms een driehoekje voor? Is dat te openen door erop te klikken?

22 januari 2017 om 01:25.
marijac zegt:

Dag Dirk,
Het is dus opgelost vwb. de snelkoppeling favorieten. Het werd opgelost door bij geopende link in het lint MAP, en daarna naar de drie puntjes onder in de kolom, die aangeklikt dan in het geopende venster dat zichtbaar werd de onderste regel (snelkoppeling) aan te klikken.
Dit is dus opgelost.
Nu de outlook link onder in de linker kolom.
Heb hem geopend op het driehoekje wat je vermelde. Het werkt in het geheel niet als adres voor inkomende als uitgaande post. Ik had het dus uit de rij willen verwijderen maar dat is zoals eerder vermeld mij niet gelukt. Heb er verder geen last meer van als ik het sluit bij het driehoekje. Bijgevoegd de geopende link.
Vr. Gr. marijac.

22 januari 2017 om 13:56.
Dirk Boom zegt:

Ah ik snap het, dit dus is het enige echte e-mailadres bij Outlook incl. de mappen. Het is inderdaad niet te verwijderen behalve door het e-mailadres te verwijderen. De naam 'Outlook' is wel te wijzigen, bijv. in de eigen naam.
Het is inderdaad dubbel, waarbij 'Favorieten' een extra is dat ik altijd dicht heb staan (te regelen met 't driehoekje dat ervóór staat), zie mijn eerdere foto. Maar dat is een keuze.
Eventuel de naam 'Outlook' aanpassen: kies de tab 'bestand', dan 'accountinstellingen' (2x), het mailadres selecteren, en kies 'wijzigen'. Zie het plaatje, de naam is volledig zelf te bepalen en staat los van het mailadres.

22 januari 2017 om 14:16.
marijac zegt:

Nog even een klein dingetje. Uit de bijlage is mijn indeling te zien. De outlook link werkt dus niet, de andere twee mail accounts wel.
Ik sluit de lange rijtjes met het vinkjes af en werk dus met favorieten en dat bevalt goed.
Heb dus TWEE werkende accounts de derde met de naam OUTLOOK werkt niet.
De derde (outlook) staat ook niet bij de accounts.
Dirk dank voor het meedenken, ik kan ermee werken, dus dank!!
Vr. Gr. marijac.

22 januari 2017 om 15:52.
Dirk Boom zegt:

OK en graag gedaan.

22 januari 2017 om 23:52.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club