Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
geselecteerde teskt omkaderen
Geplaatst op 5 april 2017 om 15:07 door cnhvandijck
Natuurlijk mag elke raadgever / hulpverlener op mijn vraag antwoorden , maar omdat ik met mijn vorig gestelde vraag : Foto tussen getypte tekst plaatsen een zeer goed advies van Reind mocht ontvangen en mijn kennisbeperking op PC-gebied alom inmiddels bekend zal zijn.... is het misschien preferabel dat Reind ook mijn bovenstaande vraag zou kunnen en willen beantwoorden. Dus nogmaals........NIETS TEN NADELE VAN WELKE ANDERE HULPVERLENER DAN OOK !!
Het gaat dus om een stuk tekst welke ik meer in het oog wil laten springen door het te omkaderen.
Ik heb zelf al op internet naar een oplossing gezocht en daar vond ik inderdaad een methode , maar die was NIET voor LibreOffice 5 , maar voor Word.
Wat ik ook probeerde...... het lukte me niet om via de op internet getoonde methode de geselecteerde tekst te omkaderen.

Met vriendelijke groet.
2 reacties
Reind zegt:

@cnhvandijck, ik heb het volgende gevonden om een kader om de tekst te plaatsen (interactief frame) in LibreOffice Writer.

Werkwijze voor het invoegen van een interactief frame:

1. Selecteer de tekst waar het frame omheen moet komen
2. Ga naar [Invoegen] – [Frame] en kies [Frame interactief],
de muispijl veranderd dan in een kruis.
3. Trek met dit kruis een rechthoek om de geselecteerde tekst.
4. Als het frame niet juist / evenwijdig om de tekst staat, kun je door het frame opnieuw te selecteren (selecteren= klik met linker muis knop op de frame-rand) de grootte aanpassen of het gehele frame nog wat verschuiven.
5. Na selectie van het frame kun je met de rechtermuisknop in het verschijnende menu via de onderste optie [Object] en dan via tabblad [Randen] kiezen voor lijn stijl en lijn breedte/dikte.

succes,
Reind

Hier een paar voorbeelden:

5 april 2017 om 19:42.
LeoW zegt:

In LibreOffice Writer kun je randen maken om diverse onderdelen van een document, o.a. ook om alinea's. Hulp hierbij krijg je via de Help-functie: bij Index kun je zoeken op randen voor alina's. (zie afbeelding "schermafdruk ...").
Ik gebruik overigens LibreOffice versie 5, maar in jouw versie zullen onderstaande instructies ook te gebruiken zijn.
Ik heb op de eerste pagina van het document "Florence" randen om stukken tekst gemaakt. Let op: elk stuk tekst moet - als je er een rand om wilt maken - een aparte alinea zijn. Stappen hiervoor:
1. Klik op de knop "Niet afdrukbare tekens", zodat deze actief is (AAN staat)
Dit kan ook door de toets CTRL ingedrukt te houden en op de F10toets te drukken.
2. selecteer de tekst waar een rand omheen moet. Ter controle: direct vóór en achter de alinea moet dan het teken van de knop afgebeeld staan, anders is het geen aparte alinea (dit wordt overigens niet afgedrukt)
3. Klik in de menubalk op Opmaak en kies daarna Alinea. Een kleiner scherm "Alinea" wordt geopend. Selecteer onder Lijn bij Stijl, Breedte en Kleur de door jou gewenste lijn voor de rand
4. Klik rondom op de randen van het grijze vlak onder "Gebruikergedefinieerd" (Je ziet de door jou gekozen rand om het grijze vlak verschijnen) en bevestig met OK
Klaar!!
Tip: gebruik het document "Florence" om het maken van randen te oefenen.
Succes ermee!

10 april 2017 om 14:56.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club