Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Windows Office verlopen. Outlook niet verlengd.
Geplaatst op 12 december 2013 om 12:23 door Klaas51
Onlangs heb ik een nieuw notebook gekocht met Windows 8.1. Hierop zat een proefversie voor een maand van Wndows Office op. Ik heb nu een nieuw account gekocht met een code van 25 tekens. Echter het blijkt dat Outlook niet daar niet bij zit. Ik dacht dat Outlook een onderdeel van Windows 8 was en dat ik dat er niet bij hoef te kopen. Ik wil ook geen €100 uitgeven om te kunnen mailen. Op mijn notebook zit ook een Mail-app. Daar staat mijn Hotmail en gmail accounts op, maar ik kan niet zien hoe ik ook mijn andere, meest gebruikte account bij Solcon daar bij kan plaatsen. Wie weet raad?
5 reacties
Wim Beuk zegt:
Probeer het eens met "Thunderbird"
12 december 2013 om 13:07.
Jan.Koll zegt:
De bekende verwarring die Microsoft hanteert slaat ook nu weer toe. Bij de duurdere versies van Office werd een e-mail module geleverd die Outlook heet. Inmiddels heeft MS zo ongeveer alles wat met e-mailen te maken heeft de naam Outlook gegeven en dat is op zijn zachtst gesteld niet erg handig.

Bij de meeste computers wordt een proefversie Home & Student van MS Office geleverd. Versies die uitgebreider zijn moet je bewust en apart kopen.

Op deze Microsoft pagina kun je nagaan wat er beschikbaar is en dan zie je direct dat e-mailen er pas vanaf € 269,00 is.... Overigens moet je dat Home & Student ook kopen als je het wilt blijven gebruiken.

Alternatieven zijn er.
Voor e-mailen het al genoemde Thunderbird, hier in het NL te vinden. Ik gebruik het al vele jaren omdat MS-Outlook (dus uit die duurdere MS Office versies) mij te veel crashes en dus problemen opleverde na versie 2003. Werk uitstekend al zul je aan een paar dingen wel even moeten wennen.
Erg handig is dat je bij Thunderbird een flink aantal handige ”add-ons” kun installeren, waaronder taalmodules en ook b.v de agenda “Lightning”.
En ja, het kost je niets want Thunderbird is freeware.....

Als je niet al te veel met Office programma's werkt kun je ook dat hele proefding weg mikken en er LibreOffice voor in de plaats nemen. LibreOffice kan veel, heel veel. LibreOffice werkt nog met menu's en niet met een lint, maar ja dat is een kwestie van smaak (ik prefereer nog steeds die pulldown menu's) Lees maar even op deze pagina onder het kopje,
Een stukje naar onderen onder het kopje Wat biedt LibreOffice u? wordt uitgebreid ingegaan op de mogelijkheden van dit – ook weer gratis - office pakket. Ik gebruik het veel naast MS Office en denk dat als ik een nieuwe computer aanschaf het alleen hier mee te doen. Sterker: bepaalde functionaliteit die niet in MS Office aanwezig is vind ik wel bij LibreOffice; zeker op het gebied van b.v. csv-betanden openen.
Oh ja, Met MS Office gemaakte bestanden zijn bijna altijd goed te openen en te bewerken met LibreOffice en je kunt in LibreOffice opslaan onder de MS Office bestandsextensies (.doc, .xls etc.), waardoor MS Office gebruikers meteen met jouw LibrOffice bestand aan de gang kan.....

Wat LibreOffice niet kent is een module als Publisher, die meekomt met de duurste versie van MS Office maar ook daarvoor is een gratis zeer goed alternatief beschikbaar en wel Scribus. Scribus is een z.g. desktop publishing programma, zeg maar pagina-opmaak zoals een professional pagina's op maakt voor b.v folders etc.

Jan
12 december 2013 om 15:58.
Jan.Koll zegt:
Nog even over Solcon. Zij hebben uitstekende gebruiksaanwijzingen om je e-mail account in te stellen. Kijk maar op deze pagina. Kies daar wat je nodig hebt. Er staat ook één voor Thunderbird...

Jan
15 december 2013 om 13:27.
elz599 zegt:
Een andere oplossing zou kunnen zijn om een e-mail programma als Windows live mail te gaan gebruiken. Daarvoor moet je het programma Essentials 2012 downloaden van de Microsoft site.(is gratis)
Op WLM kun je verschillende accounts instellen zoals Gmail , hotmail enz. Je kunt dan beschikken over de postvakken die bij het account horen.
Siep
15 december 2013 om 16:37.
Klaas51 zegt:
Hartelijk bedankt voor het meedenken. @Jan.Sw7: De link naar Solcon was de oplossing. Daar stond duidelijk in hoe ik onder de tegel Mail mijn solcon e-mail kon toevoegen. Dat was het meest waardevolle antwoord op mijn vraag. Heb ik Thunderbird niet nodig.
16 december 2013 om 10:28.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club