Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Exel en Word bestanden plots op alleen lezen.
Geplaatst op 12 september 2017 om 23:42 door EdBo

Wie weet hoe dit kan? Alle office bestanden staan op alleen lezen. Deze kunnen niet als kopie weggeschreven worden. Althans niet in de werkmap. Nu staan alle documenten in de documenten map.
Dit word door o.a. excel gezien als werkmap. Het gekke is, als ik een map maak op het bureaublad met daarin gekopieerde documenten geeft het geen problemen. Door bij de eigenschappen van de documenten map te kijken staat deze op alleen lezen met een blokje. Dit kan ik niet veranderen, het blokje is wel even weg, maar als je weer bij eigenschappen kijkt staat alleen lezen gewoon weer aangevinkt.

4 reacties
MinyS zegt:

Ik krijg ook af en toe zulke bestanden ik denk dat het ligt aan versie verschil. Als ik ze krijg klik ik op bewerken en sla deze opnieuw op op mijn computer. Misschien heeft iemand anders een andere oplossing.

13 september 2017 om 09:05.
avatar
Ex-lid zegt:

Je moet niet kijken bij de eigenschappen van de map maar bij de eigenschappen van een Excel- of Word bestand.
Als je een Excelbestand op een andere plaats wil opslaan moet je even bij Opties kijken. Daar kan aangeven waar je Excel bestanden wil opslaan.

13 september 2017 om 09:15.
EdBo zegt:

Klopt Cotim, en dat heb ik ook gedaan. De bestanden staan gewoon op lezen en schrijven. Maar als je een excel doc opent staat hij op alleen lezen. Als je wilt opslaan kan het alleen als een kopie, en dat geeft een fout melding van de werkmap wat dus de Documenten map is.
Als je de documenten kopieert in een andere map kunnen de documenten gewoon geopend worden en bewerkt en bewaard zonder problemen. Dit is sinds kort zo. Aan de configuratie is niets verandert. Dit probleem kwam ik van de week tegen met pc hulp aan huis. Het is nu opgelost om van uit een andere map te werken, maar ik ben benieuwd of iemand dit probleem kent.
Het betreft een LapTop W10 en de eigenaar gebruikt excel alleen voor zijn eigen administratie. Er zijn geen andere gebruikers en of externe opslag media. De laptop word weinig gebruikt en niet voor sociaal media. Beveiligd met Avast. Office 2010.

13 september 2017 om 17:32.
Dirk Boom zegt:

Ik heb dit ooit meegemaakt (vermoedelijk in XP), met als oorzaak dat de bevoegdheid tot de betr. map niet klopte. Dit was een verstoring/bug. De oplossing weet ik niet meer, dat zou wel eens kunnen zijn geweest: XP opnieuw installeren, of een ingreep door Microsoft.

13 september 2017 om 19:56.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club