Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Agenda overhevelen
Geplaatst op 8 november 2017 om 22:08 door Dirk Boom

Even een ervaring delen:
Mijn agenda staat in Outlook.com en dus ook in Outlook 2016 (onderdeel Office). In Outlook 2016 kun je de agenda-items opslaan (kies alle agenda-items). De agenda van Outlook 2016 raakt dan leeg en er komt een bestandje op de PC te staan. Dit bestandje kun je zonder meer importeren in je Google-agenda en het werkt meteen. De agenda komt na synchroniseren vanzelf terug in Outlook 2016.
In mijn geval was e.e.a. nodig t.b.v. de in gebruikname van een Android smartphone.
Het was in 5 minuten klaar, het opzoeken van de werkwijze duurde 10 minuten, zie bij Microsoft.
Vervolgens wel even in programma's en apps instellen dat nieuwe agenda-items in de Google-agenda worden geplaatst.
Betr de weergave in agenda-apps: die van de Outlook-agenda('s) kun je uitvinken en die van de Google-agenda('s) kun je aanvinken. Ik geef elke agenda een eigen kleur.
Verder: je kunt per Google-account een agenda bijhouden en in Google regelen dat je agenda beschikbaar wordt gesteld aan een andere Google-account. Dit kan incl. de toestemming om te wijzigen. Zo kun je in een huishouden de agenda's delen.

2 reacties
BenW zegt:

Prima opgelost. Verbaast me ergens wel omdat je min of meer aangaf perse bij de Outlook agenda's te willen blijven. Zoals je ziet is Google 'liever' voor Microsoft dan andersom :)

8 november 2017 om 22:30.
Dirk Boom zegt:
Ik ben niet verbaasd.
Ondanks vooraf informeren bij Samsung, blijkt de synchronisatie met de Galaxy S8 van 2 Outlook.com agenda's in 1 micr account niet te werken. Dat geldt ook voor de meeste Outlook.com contacten.
Mijn advisering over Outlook.com voor het vastleggen van contacten en agenda wijzigt, dit is niet handig.
9 november 2017 om 01:18.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club