Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
PDF-file verandert bij ontvanger
Geplaatst op 7 januari 2014 om 19:36 door elvepe
Ik heb in office 2013 een document gemaakt met smalle marges. Dit document is opgeslagen in een PDF-file.
Deze PDF-file is verzonden en de ontvanger heeft deze afgedrukt.
Het resultaat van de afdruk heeft brede marges.

Ik vraag mij af hoe dit kan, want mij is verteld dat een PDF-file de settings van mijn printer meeneemt en het resultaat moet dan volgens mij óók smalle marges opleveren.

Heeft iemand hier ervaring in en kan die mij helpen?
2 reacties
Jan.Koll zegt:
Lastig om een antwoord te geven op basis van de gegevens uit de vraag. Normaal gesproken wordt, als op A4-formaat wordt gewerkt, niets veranderd en zal de afdruk gelijk moeten zijn aan het origineel. Hier is “onderweg” iets op één of andere manier anders ingesteld geraakt, alleen is op grond van de vraag erg lastig te bepalen waar wat is misgegaan..

Ik vermoed het volgende.

1. Als in het PDF-document de marges hetzelfde zijn als in het Worddocument kan de ontvanger de zaak kleiner hebben afgedrukt dan 100%.

2. Is het ingestelde paginaformaat van het Word- c.q. PDF-document hetzelfde als het formaat van het afdrukpapier. Gewoonlijk wordt in Europa op A4-formaat gewerkt en dat is 21 cm breed. Als bij de opmaak in Word of het omzetten naar PDF per ongeluk een smaller formaat papier, b.v. Executive (breedte 18,41 cm) wordt ingesteld kan het afgedrukte resultaat zijn dat de marges in de afdruk breder worden.

Met de instellingen van je printer heeft dit niets van doen, je drukt immers niet zelf af. Bekijk het PDF-document nog eens goed of daar alles is zoals bedoeld. Het grote voordeel van PDF is juist dat er niet per ongeluk iets gewijzigd kan worden door de ontvanger, wat b.v met een Word-document wel kan.
7 januari 2014 om 23:31.
elvepe zegt:
Vandaag heb ik weer wat geleerd.
Een PDF-file houdt zijn opmaak, maar de printersetting wordt NIET meegenomen!
Dit in tegenstelling wat mij altijd verteld was, de printersetting van de printer die op mijn systeem is aangesloten zou óók in de PDF-file opgenomen zijn. Zo zou het document onvervormd, dus ook met smalle marges uitgeprint worden.
Dus niet......

Ik heb afgesproken dat ik mijn werk uitgeprint wel met de post verstuur.
13 januari 2014 om 22:15.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club