Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
Office 2019 zal alleen op Windows 10 werken en heeft kortere ondersteuning
Geplaatst op 2 februari 2018 om 22:23 door Niekie

Gelezen op Hardware.info.
Citaat:
""Via zijn TechNet-blog heeft Microsoft meer details vrijgegeven over Office 2019 en de ondersteuning van zowel dat softwarepakket als Windows 10. Bijzonder, maar niet geheel verrassend, is de beslissing om Office 2019 te beperken tot Windows 10: het gaat niet werken op oudere besturingssystemen.""
en
"" Microsoft heeft bovendien besloten om de 'extended support' in te korten van 5 naar slechts 2 jaar, naar verluidt om de software makkelijker beveiligd te houden. De 'mainstream support' die daaraan voorafgaat, blijft nog wel 5 jaar duren. Office 2019 zal dus in totaal 7 jaar ondersteuning genieten, oftewel tot 14 oktober 2025""

Dus in plaats van 10, maar 7 jaar ondersteuning.

Niek

3 reacties
Dirk Boom zegt:

Het was van het begin duidelijk dat Microsoft weinig energie meer zal stoppen in Windows 7 en 8(.1). Weliswaar blijft de ondersteuning nog, maar dat is wat anders als erin investeren.
Windows 10 is gepresenteerd en uitgerold als een basisplatform voor verdere ontwikkeling, niet voor niets was het gratis.

2 februari 2018 om 23:18.
Niekie zegt:

Jawel. Maar 3 jaar korter ondersteuning voor een pakket, betekent dus eigenlijk een prijsverhoging van 30 %.
Link of rechtsom betaal je.

Niek

2 februari 2018 om 23:24.
Dirk Boom zegt:

Dit gaat dus spelen vanaf het jaar 2026.
Het wordt niet genoemd maar zit in het nieuws verstopt: Office 365 heeft van de verandering geen last (deel het met anderen en het wordt betaalbaarder). Een andere optie is het gebruiken van de gratis websoftware van Office. Verder Libre Office enz als dat in 2026 nog gratis is. En er komt vast wel meer op de markt, zulke ontwikkelingen zijn er al voor de tablet- en smartphonewereld.
We gaan in de richting van abonnementssoftware. Je ziet het ook bij Netflix, Spotify, enz.
Verder: in de smartphone-/tabletwereld zijn korte ondersteuningsperioden al realiteit.
Tegen de kortere ondersteuningsperiode van het conventionele Office zou echter wel eens een fors protest uit de markt kunnen komen dus er is nog een kans dat het gaat meevallen.

2 februari 2018 om 23:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club