Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
afwijkende weergave ontvangst Wordbestand
Geplaatst op 6 maart 2018 om 13:29 door Rosa

Goedemiddag helpers, ik werk op de laptop met Windows 7 en Microsoft Word Starter 2010. Nu krijg ik van een club wekelijks de nieuwsbrief toegestuurd ter correctie, daarna retour. Deze is in kolommen opgesteld en bestaat uit 2 pagina’s A4. Nu wil het geval dat bij het openen bijna altijd 1-3 regels uit 1 van de laatste kolommen weergegeven wordt op een derde bladzijde. Door wat schuiven in die betr. kolom krijg ik ze er steeds wel weer in. Maar soms is het lastig bij veel kopij. Wij kunnen de oorzaak niet vinden, het wordt normaal op 2 blz verstuurd. Open ik met mijn tablet is het goed. Mijn schermresolutie is 1600 x 900, tekst grootte 150%. Bij uitproberen met 125%, en 100%, is ook het zelfde resultaat. Kan iemand mij zeggen waar het verder aan kan liggen? Hart. dank voor event. re.,Rosa

7 reacties
Dirk Boom zegt:

Word Starter is een niet-complete Wordversie, lees ik op deze website. Dat kan verklaren waarom het niet helemaal goed gaat.
Het advies op die website is om te upgraden naar Word 2010 (zonder Starter) maar gezien de leeftijd van Word zou ik dan aan een nieuwere Officeversie denken. Die hoeft niet duur te zijn.
Een beter idee is misschien om het gratis Libre Office te installeren. Dit is te downloaden vanaf de originele website, kies dan deze link. Het installeert zichzelf en er zijn geen wereldverschillen met Word.

6 maart 2018 om 17:22.
Niekie zegt:

De instellingen van uw Word zijn afwijkend van de instellingen van de Word versie die de toezender gebruikt, denk ik
Bij het menu "Pagina Indeling" kan je bijvoorbeeld als de "marges" anders hebben staan, waardoor een bladzijde net 1 of 2 regels minder tekst kan bevatten.

Niek

6 maart 2018 om 19:21.
Rosa zegt:

Dirk en Niek,
Ik heb nog wat uitgeprobeerd met de "pagina indeling", hoewel ik dat eerder deed, met soms resultaat, niet altijd. Ik krijg het bestand toegestuurd in "aangepaste marges", zet ik het in "smal" is het al veel beter, enkele woorden "buitenboord". Die zet ik er makkelijk weer in. Maar door die kolommen verschuift soms alles.Ik kijk het nog even af, het is toch vreemd, en ik houd het advies van Dirk in gedachten.
Hartelijk dank zover, Rosa

6 maart 2018 om 21:20.
Niekie zegt:

Als je daar voor "Aangepaste marges" kiest, kan je geheel zelf de maten instellen.

Niek

6 maart 2018 om 22:04.
Rosa zegt:

Inderdaad, het gaat goed zoals je zegt Niek, paginamarges van 1,27 aangepast naar 1,00 links en rechts. Gevolg: keurig binnen 2 pagina's. Ik wist niet dat dit in elke indeling apart ingesteld kon worden. Wel is er tekst in enkele kolommen ietsje verschoven, maar is goed te krijgen. Bedankt, Rosa

6 maart 2018 om 22:48.
Niekie zegt:

Oke graag gedaan en bedankt voor het terug melden.

Niek

6 maart 2018 om 23:23.
fred612 zegt:

Moet zowel bij de maker als de ontvanger niet de pagina instelling hetzelfde zijn, lijkt mij?
Bij pdf is dit vaak standaard wel het geval bij word en mail vaak minder.

7 maart 2018 om 10:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club